miol 05.05.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 WitamMoże mi powiecie gdzie znajduje się sąd w którym są księgi wieczyste dla gminy Leszno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 05.05.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam Może mi powiecie gdzie znajduje się sąd w którym są księgi wieczyste dla gminy Leszno? Grodzisk Mazowiecki, ul Bartniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 05.05.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 WitamDzięki bardzo za informacje, mam nadzieje, że nie trzeba tam długo czekać na odpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 05.05.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Witam Dzięki bardzo za informacje, mam nadzieje, że nie trzeba tam długo czekać na odpis. jesli elektroniczna to nawet sie da w 15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łazorek 06.05.2006 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witam, Jestem w trakcie poszukiwania działki budowlanej. Jedną z propozycji jaką otrzymałam jest Marianów gm. Leszno. Dlatego mam kilka pytań, jeśli ktoś może na nie odpowiedzieć z góry dziękuję. 1. W jakiej cenie jest 1m kw. działki budowlanej w Marianowie. 2. Jak daleko jest do komunikacja miejskiej lub prywatnej jeżdżącej do Wa-wy. 3. Jak długo samochodem (w godz. szczytu) jedzie się na WOLĘ. 4. Czy Marianów jest fajny. Pozdrawiam, Łazorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 06.05.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witam, Jestem w trakcie poszukiwania działki budowlanej. Jedną z propozycji jaką otrzymałam jest Marianów gm. Leszno. Dlatego mam kilka pytań, jeśli ktoś może na nie odpowiedzieć z góry dziękuję. 1. W jakiej cenie jest 1m kw. działki budowlanej w Marianowie. 2. Jak daleko jest do komunikacja miejskiej lub prywatnej jeżdżącej do Wa-wy. 3. Jak długo samochodem (w godz. szczytu) jedzie się na WOLĘ. 4. Czy Marianów jest fajny. Pozdrawiam, Łazorek 1. teraz pewnie ok 70 2. autobus 719 jest 3km od mojej dzialki, wiec miniumum 2km od granicy Marianowa. prywatne jezdza "glowna" dalej ale i tak z 1,5 km bedzie 3. do Wola Park 30-35 minut 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.05.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witam, Jestem w trakcie poszukiwania działki budowlanej. Jedną z propozycji jaką otrzymałam jest Marianów gm. Leszno. Dlatego mam kilka pytań, jeśli ktoś może na nie odpowiedzieć z góry dziękuję. 1. W jakiej cenie jest 1m kw. działki budowlanej w Marianowie. 2. Jak daleko jest do komunikacja miejskiej lub prywatnej jeżdżącej do Wa-wy. 3. Jak długo samochodem (w godz. szczytu) jedzie się na WOLĘ. 4. Czy Marianów jest fajny. Pozdrawiam, Łazorek Łazorek, A byłeś Ty w tym Marianowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 06.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Witam, Jestem w trakcie poszukiwania działki budowlanej. Jedną z propozycji jaką otrzymałam jest Marianów gm. Leszno. Dlatego mam kilka pytań, jeśli ktoś może na nie odpowiedzieć z góry dziękuję. 1. W jakiej cenie jest 1m kw. działki budowlanej w Marianowie. 2. Jak daleko jest do komunikacja miejskiej lub prywatnej jeżdżącej do Wa-wy. 3. Jak długo samochodem (w godz. szczytu) jedzie się na WOLĘ. 4. Czy Marianów jest fajny. Pozdrawiam, Łazorek DMK ma racje - z tego co wiem jest klika ladnych dzialek bez mediów i można je kupic juz od 60-75 zl Najlepiej zebys sie przejechal przez Marianów, bylam dzis gdyby nie wiatr to mozna by bylo sie opalać pozdrawiam sąsiadów P.S. Mam studnie i jest woda zrobili mi ja w ciągu jednego dnia... i nie poddali się pomimo ciąglych ataków komarzyc - mutantek do milego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łazorek 06.05.2006 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. W Marianowie byłem nawet już kilka razy. Okolica zapowiada się na ładny zakątek. Ja osobiście muszę się jeszcze tylko przekonać do tej odległości pomiędzy Marianowem i Wa-wą. Pozdrowionka dla wszystkich. Łazorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 07.05.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam Mam studnie i jest woda zrobili mi ja w ciągu jednego dnia... i nie poddali się pomimo ciąglych ataków komarzyc - mutantek Magnolcia możesz mi podesłać jakieś namiary na firmę która Ci robiła studnię ,ile płaciłaś za metr i na ilu metrach masz wodę. Planuję robić studnię i powoli się przymierzam do tej operacji. A tak ogólnie to czy mogę wybić studnie przed uzyskaniem pozwolenia na budowę (do tego jakieś 3 miesiące) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 07.05.