Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

ckwadrat

Recommended Posts

Pewnie dopiero w sobotę, bo przed świętami mam masakrę pracową. Kolega Małżonek zawiaduje budową. A w sobotę przyjeżdża Pan od kominków. Może coś ciekawego wymyśli. Jak byś w sobotę była u siebie to zapraszam około 15.30. Kawy niestety nie będzie, ale następnym razem napewno. Przymierzam się powoli do kuchni, więc będzie i kawa i inne atrakcje...

Krajka

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krajka

Po rozmowie z Panem od kominków napisz cos ,czy konretny i czy ma zdiątka kominków :o (o cenę nie pytam to jest wynikowe od fantazji inwestora :D ) .

Na wiosnę chcę dokończyć , mam tylko 50 % zrobione :roll: .Wypadałoby dokończyć :)

Dzięki i pozdrawiam :D

Witaj Włodku,

Pan od kominków bardzo konkretny i wydaje się być bardzo obiektywny. Poświęcił nam wystarczająco dużo czasu, żeby ustosunkować się podając i za i przeciw do wszystkich kominkowych aspektów. Niczego nie narzuca i dyskretnie podaje ewentualne minusy. Robotę wycenia na jakieś 5500 PLN, ale narazie orientacyjnie. Współpracuje ze składem kamienia wszelakiego i od razu podczas bytności w jego pracowni można zajżeć do kamieni i wybrać co nieco. Jak będziesz zainteresowany podam telefon do Pana Marka. My się zdecydowaliśmy na jego usługę.

Pozdrawiam

Krajka :)

Witam wszystkich.

Mam pytania:

Czy do uzyskania pozwolenia na budowę konieczny jest projekt przyłączy mediów?

Czy mógłbym uzyskać kontakt do zaufanego geodety specjalizującego się w naszym kampinoskim rejonie?

Z góry dziękuję za uzyskaną odpowiedź/kontakt.

witaj

projekt przylaczy nie jest potrzebny - potrzebne sa tylko warunki

geodeta - ja korzystalem z :

Azymut SC. Zalewski K.

kard. Wyszyńskiego 20 lok.17, 05-870 Błonie

Telefon 022 752 94 37, 604 255 514

DMK

• 2 weeks później...

Dzięki DMK za odpowiedź i kontakt do geodety.

Wniosek o wypis z planu już złożony - odbieram jutro :D.

Jutro też zamierzam złożyć wniosek o wydanie warunków przyłączy wodociągu.

I tu mam pytanie: czy wyrys, który jest zawarty w wypisie z planu można załączyć jako mapkę wymaganą do takiego wniosku?

Z tego, co się doczytałem na stronie STOEN, dowiedziałem się, że wniosek o warunki przyłączenia do sieci można składać w dowolnym punkcie obsługi klienta. Czy tak jest w rzeczywistości? :lol:

Czy do pozwolenia na budowę wystarczą warunki tymczasowego przyłącza do sieci elektrycznej? Czy powinienem w STOEN wypełnić od razu dwa wnioski - na przyłącze tymczasowe (na czas budowy) i docelowe a do pozwolenia na budowę przedstawić to drugie?

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :D

P.S. Bardzo proszę o kontakt na priv osoby z Marianowa, które przyłączały się do mediów przeciągniętych przez prywatną osobę (powszechnie znaną w tej okolicy :lol:).

może trochę off topic ale co mi tam ....

dziś w nocy !! urodziła nam się córeczka :)

jesteśmy przeszczęśliwi

jaki offtopic? bedzie mieszkala w tym domu? bedzie wiec sie zalapuje :)

wielkie gratulacje!

no to mamy kolejna okazje do spotkania - tylko daj znac kiedy gdzie grupa kampinoska przepije to be(re)cikowe ;)