Włodek W. 17.03.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Najlepszą alternatywą jest http://www.rexresearch.com/testatik/testart.htm Raz i już . Tylko potrzebny Fachowiec prawdziwy bez ograniczeń. Będzie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 17.03.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Cześć Wszystkim! Apropos gazu to proponuję z wypełnionym wnioskiem udać się bezpośrednio do siedziby w budynku BlueCity. BlueOffice wejście obok głównego wejścia do BlueCity (od 8:00 do 14:30 max(!)). Po złożeniu dokumentu, poproście o rozmowę z kierownikiem przyłączy w naszym rejonie. Sympatyczne zainteresowanie na pewno pomoże. Widziałem dziś u Pana projekt dla regionu Marianowa, generalnie Pan niewiele wiedział co się dzieje i przy mnie zadzwonił do projektanta. Widać, że trzeba ich cisnąć. Mają generalnie problem z tym aby uzyskać prawo przesyłu przez drogi wewnętrzne. Niestety musi być w KW drogi wpis o służebności przesyłu, bez tego gazu nie będzie na prywatnych drogach. Mają pomysł co by inwestycję podzielić na etapy (I etap rura w drodze gminy + ci co dali służebność, II reszta kiedyś tam). Krótko mówiąc: 1. Wnioski swoje i sąsiadów, zawieście do siedziby w BlueCity, przy okazji wykazując zainteresowanie inwestycją. 2. Po podpisaniu umowy trzeba załatwić służebność przesyłu w drodze wewnętrznej (gazownia zwraca koszty notariusza, można i warto wcześniej, treść poniżej) 3. Czekamy Treść 1:1 z załącznika nr 3 do Umowy o przyłączenie do sieci gazowej Treść zapisu o ustanowieniu ograniczonego prawa rzeczowego - służebności przesyłu Ustanowienie w formie aktu notarialnego z wpisem do księgi wieczystej na rzecz Mazowieckiej Spółki Gazownictwo sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Krucza 6/14, 00-537 Warszawa (adres do korespondencji: Oddział Zakład Gazowniczy Warszawa, Al. Jerozolimskich 179, 02-222 Warszawa nieodpłatnie i na czas nieoznaczony służebności przesyłu na nieruchomości obciążonej. Wskazana powyżej służebność przesyłu polegać ma w szczególności na prawie posadowienia na nieruchomości obciążonej sieci gazowej w pasie o szerokości 1 m oraz na prawie wstępu, przechodu, przejazdu, swobodnego, całodobowego dostępu do tych urządzeń w celu wykonania czynności związanych z posadowieniem gazociągu, przyłączy gazowych i punktów redukcyjno - pomiarowych, naprawami, remontami, eksploatacją, konserwacją, przebudowami, rozbudowami w tym przyłączaniem kolejnych odbiorców, modernizacjami wszystkich urządzeń gazowniczych znajdujących się na nieruchomości obciążonej a w szczególności gazociągu i przyłączy gazowych oraz prawie wykonania wykopów i przekopów przez tę nieruchomość w/w celach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 17.03.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Przemoch, Wnioski, które były wcześniej składane np. w Warszawie odeszły w niebyt bierzcie po prostu potwierdzenia złożenia i tyle . Cisnać i jeszcze raz cisnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 18.03.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Przemoch Na wstępie chciałbym pogratulować Tobie zakończenia budowy i zasiedlenia domu. Obecnie jestem na etapie rozpoznania w sprawie elektryków, hydraulików oraz specy od tynków i wylewek. Chciałbym rozpocząć dalcze prace przed wakacjami i szukam więc godnych polecenia fachowców. Czy mógłbyś polecić swoich wykonawców? Jeżeli chodzi o gaz to z pewnością złoże wkrótce swój wniosek i będę czekał na rozwój sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 18.03.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam, Kret dzięki za miłe słowa. Jeśli chodzi o wykonawców to mam dobrego hydraulika, takiego od szamba i drugiego od gazu, CO i CWU, również mogę polecić - wykończeniowca od malowania, glazury, terakoty i ocieplenia. Mam też bardzo dobrego elektryka - poleconego przez Nefer - kilka osób na forum już 'obsłużył'. U mnie ruszają dalsze prace przy ogrodzeniu - ekipa z sąsiedniej miejscowość - rezultaty widać gołym okiem. Ja z kolei szukam kogoś do wykonania instalacji odgromowej, może ktoś zna kogoś wartego polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 19.03.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 PrzemochCzy mógłbys podać jakieś namiary na elektryka, hydraulika? Czy ze swoinch wylewek i tynków nie jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 20.03.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam Poszukuje wypożyczalni sprzętu który ma w swojej ofercie wertykulator. Pora odświeżyć trawnik. Może komuś obiło się o uszy...Poszuka namiary na elektryka, byłam z niego zadowolona. Prześlę na priv. Mam nadzieję, że tel będzie aktualny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 20.03.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 chopinetkaKolega wpożyczał tego typu sprzęt w Pruszkowie ul. Bliska 5 tel. 022 758-20-68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 21.03.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 chopinetka W Wojcieszynie jest sklep ogrodniczy (duży i troche bliżej) .Tam mają jezeli dobrze pamiętam. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikas3 22.03.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam,czy możecie polecić solidną ekipę do stanu surowego z naszych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.03.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ekipa wcale nie musi być z okolic .Ważne, aby była solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 22.03.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Znacie jakiegoś KierBuda mieszkającego/bywającego na trasie Warszawa - Sochaczew ? Już prawie miałem jednego ale okazało się, że Wyględy nie są po drodze do pracy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 22.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Dzięki serdeczne za odpowiedź. Wojcieszyn rzeczywiście bliżej ale Pruszków to nie koniec świata. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 23.03.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Kret - namiary poszły na priv, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 24.03.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 przemoch wielkie dzięki za namiary Witam wszystkichCzy ktoś z Was mógłby polecić swoich fachowców od tynków wewnętrznych i wylewek? Jeśli tak to proszę o namiary na nich. Z góry dziękuję firewolf namiary poszły na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 25.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Jeszcze ktoś może polecić jakiegoś miejscowego Kierownika Budowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czatan 31.03.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dostałem pełnomocnictwo od firmy GAZ sp. z o.o. do reprezentowanie mnie wobec MSG Sp. z o.o.....Ma ktoś jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia z tą spółką?Jakieś takie wątpliwości mnie złapały na dawanie takich pełnomocnictw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 14.04.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam po dłuższej przerwie i pytanko mam od razu gdzie teraz się kupuję beton z gruchą, głównym kryterium jest cena nie będę nic ważnego wylewał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archianna 14.04.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Przemoch Na wstępie chciałbym pogratulować Tobie zakończenia budowy i zasiedlenia domu. Obecnie jestem na etapie rozpoznania w sprawie elektryków, hydraulików oraz specy od tynków i wylewek. Chciałbym rozpocząć dalcze prace przed wakacjami i szukam więc godnych polecenia fachowców. Czy mógłbyś polecić swoich wykonawców? Jeżeli chodzi o gaz to z pewnością złoże wkrótce swój wniosek i będę czekał na rozwój sytuacji Witam, jestem nowa na tym forum, ale czytam z zainteresowaniem i staram się nadążać Wiem jakie są kłopoty z odpowiednią ekipą... Najlepiej wziąć jedną, która zajmie się wszystkim kompleksowo, ale wtedy od razu koszty rosną... Mam namiar na dobrego elektryka i hydraulika z Łomianek (robili instalacje u mnie w domu i jestem bardzo zadowolona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annag112 15.04.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 przemoch Atrakcyjną cenę ma gość z Wiejcy,który u mnie robił wszystkie prace ziemne koparką. Za 8m3 liczy sobie 250 zł. Jeżeli chces moę podać namiary Witam, poproszę o namiar na gościa od ziemii, bo sporo potrzebuję na całą działkę. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts