przemoch 19.10.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 witam, jutro ponownie składam tydzień temu wypożyczone dokumenty do starostwa, brakowało kilka drobiazgów (np. głębokości studni, wrysowanego stanowiska postojowego, itd), Pani powiedziała, że jak uzupełnię to już parę dni potrzebuje na wydanie PnB. A ekipa czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niklaus1 20.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Po budowie pozostało mi do sprzedania- pustaki stropowe Wienerberger- Cegła klinkierowa Wienerberger Terca (Matrix) po około 30/35 sztuk. Odbiór w okolicach Leszna. Szczegóły i zdjęcia: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=463855935 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 21.10.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 przemoch my też biegalismy kilka dni z dokumentami zanim złożylismy je ponownie. Ale faktycznie było tak, jak Pani Ci powiedziala, we wtorek oddałem dokumnety a w czwartek odebrałem decyzje. Cały jednak problem w tym, że jeszcze musimy poczekać. 14 dni na uprawomocnienie, i to od daty kiedy oststania ze stron odbierze zawiadomienie a potem jeszcze 7 dni przed rozpoczęciem prac należy to zgłosić do Inspektora nadzoru budowlanego. A zanim powracają zwrotki do urzędu to pewnie się miesiąc jeszcze zejdzie. No ale nic to. Najważniejsze, że jest już PnB na papierku i to w ręku Co do ekipy to nasza też już czeka spakowana i gotowa do przyjazdu, czekają tylko na "umówiony znak sygnał do rozpoczęcia" (jeden z wielu cytatów z filmu "Nic śmiesznego" - jak dla mnie kultowego filmu) Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki za poprawność dokumnetów M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 23.10.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Kate i Marcin, przemoch, MOŻNA ODEBRAĆ PNB OD RAZU "Z KLAUZULĄ PRAWOMOCNOŚCI"!!! No chyba, że ktoś chce się od decyzji o zgodzie na budowę odwoływać Zaoszczędza się dwa tygodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 24.10.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 _ANIA - A jak to załatwić ?? Co powiedzieć w Urzędzie żeby podstęplowali odrazu. U nas podobno muszą poczekać na sąsiadów, którzy o decyzji zostali poinformowali i mają czas żeby się odwołać. Oby nie. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 24.10.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Hm... nie mam sąsiadów... Zabiłaś mi ćwieka. Ale wydaje mi się, że nie my jedni odbieraliśmy z tą klauzulą... (Może ktoś się jeszcze wypowie? Hop, hop?) My się po prostu o to spytaliśmy, Pani spytała, czy na pewno nie chcemy się odwoływać czy jakoś tak i przybiła pieczątkę... Wczoraj jadąc przez pole do domu (wieczorem) mijałam ŁOSIA Stał na drodze, więc stanęłam, potem łaskawie zszedł na pobocze... Pod jego czujnym okiem pojechałam dalej. Nie powiem, miałam stracha A dziś rano 2 sarny śmignęły mi przez drogę... Coś się zwierzyna uaktywniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 25.10.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 _ANIA - A jak to załatwić ?? Co powiedzieć w Urzędzie żeby podstęplowali odrazu. U nas podobno muszą poczekać na sąsiadów, którzy o decyzji zostali poinformowali i mają czas żeby się odwołać. Oby nie. [/b] mi w Starostwie sami zaproponowali ponieważ decyzja była wysyłana do dwóch stron czyli Starostwo i ja więc po napisaniu oświadczenia, że nie będę się odwoływał dostałem śliczną pieczątkę. Decyzja była jeszcze wysłana do UG Leszno, ale tylko D.W. więc ponoć nie mogę się odwoływać. Do sąsiadów nie była wysyłana (a mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 25.10.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witajcie, Czy możecie poratować mnie namiarami na firmę zajmującą się przesadzaniem drzew i posiadającą niezbędny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 27.10.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 szkoda że nie przeczytałem wcześniej tych informacji o uprawomocnianiu się PnB. Mam napisane : "do wiadomości otrzymują :", i tu następuje długa lista osób, które są właścicielami lub współwłaścicielami sąsiednich działek, UG Leszno i insp.nadzoru w miejscu. Zadzwonię jutro do starostwa czy da się to jeszcze załatwić - przydałoby się do kredytu mieć szybciej. Kate i Marcin DZISIAJ ODEBRAŁEM POZWOLENIE NA BUDOWĘ jeśli jutro w banku pójdzie ok to ruszam za parę dni zapraszam do obserwowania postępów w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 28.10.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 no więc szybsze uprawamacnianie PnB nie działa. Tak było w starostwie do czerwca, aż tu przyszła kontrola od wojewody i zakazali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 29.10.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Dzięki za info Przemoch bo ja bym biednego męża wysłała do starostwa w celu jak najszybszego pod pieczętowania dokumentu . Teraz trzeba cierpliwie czekać na uprawomocnienie się tej decyzji To wszystko tak długo trwa. K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 29.10.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 u mnie dzisiaj zawitał na działkę Pan Koparkowy - zaczęło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 29.10.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam, szukam fachowców/firmy do tynkow tradycyjnych czy mozecie kogos polecic? dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate i Marcin 30.10.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Prace rozpoczete, koparka humus zgarneła, sporo tego sie robiło. Przyjechała ekipa, postawili pierwszą "chatkę" w rogu działki potem dojechała druga tym razem ich - mieszkalna. Pan koparkowy przygotował dołek pod fundamenty piekie, ekipa zaczeła od przenoszenia poziomów na ławy fundamentowe. Niwelator poszedł w ruch - i okazało sie, że tak do dzisaj równa działka ma różnicę poziomów dochodzącą do 60 - 80 cm w różnych miejscach. Jak juz zaczeli liczyc to dostałę listę co mam kupić na już, i zaczeło się szaleństwo zakupów: deski, gwoździe, śrubki, sznurek, itp itd. A tak przy okazji desek to zmówiłem je w składzie w Kampinosie, jak się wjeżdża od strony Warszawy po prawej stronie. I byłem w szoku, kiedy z "widlaka" do drewna wysiadła Pan dla którego utrzymanie równowagi i wypowiedzenie dwóch zdań stanowiło problem. On nawt nie był pijany on był nawalony jak szpadel. Przyszedł jednak drógi powiedział że jutro przywiozą deski i ze wszystko OK. Jak sie okazało na następny dzień, nikt nie przyjechał, nikt nie odbierał telefonów. Pojechałem do nich zobaczeć co i jak. Wiec jakis Pan z placu powiedział, ze szef jest u dentysty a pracownicy dzis mają wolne. Po krótkiej dyskusji, zabrałem zadatkowane dzien wcześniej drewno, własnym samochodem i pojechałem. A szef pojawił sie nagle "od dentysty" tyle ze szedł do baraku po kolejene "znieczulenie", musiało biedaka strasznie boleć. Nawet nie zainteresował sie co sie dzieje zabrał butelkę i znikną za drzwiami. Cała historia zakończyła sie dwa dni później kiedy na działkę zawitali panowie ze składu z zapakowanym drewnem samochodem. Ponoć dzień wcześniej mieli niestrawność i nikt nie pracował. Mam nadzieję, że dalej będzie juz łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 30.10.2008 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kate&Marcin, ciekaw jestem jak Wam idzie, teraz jestem na działce każdego dnia, ale w sobotę przyjade rekreacyjnie. Chciałbym zobaczyć Wasze włości, czy jak sie skręci na Powązki, potem jest skrzyżowanie (do mnie w prawo) i droga prowadzi do agro.,potem ostry łuk w prawo to Wy tam gdzieś jesteście ? a może macie namiary GPS ? u mnie już nie ma humusu w poniedziałek się naprawdę zacznie, we wtorek lanie fundamentów ale to głupie uczucie, pójście do kina a nie na film to pestka, kręci mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 31.10.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam przemoch oraz Kate i Marcin Słyszę jakieś znajome hasło Powązki. Gdzie się budujecie, bo ja również na Powązkach tylko blizej Puszczy? Właściwie to już stoi stan surowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 31.10.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Kret ja się buduję w Wilkowej Wsi, moja działka jest naprzeciwko bramy wjazdowej na ogródki działkowe "Kasprzak' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 02.11.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 przemoch to prawie po drodze do mnie . Nasza chatka stoi bliżej Puszczy ok. 700 m od ściany lasu. Niestety u nas nie ma jeszcze cywilizacji i dopiero powstają pojedyńcze domy ale to ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 02.11.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Widzę, że z roku na rok tych domów przybywa, dosłownie za parę lat będzie ich naprawdę sporo, i ja też mam zamiar się do tego przyczynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 02.11.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Też po cichu liczę, że moim śladem pójdą właściciele sąsiednich działek i za 2-3 lata będą to już tereny odrobinę cywilizowane. Wiadomo w kupie raźniej a poza tym wspólnymi siłami można stworzyć lepszą infrastrukturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts