RenataS 31.07.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Hej! Budujemy dom 4 km od Leszna w stronę Roztoki Bardzo poszukujemy porządnego kierownika budowy. Budowa rusza za tydzien a my jeszcze nikogo nie mamy do nadzorowania.... Moze macie dobre doswiadczenia z takimi i namiary na nich? Janusz Szpadzik 604719458 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 31.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Powtórzę się na forum ale przestrzegam przed betonem z firmy Pol-Bud z Czosnowa. Postanowiłem zaryzykować i popełniłem błąd. Myślałem że będzie tanio i terminowo a wyszło nieuczciwie - czyli drogo - i kompletnie nieterminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 02.08.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam, Poszukuję pilnie baraku dla ekipy budowlanej.Jeśli ktoś chciałby sprzedać to proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 03.08.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam, Poszukuję pilnie baraku dla ekipy budowlanej. Jeśli ktoś chciałby sprzedać to proszę o info na priv. zobacz do - grupy Stare Babice wydawało mi się, że wczoraj coś czytałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 03.08.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Kochani, Ekipa wchodzi mi budować od pocz. września, a pani ze starostwa War-Zach. właśnie po prawie dwóch miesiącach rozpatrywania wniosku o pozwolenie na budowę - po to aby dać sobie więcej czasu (kolejne 65 dni) - rozesłała do wszystkich 15 użytkowników Alei Jodłowej w Marianowie list z pytaniem, czy nie będzie im przeszkadzało, że ja też tam będę jeździć. Jej naczelnik wydziału powiedziała, że było to zbędne, ale skoro już uruchomoła procedurę, to trzeba czekać do jej zakończenia.... dodam, że może to potrwać ze 2 miesiące (dwukrotne awizo i takie tam...). PROŚBA O RATUNEK: JEŚLI ZNACIE KOGOKOLWIEK Z JODŁOWEJ, MACIE NUMER, ALBO KONTAKT, BARDZO PROSZĘ O INFO... Dodam, że znam nazwiska i adresy tych osób jakie są w starostwie, zdobyłem też kilka numerów przez moje wtyki w Tepsie, no i znam trzy osoby stąd (Krajka, Gaduch) oraz sąsiada... Bardzo proszę o pomoc: Piotr Kocimski509 086 727[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 05.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony. Mam jeszcze pytanie: czy przy składaniu wniosku o przyłącze energetyczne ZE zażądał od Was pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 05.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Rzeczywiście- żądają o decyzji pozwoleniu na budowę. Przynajmniej u mnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 05.08.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Maruś i Asia, nie wiem o jakim wniosku mowa, ale jest tak, że żeby dostać pozwolenie na budowę potrzebujesz warunki dostarczenia prądu na dzialkę. No to piszesz wniosek o przyłącze, takie docelowe (u nas kabel w ziemi). Poza tym potrzebujesz prąd na czas budowy i podejrzewam, że o to Ci chodzi. No więc z tym jest tak, że możesz napisać wniosek o prowizorkę budowlaną na plac budowy tylko z tym problem jest taki, że jak już dostaniesz zgodę, załatwisz elektryka który to poprzyłącza to potem ZEWT nie da Ci licznika, bo licznik daje dopiero po uzyskaniu przez Ciebie pozwolenia na budowę. Takie durne przepisy. Obchodzi się to tak, że nie występujesz z wnioskiem o prowizorkę budowlaną tylko o prąd na "zagospodarowanie działki". Przecież możesz "tak po prostu" chcieć mieć prąd na działce, nawet rekreacyjnej, nie? My właśnie o coś takiego wystąpiliśmy. Jest to procedura standardowa, jak zapytasz, to Ci powiedzą co tam pozaznaczać. No i wtedy jak juz podpiszesz z nimi umowę, to po robocie elektryka przyjeżdżają z elektrowni i zakładają Ci licznik. Mamy zamiar właśnie przez to przejść - w tym tygodniu powinniśmy mieć już tę umowę. Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę chcemy jeszcze zdążyć wykopać studnię i zrobić ogrodzenie, bo jak tylko wydadzą nam to pozwolenie to ruszamy! Mam nadzieję, że pomogłam. Pamiętajcie, żeby wziąć ze sobą do ZEWT akt notarialny zakupu działki czy coś takiego, bo oni potrzebują papieru, że macie prawo do dysponowania nieruchomością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 06.08.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 sprzedam duży barak (z szafami, szafką i lodówką) plus blaszak. zdjęcie można zobaczyć na http://www.air.strony.pl Rafał tel. 501300539 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 06.08.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 _ANIA bardzo dziękuję za informacje, właśnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa92 06.08.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ania: Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony. Aniu, Jezeli kupujesz projekt Muratora polecam Ci sprawdzone przeze mnie rozwiazanie. Popros w siedzibie Muratora o kontakt do autora projektu i jezeli wykonuje on prywatne uslugi to zrob adaptacje u autora. To jest bardzo szybkie i pewne rozwiazanie. Autorzy projektow Muratora maja za soba setki adaptacji , czesto podpowiadaja swietne rozwiazania. Polecam. Ja wyprobowalam na przykladzie projektu M08. PozdrawiamJusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkovic 07.08.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Drodzy Grupowicze, Gdzie mozna kupic tanio tarcice na szalunki w okolicach kamipinosu? Kierownik budowy "wymusil" na nas szalunki ław fundamentowych a my nie wliczalismy tego do kosztorysu i boli nas kazda dodatkowa stowka. Moze macie namiar na tani tartak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 08.08.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 ja drewno kupywałem w Babicach Starych, jak się jedzie z Warszawy po lewej stronie za Shellem tel do składu 692-782-934 deska 1-cal kosztuje 620 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 09.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 A ja dziś prosto z mostu: macie sprawdzoną ekipę co by chciala zrobić mi ogrodzenie (+wstawić słupki i naciągnąć siatkę) - jestem na szczerym polu właściwie no to wymyśliłam sobie, że może przed budową z 3 stron bym się ogrodziła... Chodzi o mnw.140m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 09.08.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 pozdrawiam sąsiadów Kampinoskich i chciałbym się podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 09.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 _ Ania przemyśl dobrze sprawę ogrodzenia, jeżeli masz działkę w szczerym polu to może nie warto robić teraz ogrodzenia, dużo łatwiej jest wjeżdżać ciężkim sprzętem na działkę jeżeli nie ma ogrodzenia (i sąsiedzi nie mają nic przeciwko że po ich działce się jeździ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 09.08.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Zbyszek1, a jak przywiozą materiały (cegły, etc.) to co, tak w szczerym polu ma to stać? Trochę głupio, co nie? Wiem, że jak ktoś będzie chciał sprzątnąć to i tak sprzątnie, ale z drugiej strony może trochę ogródek dałoby się na jesieni ruszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 10.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ania: Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony. Aniu, Jezeli kupujesz projekt Muratora polecam Ci sprawdzone przeze mnie rozwiazanie. Popros w siedzibie Muratora o kontakt do autora projektu i jezeli wykonuje on prywatne uslugi to zrob adaptacje u autora. To jest bardzo szybkie i pewne rozwiazanie. Autorzy projektow Muratora maja za soba setki adaptacji , czesto podpowiadaja swietne rozwiazania. Polecam. Ja wyprobowalam na przykladzie projektu M08. Pozdrawiam Justa ja bym się nie zgodził - to jest droższe rozwiązanie, bo potem płacisz drugie pieniądze za adaptację następnemu architektowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 12.08.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam Mam do sprzedania ok.280 szt stempli o długości 2,7-3 m z przewagą tych krótszych. Po 3zł/szt. Lokalizacja - Powązki k/Leszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 12.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hejka Gdyby miol nie miał tych stempli to by tu życie zamarło _ANIAo ogrodzeniu niedawno pisali na Borzęcińskiej albo Babickiej (czerwiec,lipiec) wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts