Gabskii 11.06.2019 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Witam wszystkich, mam taką zagwostke. Mianowicie chciał bym zrobić odprowadzenie wody własnoręcznie. Na wstępie dodam że jestem laikiem, ale wydaje mi się że powinienem sobie z tym poradzić. Dom który budujemy to dom w kortlandach 2g2. Zrobiłem szybki rysunek pod którym go opiszę jak chciał bym to rozwiązać. Głównym problem jest to że brakuje mi pomysły na studnie chłonna ... Myślałem o rozwiązaniu "Ala" filtra (wykopać dół oblozyc specjalna "czarna folią przepuszczalna" w środek wsypać tłuczeń do rozprowadzania wody) a od góry wpuścić rurę. Poniżej rysunek jak SB to wymyśliłem *Czerwone kropeczki rynny spustowe *Brązowy rura kanalizacyjna 110 łącząca wszystko razem *Niebieski kolor studzienik rewizyjne gdzie będą łączyły się rury. *Zielony kolor to kanaliki do tzw odwodnienia liniowego, chciałem je ulozyc na podjeździe. Brakuje mi pomysłu na zakończenie w/w odwodnienia. Materiał który już posiadam (studzienki, kolanka, łączniki, kanaliki..) pozostało zakupić rury 110 myślałem również nad drenażowymi ale czy jest sens wkładać je zaraz obok domu.. ziemia na działce raczej bardziej piaszczysta I ostatnie pytanie na jakiej głębokości powinno się montować rury? Jak już wspomniałem jestem laikiem Pozdrawiam https://images92.fotosik.pl/199/7569dbebe6ed2a39med.png Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Gabskii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts