Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich

Od niedawna jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami działki budowlanej w okolicach Leszna. Obenie kompletujemy dokumenty aby uzyskać pozwolenie na budowę.

Pracę budowlane chcielibyśmy rozpocząć wiosną 2008 roku i w związku z tym poszukuję solidnej ekipy, która postawi stan surowy otwarty (na razie) oczywiście za rozsądne pieniądze.

Bedę wdzięczny za namiary na godnych polecenia wykonawców

Czy ktoś z was się orientuje czy w przypadku braku kanalizacji i konieczności budowy indywidualnego szamba konieczny jest zakup projektu szamba, które będzie naniesiaone na plan zagospodarowania dzaiłki. Czy też na planie zagospodarowania działki wystarczy naniesienie miejsca budowy szamba a inwestor sam decyduje jaki typ szmba zastosuje byleby było to szczelne szambo?

Chodzi o to czy konieczne jest ponoszenie dodatkowych kosztów związanych z zakupem projektu szamba?

Kret001, napisałabym Ci, że jak będę zadowolona z moich to Ci polecę ale prawda jest taka, że oni już przyszły rok zdaje się mają obstawiony co najmniej do lipca... Jeśli chodzi o szambo to musisz mieć jakikolwiek projekt, nas kosztował chyba 200zł. Potem sobie zrobisz taki zbiornik, jaki będziesz chciał. Nas po ten projekt cofali ze Starostwa, mimo tego, że mieliśmy już standardowy projekt w projekcie domu :-?

Wielkie dzięki Aniu za informacje dotyczące projektu szamba.

Jeżeli chodzi o ekipę budowlaną to polecam się uwadze, gdyż pisząc o rozpoczęciu budowy wiosną 2008 nie doprecyzowałem tego. Patrząc realnie myślałem o rozpoczęciu w okolicach czerwca 2008, tak więc byłbym zainteresowany namiarami na Twoją ekipę (oczywiście o ile bedziesz zadowolona z ich pracy).

Ale tu pusto :o Co Wy ludzie, wszyscy na budowach? :lol: A tu 1 (JEDEN!) stopień mi w samochodzie wyświetla :o :-?

Macie sprawdzonych tynkarzy cementowo-wapiennych? Jeśli komuś już w środku tynkowali i jest zadowolony to baaaardzo poproszę o namiary. Może być na priva.

A u nas ścianki idą do góry, jeszcze 2 dni i zaczną pod strop przygotowywać :lol:

Witam,

zapewne już ta prośba padła w tym wątku: poproszę o namiary na poleconego wykonawcę prefabrykowanych szamb w okolicach Marianowa.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

pewnie strone lub dwie wczesniej bedzie watek o szambach.

wiekszosc z nas nie brala z okolicy tylko spod Radomia. Cena z transportem i montazem wychodzila niespelna polowe tego co tutejsi sobie licza

Czy mógłbyś mógłbys powiedzieć DMK jak oceniasz jakość szamba z Radomia, bo spotkałem się na forum z opinią, że jest niewiele warte i po opadach napełnia się wodą. W przypadku szamba jednokomorowego wykonanie jest podobno fatalne (duże szpary między elementami, które monterzy uszczelniaja pianką ale to niewiele daje). :-? :-?

Czy ktoś z was jest zorientowany w temacie wynajęcia spychacza do zdjęcia warstwy humusu? Ile to kosztuje i czy w okolicy Marianowa/Powązek jest ktoś świadczący takie uslugi w rozsądnych cenach? :lol:

koparka : +48606264338 z Marianowa

co do szamba to ja jestem zadowolony, mam dwuczesciowe i jest ok