Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani,

Ekipa wchodzi mi budować od pocz. września, a pani ze starostwa War-Zach. właśnie po prawie dwóch miesiącach rozpatrywania wniosku o pozwolenie na budowę - po to aby dać sobie więcej czasu (kolejne 65 dni) - rozesłała do wszystkich 15 użytkowników Alei Jodłowej w Marianowie list z pytaniem, czy nie będzie im przeszkadzało, że ja też tam będę jeździć. Jej naczelnik wydziału powiedziała, że było to zbędne, ale skoro już uruchomoła procedurę, to trzeba czekać do jej zakończenia.... dodam, że może to potrwać ze 2 miesiące (dwukrotne awizo i takie tam...).

PROŚBA O RATUNEK:

JEŚLI ZNACIE KOGOKOLWIEK Z JODŁOWEJ, MACIE NUMER, ALBO KONTAKT, BARDZO PROSZĘ O INFO...

Dodam, że znam nazwiska i adresy tych osób jakie są w starostwie, zdobyłem też kilka numerów przez moje wtyki w Tepsie, no i znam trzy osoby stąd (Krajka, Gaduch) oraz sąsiada...

Bardzo proszę o pomoc:

Piotr Kocimski

509 086 727

[email protected]

Witam

Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony.

Mam jeszcze pytanie: czy przy składaniu wniosku o przyłącze energetyczne ZE zażądał od Was pozwolenia na budowę.

Maruś i Asia, nie wiem o jakim wniosku mowa, ale jest tak, że żeby dostać pozwolenie na budowę potrzebujesz warunki dostarczenia prądu na dzialkę. No to piszesz wniosek o przyłącze, takie docelowe (u nas kabel w ziemi). Poza tym potrzebujesz prąd na czas budowy i podejrzewam, że o to Ci chodzi. No więc z tym jest tak, że możesz napisać wniosek o prowizorkę budowlaną na plac budowy tylko z tym problem jest taki, że jak już dostaniesz zgodę, załatwisz elektryka który to poprzyłącza to potem ZEWT nie da Ci licznika, bo licznik daje dopiero po uzyskaniu przez Ciebie pozwolenia na budowę. Takie durne przepisy. Obchodzi się to tak, że nie występujesz z wnioskiem o prowizorkę budowlaną tylko o prąd na "zagospodarowanie działki". Przecież możesz "tak po prostu" chcieć mieć prąd na działce, nawet rekreacyjnej, nie? My właśnie o coś takiego wystąpiliśmy. Jest to procedura standardowa, jak zapytasz, to Ci powiedzą co tam pozaznaczać. No i wtedy jak juz podpiszesz z nimi umowę, to po robocie elektryka przyjeżdżają z elektrowni i zakładają Ci licznik. Mamy zamiar właśnie przez to przejść - w tym tygodniu powinniśmy mieć już tę umowę. Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę chcemy jeszcze zdążyć wykopać studnię i zrobić ogrodzenie, bo jak tylko wydadzą nam to pozwolenie to ruszamy! Mam nadzieję, że pomogłam. Pamiętajcie, żeby wziąć ze sobą do ZEWT akt notarialny zakupu działki czy coś takiego, bo oni potrzebują papieru, że macie prawo do dysponowania nieruchomością.

Ania: Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony.

Aniu,

Jezeli kupujesz projekt Muratora polecam Ci sprawdzone przeze mnie rozwiazanie. Popros w siedzibie Muratora o kontakt do autora projektu i jezeli wykonuje on prywatne uslugi to zrob adaptacje u autora. To jest bardzo szybkie i pewne rozwiazanie. Autorzy projektow Muratora maja za soba setki adaptacji , czesto podpowiadaja swietne rozwiazania. Polecam. Ja wyprobowalam na przykladzie projektu M08.

Pozdrawiam

Justa

Ania: Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony.

Aniu,

Jezeli kupujesz projekt Muratora polecam Ci sprawdzone przeze mnie rozwiazanie. Popros w siedzibie Muratora o kontakt do autora projektu i jezeli wykonuje on prywatne uslugi to zrob adaptacje u autora. To jest bardzo szybkie i pewne rozwiazanie. Autorzy projektow Muratora maja za soba setki adaptacji , czesto podpowiadaja swietne rozwiazania. Polecam. Ja wyprobowalam na przykladzie projektu M08.

Pozdrawiam

Justa

ja bym się nie zgodził - to jest droższe rozwiązanie, bo potem płacisz drugie pieniądze za adaptację następnemu architektowi.