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam Mam studnie i jest woda zrobili mi ja w ciągu jednego dnia... i nie poddali się pomimo ciąglych ataków komarzyc - mutantek Magnolcia możesz mi podesłać jakieś namiary na firmę która Ci robiła studnię ,ile płaciłaś za metr i na ilu metrach masz wodę. Planuję robić studnię i powoli się przymierzam do tej operacji. A tak ogólnie to czy mogę wybić studnie przed uzyskaniem pozwolenia na budowę (do tego jakieś 3 miesiące) Namiar prześle na priva jutro, zostawilam kalendarz w firmie wode mam na 15 m. W mojej okolicy podobno jest na 12-17 m. Smiali sie ze mnie, ze albo jestem "czarownicą" albo caly dzien spedzilam w kościele, bo kazalam kopac w "tym" miejscu i koniec i tam ma być woda i bylam... Nie wiem jak to jest z pozwoleniem, ale w wypisie z planu zagospodarowania terenu jest napisane, ze do czasu wybudowania przez gmine wodociagu - sama musze wykopać "wodę spod ziemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 07.05.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 WitamDzięki bardzo, co prawda planuję tę studnię w Powązkach ale to nie tak daleko od Marianowa więc może i woda będzie też tak płytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 07.05.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Pytanko? Muszę pożyczyc prądu od sąsiada - jedyne 400 m. Moze ktoś wie jaki kabel powinnam kupic aluminiowy czy miedziany?Czy przy tylu metrach nie będe miala zbyt duzego spadku? Ile może kosztować aluminium a ile miedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 08.05.2006 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 WitamZależy od tego jaką moc będziesz pobierała. Miedź jest jakieś 1,7 razy lepszym przewodnikiem od aluminium i o tyle będzie mniejszy spadek napięcia na kablu miedzianym. Przy mocy trójfazowej i równomiernym obciążeniu na 3 fazach, o mocy 5kW, spadek napięcia wyniesie ok. 13V dla 4mm2 miedzi i 22V dla 4mm2 aluminium. Oczywiście równomierne obciążenie jest najkorzystniejszym przypadkiem i takie jest w przypadku silników 3faz. Nie znam dokładnie cen i kupno kabla uzależniłbym od tego czy planujesz go później jeszcze wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 08.05.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 dzien dobry to znowu ja, budująca kobieta tzn. blondynka, bo wszelkie prace wykonuja mężczyźni Moze ktoś wie gdzie mozna tanio kupić siatkę na ogrodzenie, bo mi ktoś jeszcze studnie wykradnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 08.05.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Poszukuje na forum sąsiada, który zaczął budowę domu kilka tygodni temu w Wyględach na działce numer 221 przy ulicy Brzozowy Lasek. Mam do niego ważną sprawę jako sąsiad z naprzeciwka i proszę o kontakt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 08.05.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam magnolcia jeżeli tańszej nie znajdziesz dysponuję telefonem do producenta siatki ale trochę daleko bo pod Piasecznem. Kupowałam za 13 zł metr bieżący 3,5 milimetra gruby ocynk. Ma oczywiście różne grubości druru. Z transportem nie ma problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 09.05.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam magnolcia jeżeli tańszej nie znajdziesz dysponuję telefonem do producenta siatki ale trochę daleko bo pod Piasecznem. Kupowałam za 13 zł metr bieżący 3,5 milimetra gruby ocynk. Ma oczywiście różne grubości druru. Z transportem nie ma problemu. pozdrawiam Witam, Dziękuję, poproszę o numerek - zawsze można ponegocjować miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 09.05.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Pytanko? Muszę pożyczyc prądu od sąsiada - jedyne 400 m. Moze ktoś wie jaki kabel powinnam kupic aluminiowy czy miedziany? Czy przy tylu metrach nie będe miala zbyt duzego spadku? Ile może kosztować aluminium a ile miedz? Witam Zależy od tego jaką moc będziesz pobierała. Miedź jest jakieś 1,7 razy lepszym przewodnikiem od aluminium i o tyle będzie mniejszy spadek napięcia na kablu miedzianym. Przy mocy trójfazowej i równomiernym obciążeniu na 3 fazach, o mocy 5kW, spadek napięcia wyniesie ok. 13V dla 4mm2 miedzi i 22V dla 4mm2 aluminium. Oczywiście równomierne obciążenie jest najkorzystniejszym przypadkiem i takie jest w przypadku silników 3faz. Nie znam dokładnie cen i kupno kabla uzależniłbym od tego czy planujesz go później jeszcze wykorzystać. ? Dziękuję wybór byl bardzo prosty - nie produkują juz takiego aluminium, które daloby rade 400 m czy za miedź 4x6 (mam nadzieje, że nic nie pomieszalam) 10,00 za metr to dobra cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 10.05.2006 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 wybór byl bardzo prosty - nie produkują juz takiego aluminium, które daloby rade 400 m czy za miedź 4x6 (mam nadzieje, że nic nie pomieszalam) 10,00 za metr to dobra cena?? Hmmm, to kupa kasy. O połowę taniej wyjdzie agregat prądotwórczy (albo i jeszcze mniej, jesli kupisz uzywany) , który będziesz mogła później sprzedać. Albo i zostawić na wszelki wypadek, bo prąd na wsi wyłączają bardzo często. Z odsprzedaniem kabla może być gorzej, a za jego zezłomowanie nie wyciagniesz chyba więcej niż ułamka ceny. ps. ja zbudowalem stan surowy na agregacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts