Gość 30.09.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Dzięki Karorka,za przetarcie szlaków.Na pewno wybierzemy się na kapłony. A może zrobimy jakieś spotkanie kampinoskie przy gorących kapłonach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 30.09.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ale czad ! Wracam sobie dziś w nocy do domku, godzina 1:30, wjeżdżam do wsi, lekka mgła, włączam 'długie' i nagle widzę w oddali jakiś duży cień. Myślę sobie, że koń komuś uciekł, podjeżdżam bliżej i myślę, że to kucyk lub osiołek, podjeżdżam bardzo blisko i widzę najprawdziwszego jelenia z pięknym rozłożystym porożem - na głównym skrzyżowaniu wsi Marianów Popatrzyliśmy na siebie trochę a potem każdy ruszył w swoją stronę... Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 30.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 a tu jeszcze link do dworu w Umiastowie http://szlachcic.hbz.pl/main.html JMaciek - rzeczywiscie czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 05.10.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam Was po dlugiej nieobecnosci. testuje od dzisiaj ERA blueconect mam tu nawet EDGE. Powiem tylko tyle ze fabryka styroponinu dostala telefony a ja walcze juz 3 lata i tepsa na mnie leje. Zakladam im sprawe o monoplizm i rezygnuje z tego beznadziejnego radiowego telefonu a dodatkowo przetne swiatlowod ktory przechodzi przez moja ziemie.POZDRAWIAM SERDECZNIE MarcinR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 05.10.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Dzisiaj wydaje się, że wystarczy dostęp do Internetu i można być przez to komunikatywnym głosowo (Skype). Czy sparwdzałeś Sky-net - w naszej okolicy udostęnia radiowo Internet. Znam parę osób, które zrezygnowały z tradycyjnego telefonu (linia aparat) na rzecz Skype-a ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.10.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 ..czasami co prawda jakość połączenia ( zwłaszcza z USA ) jest marna,ale w Europie z Anglią czy Austrią jest wery okiej...MDJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 06.10.2005 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Dzisiaj można spokojnie zrezygnować z telefonu stacjonarnego i wcale nie trzeba przesiadać się na VoIP, chyba, że się dużo gada z zagranicą. W sumie ogromna większość ludzi, do ktorych dzwonię ma komórki, więc stacjonarny jest mi z ekonomicznego punktu widzenia niepotrzebny. A software'owy VoIP (Skype, Tlenofon) nie jest najwygodniejszym rozwiązaniem, choćby dlatego, że aby do końca spełnił swoją rolę (aby ktoś się mógł do nas zawsze dodzwonić) wymaga ciągłej pracy PC. Zdecydowanie lepiej kupić sobie sprzętowy telefon (po prostu aparat) VoIP - kosztuje coś takiego już od ok. 300 zł (np. na http://www.iszop.pl ). A żeby dzwonić do kogokolwiek, czyli również do zwykłych telefonów stacjonarnych lub komórek (czyli identycznie jak w przypadku płatnego software'owego VoIP) wystarczy założyć konto u jakiejkolwiek firmy oferującej usługi VoIP (np. Tlenofon, easyCall, eFon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 06.10.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 WitajcieNiestety do Gawartowej Woli dociera tylko go internet (drogi i słaby). Zadne radio niestety nie dochodzi sprawdzałem wszystko.Jak pozwę TPSA to moze mi podlacza neostrade bo wczesniej pisali ze nie mam mozliwosci technicznych i dalej tak pisza a innym (fabryczka) podlaczja. TPSA biznes nie ma przelozenia na TPSA indywidualna. To jest taki moloch ze sami nie wiedza co sie tam dzieje...Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 09.10.2005 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 TPSA to chora firma. U nas w Wyględach najpierw zrobili akcję marketingową żeby się do nich podłączyć, zostawiali ulotki, dzwonili, umawiali się na spotkania a po wysłaniu ankiety okazało się, że na tym terenie, na którym robili akcję... nie ma technicznych możliwości podłączenia. To absurdalnie zarządzana firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 09.10.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 Skad braliscie drzewo na wiezbe? i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 10.10.2005 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Skad braliscie drzewo na wiezbe? i w jakiej cenie? Tartak Staropol (Zaździerz koło Łącka pod Płockiem), tel. (24) 261-45-73, (24) 384-12-51. Było to 2 lata temu, więc ceny już nie pamiętam, ale wtedy opłacało się ciagnąć aż stamtąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 10.10.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Skad braliscie drzewo na wiezbe? i w jakiej cenie? Tartak Staropol (Zaździerz koło Łącka pod Płockiem), tel. (24) 261-45-73, (24) 384-12-51. Było to 2 lata temu, więc ceny już nie pamiętam, ale wtedy opłacało się ciagnąć aż stamtąd. thx bede dzwonil. a macie jakies doswiadczenia ze skladami z Zielonek i Starych Babic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 10.10.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Zielonki są bardzo OK;a w Starych Babicach nie bardzo - np. kontrłaty były krzywe i zabrali je z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 10.10.2005 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Ja też w Zielonkach kupowałem łaty i kontrłaty i były OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 11.10.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Tartak Staropol (Zaździerz koło Łącka pod Płockiem), tel. (24) 261-45-73, (24) 384-12-51. Było to 2 lata temu, więc ceny już nie pamiętam, ale wtedy opłacało się ciagnąć aż stamtąd. jakby ktos potrzebowal cennik Starpol: 560 netto za drewno na wiezbe + 60 impregnacja a u "nas" w Zielonkach: 590 netto + 60 impregnacja (450 calowka, 610 łata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 12.10.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witam, Skad braliscie drzewo na wiezbe? i w jakiej cenie? Ja bralem z firmy IMPREGNACJA DREWNA Sp. z o.o. 05-503 Antoninów, ul. Masztowa 51 gmina Piaseczno, woj. mazowieckie tel. (22) 757 39 06, 797 30 16 Impregnuja cisnieniowo i dosyc ladne drewno. Ceny nie pamietam, ale byla dosyc konkurencyjna. Z transportem tez zaden klopot. W Zielonkach dobrze sie upewnic co do zwrotu ewentualnych nadwyzek. Ja musialem pertraktowac zwrot pewnej ilosci desek calowek. Jakos zachwyceni nie byli i fochy stroili. Jest jeszcze skad w Kampinosie, tez moze warto tam zajechac. Nee wiem jak w tym roku, ale w zeszlym to juz byly o tej porze chyba klopoty z polskim drewnem na skutek wyczerpania limitow. Pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 12.10.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Witam, Ja bralem z firmy IMPREGNACJA DREWNA Sp. z o.o. 05-503 Antoninów, ul. Masztowa 51 gmina Piaseczno, woj. mazowieckie tel. (22) 757 39 06, 797 30 16 Impregnuja cisnieniowo i dosyc ladne drewno. Ceny nie pamietam, ale byla dosyc konkurencyjna. Z transportem tez zaden klopot. 770 netto impregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.10.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Ja jak Ola i Piotrek..więźba stoi ( razem z domem ) 3 -ci rok i jest ok.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 12.10.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Szukam wspólnika Do wykonania ęlektryki do domu coby nie płacic za prąd , a używać http://rimstar.org/sdenergy/testa/misc/TESTA4.JPG http://rimstar.org/sdenergy/testa/overview.htm kto chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 15.10.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 No ciekawe to co piszesz Włodek ! Nie przekopałem się przez całe strony ale czy to jest wiarygodne dla Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts