veechu 14.02.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Veech, Ja wciaz mam nadzieje, ze tego lasku (kwadrat 50x50) z wysokimi drzewami tuz obok stawu juz nikt nie ruszy!!! Pozdrawiam, Przemek Przemek drzewa sa grubsze niz 8cm wiec trzeba miec zezwolenie na ich wycinkę a to jest znaczące utrudnienie. Znam ludzi, ktorzy maja ostatnia działke w brzozach ale w tym rzedzie co moja i planuja tak dopasowac dom by zmiescic sie miedzy brzozami. Mysle ze kazdemu ich piekno lezy na sercu. Ja tez mam ładny widok na nie Pozdrawiam Veech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 14.02.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Veech, No to mnie troche uspokoiles. Najwiekszy wplyw na ten lasek beda mieli wlasciciele dzialki przy ulicy Brzozowy Lasek - dzialki lezacej naprzeciwko moich sasiadow "na moich tylach". Ciesze sie jednak, ze bedzie problem z wycinka i ze wiecej ludzi mysli, ze sa ladne Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.02.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Moze bedzie lepiej z tymi dojazdami, bo wreszcie sie cos ruszylo z przebudowa drogi z Borzecina do Oltarzewa mbz, A co sie ruszylo? Drogowcy robia cos zima? Przemek Robic fizycznie, to jeszcze nic, bo to bedzie duze przesiewziecie, na razie jeszcze w ubieglym roku wydano postanowienia o podziale nieruchomosci przylegajacych do drogi (bo beda ja poszerzac ), a teraz juz wszczeto postepowanie o wydanie decyzji o uwarunkowaniach srodowiskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 18.02.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Kochani furumowicze . Czy ktos w naszej okolicy ma pompe ciepła z kolektorem gruntowym? Chciałbym wiedziec jak sie to teraz przy silnych mrozach sprawuje, jakie sa miesieczne i roczne koszty?. Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami Pozdrawiam Veech Nikt nie ma pompy ciepła w okolicy ??? tylko gaz i olej ?? Veech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.02.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 No chyba nie, przynajmniej ja nie słyszałem. Nawet Maco, słynący w naszej okolicy z kilku wynalzków się na nią nie zdecydował, nie wiem zresztą, czy o niej w ogóle myślał. A tak a propos ogrzewania - zna któs może w okolicy jakiegoś dobrego serwisanta od Junkersa? Coś nie bardzo sterowny ten mój piec na "automatyce". W zasadzie to w ogóle niesterowny - jadę praktycznie na manualu bo puszczony swobodnie przegrzewa strasznie a wodę gotuje.. Że też musiałem to niemieckie badziewie kupić - nawet instrukcji nie potrafią porządnie napisać. Albo ten co podłączał nie zrobił jak trzeba. Albo jedno i drugie A tak z innej beczki - dzisiaj zaczęły się na dobre roztopy. Działka tonie. A najgorsze, że poziom wód sięgnął włazu do zbiornika na gaz płynny. Po jakie licho ja go wkopywałem.. W trybie awaryjnym musiałem odśnieżyć spory kawałek działki z mokrego, ciężkiego śniegu bo przy zbiorniku zrobiła się po porstu naturalna zlewnia. Czuję się jakbym cały dzień był na siłowni. Z pozytywnych wydarzeń w Puszczy - mgła jak mleko. Nomen omen, dom i okolica wygląda jak z reklamy filmu pod takim tytułem. A najciekawsze jest to, że wszelkie dźwięki niosą się jak po jeziorze. Doskonale słychać rozmowy dalekich sąsiadów - z odległości kilkuset metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 20.02.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Czesc!Ja palę gazem od 2002 roku to juz moja 4 zima i z roku na rok było lepiej z gazem. Szkoda tylko ze ceny ida w górę. Mam masę drewna do kominka i palimy. Ta zima faktycznie dała nam w kość ale pamiętajcie ze za mieszknie w warszawie o podobnej powierzchni do waszych domów płaci się wiele więcej. ABY DO WIOSNY!!!! Poprawi nam się samopoczucie bo będzie trawka, ciepło gril i piwko.POZDRAWIAMMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 20.02.2006 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam grupę kampinoską, Naszło nas z małżonką na budowę własnego domku wybór padł na okolice kampinosu. Oglądaliśmy już kilka działek narazie 2 przypadły nam w miarę do gustu. Pierwsza jest w topolinie, ma 1000 m ale niestety z tego odchodzi jeszcze około 200m na drogę i cena niestety 130 zł za metr druga jest w zaborowie, (na samym początku po lewej stronie za centrum medycznym, ta jest dużo przyjemniejsza 1560 m po 85 zł za metr. Poradzcie czy to dobre ceny jak na tę okolice ?? a może znacie jakieś działki na sprzedaż w okolicy ?? pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.02.