Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

napiszcie jak kształtują sie teraz ceny ocieplenia poddasza

- wełna

- folia

- GK na profilach stalowych

i jeszcze ile za m2 szplachli?

i za m2 lub mb sufitów podwieszanych?

a jak możecie kogoś polecic do wykonania tych czynności, to bardzo chętnie skorzystam

i jeszcze jedno pytanie czy ktoś sprowadza szambo z Radomia? czy już wszyscy sprowadzili? bo ja gdzieś w maju będę sprowadzać jak jest ktoś chętny to proszę o info

Witam forumowiczów

Buduję swój domek w Kuznocinie koło Sochaczewa,

W związku rezygnacją mojej ekipy murarskiej ze świadczenia dalszych usług :)

poszukuję ekipy do dokończenia budowy. Roboty jest na jakieś 3 tygodnie nie więcej. (wylanie stropu i murowanie ścianek poddasza)

Byłbym wdzięczny za jakieś namiary bo jestem z w sporym kłopocie - cieśla umówiony, dekarz umówiony a robota stoi :)

Pozdrawiam

Witam wszystkich bliższych i dalszych przszłych sąsiadów,

poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia w Wilkowej Wsi.

Do ogrodznia są dwie działki (nie sąsiadujące ze sobą a vis a vis siebie) łącznie ponad 550 mb siatki. Podmurówka lana z betonu od frontu działki (1 X 70 mb I 1 X 35 mb) pozostałe słupki pojedynczo do obsadzenia w betonie, wysokość siatki pewnie 1,50 m.

Chętnych do wykonania usługi proszę o kontakt tel. 0 695 47 74 47 lub 0 602 319 496 lub na e-mail.

A osoby które mają namiary na ludzi, którzy mogą to wykonać proszę o poedsłanie danych.

Czy moglibyście napisać w jaki sposób zrobiliście przyłącze wodne ze studni głębinowej?

Gość od wiercenia studni powiedział, że najczęściej wkopuje się 2-3 kręgi betonowe fi 120 przycina się rurę ok 1,5 pod ziemią (wewnątrz kręgów) i na tej głębokości łączy sie rurę biegnącą od pompy głębinowej z rurą doprowadzającą wodę do domu. Na kręgach kładzie się dekiel z włazem aby można sie było tam ewentualnie dostać a całość przysypuje się ziemią i na wierzchu rośnie trawka :D

Czy możecie napisać jar u Was zostało to rozwiązane? :roll:

Czy moglibyście napisać w jaki sposób zrobiliście przyłącze wodne ze studni głębinowej?

Gość od wiercenia studni powiedział, że najczęściej wkopuje się 2-3 kręgi betonowe fi 120 przycina się rurę ok 1,5 pod ziemią (wewnątrz kręgów) i na tej głębokości łączy sie rurę biegnącą od pompy głębinowej z rurą doprowadzającą wodę do domu. Na kręgach kładzie się dekiel z włazem aby można sie było tam ewentualnie dostać a całość przysypuje się ziemią i na wierzchu rośnie trawka :D

Czy możecie napisać jar u Was zostało to rozwiązane? :roll:

U mnie tak jak opisane wyżej tylko jeszcze trawka nie rośnie :). Od studni rura idzie do zbiornika hydroforowego w garażu i dopiero do domu. I nie zapomnij dociągnąć kabla do zasilania pompy, chyba że masz taki długi od pompy że Ci starczy do samego domu.

miol a na jakiej głębokości masz poprowadzoną rurę doprowadzającą wodę ze studni (w kręgach) do domu?

A trochę z innej beczki, w którym miejscu mieszkasz bo moglibyśmy sie jakoś spotkać i zapoznać jak sąsiedzi oraz wymienić doświadczeniami (oczywiście to ja byłbym słuchaczem :) ) :roll:

miol a na jakiej głębokości masz poprowadzoną rurę doprowadzającą wodę ze studni (w kręgach) do domu?

A trochę z innej beczki, w którym miejscu mieszkasz bo moglibyśmy sie jakoś spotkać i zapoznać jak sąsiedzi oraz wymienić doświadczeniami (oczywiście to ja byłbym słuchaczem :) ) :roll:

Rura to idzie gdzieś tak 1m pod ziemią.

Mieszkam na polu graniczącym już z Wilkową Wsią tuż przy ogródkach działkowych "Kasprzaka". Na polu tym są trzy nowe domy: drewniany z bala (ogrodzony gotowy prawie do zamieszkania), i dwa domy murowane - jeden otynkowany, ogrodzony i też prawie gotowy do zamieszkania no i mój parterowy, nieotynkoway, nieogrodzony z bałaganem na działce ale zamieszkany :lol: