Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

ckwadrat

Recommended Posts

A czy ktoś może cokolwiek wie odnośnie gazu na WYGLĘDACH (było zebranie teraz 27 III) czy może ktoś na nim był? A może jeszcze coś wiecie o kanalizacji? Bardzo mnie to interesuje. 8)

Witajcie

Nie byłem na spotkaniu, ale byłem wczoraj na Kruczkowskiego i wiem troche

To co powiesz na forum czy prywatnie?

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No Ania_ to gm. Babice i napisala na forum, że ma wszystko na prąd. (Że też nie boi się rachunków :lol: ) Ale coś mi mowil sąsiad, że my wniosku nie mamy tylko skladaliśmy jakieś petycje. I powiedzial, że chętnie z Tobą pogada i zaprasza do siebie. Tel. do niego wysylam na pv. I właśnie mowil że ponoć mają odrolnić te tereny babickie kolo nas i wtedy gazowni bardziej będzie się oplacalo.

SPRZEDAM pozostałe po budowie:

Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł

Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł

Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł

Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł

Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł

Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka

Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce.

Zdjęcia mogę przesłać na PW.

WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc.

wodnik, cieszę się, żeś sąsiad zza miedzy :lol: Musimy się kiedyś zapoznać :lol: Figga dobrze pisze, mamy wszystko na prąd. Nie chciałam butli na działce, a perspektywa gazu wydawała mi się (i nadal mi się wydaje) dość mglista... Nawet wody miejskiej nie mam... No i ja jak na razie sama jestem z Babic... Wy, to już Leszno. Wprawdzie po zimowej przerwie ruszyła ta budowa, co same fundamenty stały, ale nie wiem, w której oni gminie są. A terenów babickich koło Was niech nie odralniają! Jestem zdecydowanie przeciwna! Gdzie mi będą te bażanty latać??? :cry: :cry: :cry: I króliki, i sarenki :cry: :cry: :cry:

Witam,

poszukuję sprawdzonych i tanich :D tynkarzy. Czy ktoś z Was mógłby polecić mi taką ekipę?

Pozdrawiam

gaduch

Ale o jakie tynki Ci chodzi?

To i ja się podłącze. Szukam tynkarzy do tynków cementowo-wapiennych zewnętrznych. Trudno dziś o chętnych, większość woli siatka-klej-tynk strukturalny.

Pozdrawiam

A jaki zakres robót wykonują?

Cały zakres - nawet kafelki położą, elketryka,hydraulika, wieźba dachowa, ogrodzenie, ..... nawet przeprowadzkę zorganizują :lol: Ale jeśli ktoś by chcial tylko np. tynki zewn.- to nie wiem. Raczej bawią się w większe inwestycje ale to zależy od czasu i ile nabrali zleceń. Chociaż sąsiadowi zrobili tylko elewację.

Ja najpierw mialam postawić tylko stan surowy a wkońcu zrobilam calość.

Włąsciciel urzeka spokojem, umie słuchać, doradzi.

Witam,

poszukuję sprawdzonych i tanich :D tynkarzy. Czy ktoś z Was mógłby polecić mi taką ekipę?

Pozdrawiam

gaduch

Ale o jakie tynki Ci chodzi?

W tej chwili jestem zainteresowany tynkami wewnętrznymi cementowo - wapiennymi. Ważny też jest termin rozpoczęcia robót - w ciągu 2 tygodni :-?

Poniewaz sprzatamy teren po stanie surowym w Marianowie (gmina Leszno) to mamy do sprzedania:

1) stemple budowlane 2,70m (200sztuk), cena 4 pln za sztuke

2) stemple budowlane 3m (150sztuk), cena 5,50 pln za sztuke

3) drewno na szalunki ( deski iglaste obrzynane) ok 10m - cena do uzgodnienia

Zainteresowanych prosze o kontakt na priva

Pozdrawiam

Justa