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam grupę kampinoską, Naszło nas z małżonką na budowę własnego domku wybór padł na okolice kampinosu. Oglądaliśmy już kilka działek narazie 2 przypadły nam w miarę do gustu. Pierwsza jest w topolinie, ma 1000 m ale niestety z tego odchodzi jeszcze około 200m na drogę i cena niestety 130 zł za metr druga jest w zaborowie, (na samym początku po lewej stronie za centrum medycznym, ta jest dużo przyjemniejsza 1560 m po 85 zł za metr. Poradzcie czy to dobre ceny jak na tę okolice ?? a może znacie jakieś działki na sprzedaż w okolicy ?? pozdrawiam serdecznie. witaj, Topolin to chyba "troszeczke" za drogo jak za miejsce w ktorym sie znajduje. ja mam dzialke w Marianowie (skoro juz dotarles do Zaborowa to te kilka km dalej pewnie nie bedzie problemem) i sporo widac tam ogloszen o sprzedazy dzialek. w zeszylym roku w marcu kupilem 1501 m za niespelna 50zl/m2. Co prawda pol roku pozniej rzeczoznawca bankowy wycenil prawie dwukrotnie drozej ale pewnie da sie bez problemow cos wyszukac sporo taniej niz topolinie. aha, odleglosc ok KPN to kilkaset metrow warto tez poszukac w agencjach (np Ranczo w S.Babicach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 21.02.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 warto tez poszukac w agencjach (np Ranczo w S.Babicach) no właśnie byłem w Raanczo... ta pierwsza propozycja to od nich oglądaliśmy jeszcze 4 inne ale jakiś dramat.... ten zaborów to sami znaleźliśmy. W piątek ruszamy na dalsze szukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.02.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 no właśnie byłem w Raanczo... ta pierwsza propozycja to od nich oglądaliśmy jeszcze 4 inne ale jakiś dramat.... ten zaborów to sami znaleźliśmy. W piątek ruszamy na dalsze szukanie ten topolin to chyba im wisi od dawna, bo mi tez proponowali z agencji to jeszcze: - karent (naprzeciwko ranczo) ale oni troche olewali sprawe (pewnie przez kiepskie relacje wlasciciel <> pracownicy) - wigro-groszyk: od nich kupilem, ale inne ktore mi pokazywali (glownie Wygledy) tez byly fajne (w porownaniu z tym co konkurencja polecala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 21.02.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 ten topolin to chyba im wisi od dawna, bo mi tez proponowali z agencji to jeszcze: - karent (naprzeciwko ranczo) ale oni troche olewali sprawe (pewnie przez kiepskie relacje wlasciciel <> pracownicy) - wigro-groszyk: od nich kupilem, ale inne ktore mi pokazywali (glownie Wygledy) tez byly fajne (w porownaniu z tym co konkurencja polecala) podobno tego topolina to już troche sprzedali !! troche przerażają mnie koszty związane z agencjami ale jak nie znajdziemy nic sami to będziemy musieli pojeździć po agencjach... narazie wszystko wskazuje jednak na ten zaborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 21.02.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 czy ja moge sie podpytac ile te działki w Topolinie?? Na priwka może byc:)a sorki doczytałam. tak cena za Topolin 130zł to w miare normalna , obecnie najtańsze działki sa po 120 na tym terenie. I w zasadzie juz cały Topolin sprzedany.no i chiałam o dojazdy spytac bo mnie to straszliwie meczy. Nawet nie o same korki i trudności z dojazdem ale o koszty?? Nie zabijaj was koszty miesiecznych dojazdów? My musielibysmy miec 2 samochody i codziennie poza weekendami dojezdzać do warszawy . No i 2 autka razy te hm 50-60km codziennie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Ja raczej przestrzegam przed kolejnymi kilometrami. To się wydaje fajne na etapie wyboru działki, ale potem trzeba codziennie dojeżdżać. Korzystanie z miejscowej komunikacji bywa hardcorowe. I jak na początku to śmieszy, tak kolejny raz już nie. Dla mnie graniczny jest Borzęcin. Już w Borzęcinie zaczynam się wiercić na siedzieniu. Młodym rodzicom proponuję zwrócić uwagę na dostęp w sensie dojazd do przedszkola i szkoły. Na szczęście w miejscowych szkołach są gimbusy, ale jeżdzą tylko " w rejonie". Z agencji polecam właśnie Karent, a nie polecam Rancho, ze względu na metody pracy, mimo, że to oni właśnie mają lepsze oferty czasem. Radzę też kupować działkę wśród nowo budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 21.02.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Opal ha ha my mieliśmy na oku piękne działki w zaborowie ale z tych samych powodów kupiliśmy za kościołem w Borzęcinie. Dla mnie to tez była graniczna odległość.Niby raptem 7 km dalej ale jednak w obie strony to już 14 km a razy 2 samochody ………………………. A własnie własnie gdzie jest państwowe przedszkole dla okolic Borzęcina? A prywatne w okolicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.02.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 My oparlismy sie na własnych poszukiwaniach bo agencje okazaly sie malo profesjonalne Chca zazwyczaj 2-3% prowizji za nic a oferte maja załosna. Jednen facet obiecał oddzwonic ale zapomniał drugi nie odpisal na maila bo mu sie samochod zepsuł . i jak tu z takimi robic interesy ? a zeby jeszcze sprawdzic działke, pomoc uzyskac dokumenty- gdzie tam!!! jak oni sie utrzymuja przy takim podejsciu do klienta ?? nie wiem Znalezlismy malownicza dzialke w Wygledach i uznalismy ze to jest dla Nas odległosc graniczna, ale do Zaborowka jest rzut moherowym beretem Puszcze tak naprawde bedziemy miec na wyciagniecie reki i widzimy ją z naszej dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Przedszkole jest w Borzęcinie.Prywatne to chyba w Bliznem, Zielonkch, w tamtych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.02.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Opal a gdzie w borzęcinie jest przedszkole??Szkoła to wiem przy samym kosciele a przedszkole?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 22.02.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Veech'u to ile macie km do Lazurowej??? I bediecie musieli codziennie dojeżdzać do Wawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 22.02.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Micha$, Proponuje pokrecic sie troche po okolicy i samemu poszukac (moze nie koniecznie teraz - chyba, ze dysponujesz samochodem terenowym ). W mojej okolicy (Wygledy) widuje tabliczki i ogloszenia o sprzedazy dzialek. Mysle, ze tak samo bedzie w innych miejscowosciach. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 22.02.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam, Zgadzam sie, ze wiekszosc z nas przy podejmowaniu decyzji o zakupie dzialki zapewne nie myslala (starala sie zapomniec) o trudach dojazdow. Gdybym mogl przeniesc dom (teraz w Wygledach) gdzies blizej Warszawy to pewnie bym to zrobil ale co by to zmienilo, co daloby np. 5 km blizej? Zgadzam sie, ze inaczej ocenia to osoby korzystajace z komunikacji publicznej ale jesli ktos decyduje sie na samochod czy na samochody to nie poczuje wiekszych roznic (kosztowo ani czasowo). Jadac do pracy widze, ze po okolo 5 minutach jestem w Wojcieszynie (a wiec te 5km blizej Warszawy) a po okolo 10 minutach jestem juz w Babicach - miescu, ktorego przy zakupie dzialki nie bralem nawet pod uwage bo bylo za blisko Warszawy. Wiem, wszystko moze sie zmienic, kiedy dzieci beda zmuszone korzystac z komunikacji i tego troche sie obawiam ale m.in. dlatego wybralismy dzialke w miare blisko przystanku bo zalozylismy, ze kiedys, ktos z nas bedzie z tego korzystal. Na sprawe patrze tez troche inaczej - caly bardziej rozwiniety swiat i ich mieszkancy maja naprawde dziesiatki czy setki kilometrow do przebycia by dostac sie do pracy. Ja w tej chwili pracuje w Centrum i mam 23km do biura. Kiedy dziele sie ta informacja z ludzmi przyzwyczajonymi do dlugich przejazdow np. gdzies w Europie (nie wspomne o ludziach z Kabat - prawie 20 km!!!) to reakcja jest zaskakujaca - to bardzo blisko! Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts