dresik86 13.06.2019 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 witammam do was pytanie..zakładam instalacje gazowa w domu i mam wpisane w projekcie przewód wentylacyjny stalowy DN150 wyprowadzony ponad dach izolowany termicznie 50mm o dł.min 2.5m niech ktoś mnie oświeci co to jest?? za przewód jak on wygląda?? z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.06.2019 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 No przewód kominowy DN150 nietypowe bo nie wentylacyjne a do spalin, lub do kominków. Do wentylacji to spiro z ocynku. Dokładniej to do czego ten przewód ? Co projektant miał na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 13.06.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2019 (edytowane) To zwykły zewnętrzny komin wentylacyjny. Takie czasy... że musi być z ocynku lub kwasówki i ocieplony.W poniedziałek taki montowałem z ocynku. Przybliżony koszt 1400zł z kwasówki niemal 2x drożejObrazowo :https://einstel.pl/pl/p/Rura-izolowana-1000-mm-ocynkowana/999 Edytowane 13 Czerwca 2019 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dresik86 15.06.2019 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 No przewód kominowy DN150 nietypowe bo nie wentylacyjne a do spalin, lub do kominków. Do wentylacji to spiro z ocynku. Dokładniej to do czego ten przewód ? Co projektant miał na myśli ? ma to być wentylacja w kuchni ponieważ będzie podłączana kuchenka pod gaz ziemny... a innej mozliwosci wentylacji nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 15.06.2019 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2019 ma to być wentylacja w kuchni ponieważ będzie podłączana kuchenka pod gaz ziemny... a innej mozliwosci wentylacji nie mam... W oknach też kominiarz kazał dłubać by zamontować nawiewnik? Jeśli nie, to może mu się kiedyś o tym przypomnieć Przy zakupie komina pamiętaj o odpowiednich wymiarach uchwytów, jeśli masz gzyms,rynnę czy inne przeszkody. No i takich asystentów jakich mieliśmy nie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts