abromba 22.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja się wtrącę znów po sąsiedzku... poszukuję namiarów na speca od balustrad drewnianych - najchętniej takich jak ma Zielona (zdjęcia są przy temacie o jej ogrodzie w "Pamiętajcie o ogrodach"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 25.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Polecono mi kierownika budowy z Zaborowa, Pan Janusz Krzyżak. Ponoć jest OK i prowadzi wiele budów w okolicach kampinosu. Moze ktoś miał do czynienia z nim i może potwierdzić te opinie. ps. aha, polecono mi człowieka z nieaktualnym telefonem. Ponoć bez problemu go w Zaborowie znajdę ale jak by co proszę o tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solberg 25.06.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam,Właśnie niedawno zacząłęm budować się w Borzęcinie Małym.Nie ustrzegłem się niestety kilku błędów ale podobno co nie zabije to wzmocni.Mam jednak pytanie : gdzie można znaleźć sprawconą brygade do tynkowania - tynk gipsowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 25.06.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam, Jak wszystko dobrze pójdzie to we wrześniu zaczniemy budowę możecie polecić jakieś ekipy do postawienia domku w stan surowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 03.07.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 No to pora pomyśleć o urlopie............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 03.07.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 no to niech myśli przerodzą się w czyny!!!! miłego wypoczynku! dla tych, którym dany będzie a jak budowa?... hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 07.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jak długo jeszcze będzie tak gorąco??? Woda w jeziorze ma 25 stopni!!!! i minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... jeszcze tylko 9 dni............. i .................. ide sie kąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 07.07.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... to standard, że się tyle czeka ?? miałem nadzieję, że wyrabiają się w 30 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 08.07.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Jak długo jeszcze będzie tak gorąco??? Woda w jeziorze ma 25 stopni!!!! i minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... jeszcze tylko 9 dni............. i .................. ide sie kąpać O rany! A gdzie to jezioro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szukamy i szukamy i trafiamy na gąszcze i trawy, a do jeziora dostępu nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 09.07.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 W naszych sowich okolicach to raczej stawy niż jeziora. A w stawach to cieeeepła woda bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 09.07.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 W naszych sowich okolicach to raczej stawy niż jeziora. A w stawach to cieeeepła woda bywa. byleby się kąpać można było:) podjechaliśmy do Kazunia... zresztą od przyszłego tygodnia chcemy się zainstalować w Sówce naszej w przyczepie. Będzie trochę czasu na szukanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 11.07.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... to standard, że się tyle czeka ?? miałem nadzieję, że wyrabiają się w 30 dni... Mam dla Ciebie smutną wiadomość Tu gdzie obecnie mieszkam na pozwolenie czeka się ok 2 tygodnie... Niestety w naszym starostwie trzeba odczekać od 50 do ????? - dziś mija 60 dzień i nic... Pani nie dzwoni a mnie już nie zależy czy to będzie w tym czy w przyszłym tygodniu, bo juz nie chcę się denerwować i przy każdym telefonie wysłuchiwać, że "ONI" mają 65 dni na rozpatrzenie i tak jest co tydzień.... wiec mam tego juz dość. Ostatnio pani nie mogła znaleźć moich dokumentów, a ta która się nimi podobno zajmowała musiała wcześniej wyjść z pracy....... Ten urząd to jakiś koszmar......... Lepiej z góry się nastaw, że tyle to będzie trwało, bo lepiej być pozytywnie zaskoczonym niż denerwować się tak jak ja. Moja przyszła ekipa budowlana w tym czasie postawiła kolejny dom.... Szkoda gadać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 12.07.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam, ja po sąsiedzku z prośbą o namiary na glazurnika. Może macie do polecenia dobrych kafelkarzy? [Moi kolejni glazurnicy powyjeżdżali z kraju (jeden zrobił kotłownię i pojechał do Niemiec; drugi zrobił taras i pojechał do Włoch... ).] Dziękuję. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elwirs 12.07.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 jestem nówka sztuka na forum chociaż koło Kampinosu (Koczargi) mieszkam od paru lat.....ale jak to się mówi lepiej póno niż wcale nim sam zadam pytanie to podam kilka warytch polecenia namiarów w odpowiedzi na Wasze zapytania super glazurnik godny polecenia to Tomek tel +604 95 28 15 -robił mi cały dom (glazury i wykończenia cian) facet od alarmów, który nie jest zwišzany z żadnš firmš monitorujšcš nasze okolice (to najlepsze rowišzanie - taniej i bezpieczniej) to Artur 609 321 987 a ja szukam kogo kto może mi położyć 3 dachówki, które ostatnio odfrunęły z mojego dachu - może robicie włanie dach i mógłbym jednego człowieka po fajrancie wypożyczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.07.2006 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 jestem nówka sztuka na forum chociaż koło Kampinosu (Koczargi) mieszkam od paru lat.....ale jak to się mówi lepiej póno niż wcale Witaj , witaj cenne namiary zawsze mile widziane Niestety jestem na etapie fundamentow wiec fachowca od dachu brak, ale moze w miejscach po drodze z Wawy jak dach lux (chyba ul. Warszawska 86) pomoga? ja podpisalem z nimi umowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.07.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Jesli ktos chciałby wiedziec jak postepuja nasze prace to zapraszam na strone http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=53690&highlight=nastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.07.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Elwirs, dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 17.07.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam z sąsiedniego forum budujących VIRGO. Właśnie postawiliśmy domek w Ołtarzewie i mamy do sprzedania stemple budowlane okolo 120-130 szt. długości 2,8 - 3,0 m i 35-40 szt długosci 3,8 - 4 m. Jakby ktoś był zainteresowany proszę o wiadomość na maila. M & B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.07.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam, Po 66 dniach ..... Prace budowlane czas rozpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaba 21.07.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam wszystkich budowniczych! Właśnie jestem na etapie szukania działki i mam nadzieję, że już wkrótce stanę się pełnoprawnym użytkownikiem tej grupy Tym bardziej, że moja wiedza na temat budowania domu jest jak na razie zerowa i z pewnością będę potrzebować rad doświadczonych już osób. Co do szukania działki - mam już nawet jedną na oku w Wyględach, ale cały czas pojawiają się wątpliwości. Działka oczywiście nie jest uzbrojona, przerażają mnie koszty podciągnięcia mediów, które kiedyś trzeba będzie ponieść. Do tego widok na halę, o której już na tym forum była mowa. Dlatego mam prośbę do wszystkich, którzy budują się/wybudowali w tej okolicy o kilka informacji: - czy jest w Wyględowie wodociąg, czy koniecznie trzeba kopać studnię? Jeżeli jest wodociąg, to gdzie najlepiej dowiedzieć się, jak daleko od działki i jaki bedzie koszt podłączenia się? - czy są jakieś szanse na kanalizację? - jak to będzie w końcu z tym gazem - będzie czy nie będzie? (z tego co czytałam w starych postach, sprawa ciągnie się od dłuższego czasu) - czy są jakieś konkretne ograniczenia gminy dot. projektu domu (szczególnie chodzi mi o ilość kondygnacji - marzy mi się dom piętrowy + poddasze, a wiem że niektóre gminy pozwalają tylko na domy dwukondygnacyjne z użytkowym poddaszem) - oczywiście wystąpię o warunki zabudowy, ale może ktoś z Was już to wie... - no i oczywiście w jakich cenach są działki w tej okolicy (usiłowałam popatrzec na oferty biur nieruchomości, ale ofert z Wyględowa praktycznie nie ma) Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts