Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

ckwadrat

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alexsoft - witaj w grupie. Gdzie się dokładnie budujesz?

Wybraliśmy dachówkę Rupp Sirius czerwień miedziana angobowana. Ma śliczny, stonowany odcień czerwieni, nie za jasny-ceglasty (jak np. Sirius czerwień ceglasta) i nie za ciemny (jak np. porównywalne kolory dachówki Wiekora), nie mówiąc juz o niektórych kolorach buraczkowych, czy krwisto-czerwonych.

Mbz - wszystko zależy od prundu i wody. Jeśli zdążymy podciągnąć wodociąg do września a ZE nie spóźni się z prądem (ma termin na wrzesień) to być może uda się zamieszkać w tym roku. Ale wydaje mi się, że na przeprowadzkę bardziej realna jest raczej Wielkanoc niż Boze Narodzenie...

Alexsoft - wodę chcieliśmy robić sobie sami :wink: ze studni. Niestety odwierty na 24 m i 40 m nie dały pozytywnych rezultatów. Pozostało zatem zebrać się w kilku sąsiadów i pociągnąć ok. 200 m wodociągu. Jesteśmy właśnie na etapie szukania projektanta i wykonawcy. Z gminy mamy już warunki techniczne, które pozwalają na rozpoczęcie prac projektowych. Jeśli Cię to interesuje to po znalezieniu ww. przekażę Ci namiary.

Opal jak fajnie, że wreszcie możecie ruszyć dalej.

Zamawiam okna plastikowe VEKA TOPLINE - wyniosą mnie około 5000 PLN . Chciałabym zamieszkać jeszcze w tym roku ale zobaczę co z kredytem , no i na ile mi starczy nerwów , właśnie zadzwoniłam do ekipy i panowie są zawiani mam ochotę rozkurzyć to towarzystwo na 4 wiatry ( czy nie można do cholery napić sie w sobotę i nieedzielę ???????? inaczej działa czy jak ???/), żółć walczy właśnie z rozsądkiem, bo mam dach pokryty do połowy , to dobrze by było skończyć, no i jutro miałam zaczynać wylewki. pojade wieczorem i pewnie wszystko rozegra się na miejscu , bo przez telefon zrąbałam ich sążniście, rzuciłam słuchawka w najlepszym dramatycznym stylu i poszłam napić sie kropelek od " nerw"uffffff.

Ale po za tym to jest ok, dom cieszy mnie niesamowicie wraz z niedoróbkami , których niestety nie udało mi się uniknąć.

Bacha

opal, ckwadrat

nareszcie miła niespodzianka - ruszyło się na Waszej budowie

to kiedy będzie można podziwiać nowy dach?

.... a przy okazji inaugurację budowy maco

witamy nowego forumowicza kampinoskiego

a moja trawka rośmie - to chyba pierwsze wakacje kiedy cieszę się z deszczu

pozdrawiam wszystkich :D