miol 09.11.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Czy ktoś z was jest zorientowany w temacie wynajęcia spychacza do zdjęcia warstwy humusu? Ile to kosztuje i czy w okolicy Marianowa/Powązek jest ktoś świadczący takie uslugi w rozsądnych cenach? Jest jeszcze z Wiejcy +48604193108, ma dwie koparki (małą i taką trochę większą, cena za dużą to ok.100zł), handluje też piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 12.11.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć czy wybudowanie domu w stanie surowym otwartym o powierzcni użytkowej ok. 200 m2 za 70 tys. jest OKJak oceniacie tą cenę.Zastanawiam się nad zrobieniem całości korzystając z kilku ekip, tj. mury jedna, więźba druga i pokrycie trzecia ekipa, bo to chyba wyjdzie taniej. Może ktoś z was orientuje się ile biorą fachowcy za ustawienie więźby dachowej oraz za położenie dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 12.11.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć czy wybudowanie domu w stanie surowym otwartym o powierzcni użytkowej ok. 200 m2 za 70 tys. jest OK Jak oceniacie tą cenę. Zastanawiam się nad zrobieniem całości korzystając z kilku ekip, tj. mury jedna, więźba druga i pokrycie trzecia ekipa, bo to chyba wyjdzie taniej. Może ktoś z was orientuje się ile biorą fachowcy za ustawienie więźby dachowej oraz za położenie dachówki. moim zdaniem bez szans... sama robocizna to pewnie teraz minimum 30 tyś - ja za samo pokrycie z oknami dachowymi (10) zapłaciłem ponad 50 tyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 13.11.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć czy wybudowanie domu w stanie surowym otwartym o powierzcni użytkowej ok. 200 m2 za 70 tys. jest OK Jak oceniacie tą cenę. Zastanawiam się nad zrobieniem całości korzystając z kilku ekip, tj. mury jedna, więźba druga i pokrycie trzecia ekipa, bo to chyba wyjdzie taniej. Może ktoś z was orientuje się ile biorą fachowcy za ustawienie więźby dachowej oraz za położenie dachówki. moim zdaniem bez szans... sama robocizna to pewnie teraz minimum 30 tyś - ja za samo pokrycie z oknami dachowymi (10) zapłaciłem ponad 50 tyś... ja zrozumialem pytanie jako 70tys za robocizne i to jest moim zdaniem zawyzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.11.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 A ja zrozumialem ze z materialami, ale cena w Euro i to jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 13.11.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Niestety to cena za samą robociznę bez materiałów. Dostałem też wycene stanu surowego od ław fundamentowych wszystkie mury aż po dach ale bez więźby za ok 40 tys. Wydaje mi się że postawienie więźby i pokrycie dachówką (sama robocizna) wyjdzie taniej niż 30 tys. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.11.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Niestety to cena za samą robociznę bez materiałów. Dostałem też wycene stanu surowego od ław fundamentowych wszystkie mury aż po dach ale bez więźby za ok 40 tys. Wydaje mi się że postawienie więźby i pokrycie dachówką (sama robocizna) wyjdzie taniej niż 30 tys. Jak myślicie? Sprawdz koszty robocizny w dachluxie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 13.11.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Sądzisz że Dachlux ma godne polecenia ekipy, czy tyklo wziąć ich do wyceny robocizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.11.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Sądzisz że Dachlux ma godne polecenia ekipy, czy tyklo wziąć ich do wyceny robocizny? u mnie wykonali pokrycie tak ze jestem zadowolony pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 13.11.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Niestety to cena za samą robociznę bez materiałów. Dostałem też wycene stanu surowego od ław fundamentowych wszystkie mury aż po dach ale bez więźby za ok 40 tys. Wydaje mi się że postawienie więźby i pokrycie dachówką (sama robocizna) wyjdzie taniej niż 30 tys. Jak myślicie? A ja wzięłam firmę i mniej więcej tyle wyszło za robociznę na podobny dom (metraż). łacznie z pokryciem dachówką, montaż okien pałaciowych. Uważam, że jeśli sprawdzona firma to cena jest OK (ważne aby była gwarancja - ja dostaję na 2 lata) Nie miałabym siły na przeganianie kolejnych ekip oraz ciągle wyceny. Ale kolejny etap mnie zmrozil jeśli chodzi o wycenę. Nawet się nie przyznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 13.11.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Czy mogłabyś dać namiar na twoja ekipę może też zaproponują rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 13.11.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Kret, a tak jeszcze z innej beczki, gdzie w Powązkach masz działeczkę? Czy może na tym polu, co miol i ajkad, takim co ma od frontu wierzby i z tyłu też wierzby? Jeśli chodzi o te 70tys to wydaje mi się trochę przesadzone. Jeszcze zależy, z czego są ściany, ilu warstwowe i czy skomplikowana bryła i dach. Za fundamenty nie wiem ile trzeba liczyć, bo robiła mi to specjalna firma (mam fundament grzewczy) ale za resztę zapłacę około 50tys. (ściany, cieśla, dekarz). Ściany tylko 1 porotherm, dach z lukarnami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 13.11.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 I jeszcze bym zapomniała:jeżeli ktoś potrzebuje ziemi z gruzem pobudowlanym to chętnie się pozbędę. Za darmo. Transport we własnym zakresie. Generalne to nie nadaje się na podwyższenie działki, raczej łatanie większych dziur... Jest to przewaga glinki z kamieniami różnej maści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 15.11.2007 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Czy mogłabyś dać namiar na twoja ekipę może też zaproponują rozsądną cenę. Może najpierw się zapytam jak tam z terminami bo prowadzą kilka budów jednocześnie. Dlategoteż niestety "długo budują" ale jak dodasz do 50 000 o których pisała Ania robociznę za położenie dachówki + fundament to cena znowu wraca praktycznie do Twoich 70 000? Oczywiście zależy jaka bryła i dach itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 15.11.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Chciałbym rozpocząć w czerwcu 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 15.11.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Figga, te 50tys. to już z ułożeniem dachówki na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 16.11.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Właśnie rozliczyłem się z majstrami za stan surowy owarty. U mnie wyszło 65 tyś. z położeniem dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 16.11.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Właśnie rozliczyłem się z majstrami za stan surowy owarty. U mnie wyszło 65 tyś. z położeniem dachówki. No ale my tu mówimy że zależy od bryly i z czego budujemy. U mnie na przyklad była cegla U220 to b. pracochłonne niż inne. U mnie to będzie sporo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 16.11.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Właśnie rozliczyłem się z majstrami za stan surowy owarty. U mnie wyszło 65 tyś. z położeniem dachówki. A z czego budowaliście? Jepil czy przy pokoju na dole pozostawiłeś łazienkę z garderobą, czy z nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 16.11.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Czy u kogoś Was budowała ekipa Stanisława Gościńca z okolic Mławy? Gość twierdzi że postawił jużkilka domów w tych okolicach. Aktualnie budują za czerwonym płotem przy pierwszym zakręcie na końcu Marianowa jadąc w kierunku Szymanówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts