Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli nic nie znajdziesz na forum, przejdź się po okolicznych budowach i wyłuskaj dobrą ekipę. Budują nawet teraz, więźbie mróz zupełnie nie przekszadza, a często więźbę robi ta sama ekipa, co stawiała mury. Od razu możesz wtedy zobaczyć efekty ich pracy. Tak samo możesz wychwycić kierownika budowy/inspektora nadzoru. Telefon do niego (jak i do inwestora) musi być na każdej informacyjnej tablicy budowlanej. Do majstra ekipy często też. Oczywiście pytaj krzyżowo: o szeroko pojęte zdolności ekipy pytaj kierownika/inspektora i inwestora a o zdolności kierownika - ekipę i inwestora.

My na razie pełną parą tylko wybieramy okna. I dojdziemy chyba powoli do wspólnego, wysokiego upustu u Gebauera. Dzięki niemu ten "Mercedes" wychodzi o dziwo taniej niż samochody niższej klasy :D. Jakby ktos chciał się dołączyć to ostatnia szansa - za tydzień musimy dać ostateczną odpowiedź.

Witam!

Jestem w podobnej sytuacji. Dom w Marianowie na etapie stanu surowego i stoję przed wyborem okien. Jak narazie najlepszą ofertę dostałem z Techmaprojekt (profil Veka Perfecline) polecanej przez Pchełka - forumowego doradcy od okien. Pisałem także do firmy Deceuninck o podanie producentów korzystających z ich profili z okolic Warszawy ale nie podali oni firmy Gebauer. Sprawdziłem że są z Opola stąd pytanie czy mają przedstawicielstwo w Warszawie i jak można się z nim skontaktować w celu wyceny i pomiarów?

Pozdrawiam,

Maciek Jot

Odległość rekompensuje okolica - naprawdę jest tu ładnie...

Odnośnie okien to na stronie Gebauera jest odnośnik do sekcji stolarki PCV (profil Deceuninck) - wysłałem do nich właśnie zapytanie i czekam na odpowiedź.

Pozdrawiam,

Maciek Jot

PS. Projekt domku wybrała małżonka - przekażę słowa uznania :D . Dzięki!

Po długiej przerwie wywołanej budowowstrętem i budowofobią melduję się na mojej ulubionej grupie. Mój dom już ocieplony i wytynkowany. Właśnie wybrałam kafelki do łazienki i robimy przymiarki do kominka. Na razie wykańczamy tylko jedno piętro, chyba że ono wykończy nas prędzej :oops:

Pozdrawiam Gośka

Cześć!

A ja mam okna stolbud włoszczowa, firma spod Kielc, ale mają przedstawicielstwo na Kłobuckiej. Drewniane, solidnie wykonane, niedrogie, a najważniejsze, że wstawiane w zeszłym roku w styczniu, przypomnę, że ubiegłoroczna zima była o wiele gorsza, a okienka są cały czas jak nowe. Nic się z nimi na szczęście nie dzieje, odpukać :lol: :lol: poza kilkoma rysami, które zrobiła moja suczka :lol: :lol:

Poza tym u nich też kupiłam drzwi antywłamaniowe zewnętrzne wejściowe i wewnętrzne, co pozowliło dobrać dokładnie ten sam kolor, co okien.

Pozdrawiam

Świerszcz

Witajcie,

nastał najprzyjemniejszy dzień w trakcie inwestycji - kupno projektu :)

Dalej będzie już tylko ... bliżej do własnego domu :)

Nieoczekiwanie spotkałem na forum przyszłego sąsiada z Marianowa - Witaj JMaciek :) Najpierw dom z fotki wydał mi się skądś znany :) Resztę napiszę na priv.

Dla zainteresowanych (CKwadrat i Opal świadkami, że rozterki z wyborem trwały dłuzej niż wojna 100-letnia ;) wybraliśmy w Peoniach Archonu. Wygrał duuuży zadaszony taras.

Pozdrawiam

Witaj Marcin!

Gratuluję zakupu projektu i... czekamy na spotkanie w Marianowie :D .

Wysłałem odpowiedź na priv (mam nadzieję, że dotarła).

Chyba już jest tu na Forum nas 4 z Marianowa - a to pewnie początek Wielkiej Migracji do Puszczy... :D .

Świerszcz - w Stolbudzie także byłem i najprawdopodobniej zdecyduję się na ich stolarkę z drewna (drzwi wejściowe i wewnętrzne).

Pozdrawiam,

Maciek Jot