Maco 29.07.2003 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witaj Iwona ! Fajnie tak wiedzieć, że tyle bratnich dusz dookoła się buduje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Witam serdecznie po przerwie Mam tyle roboty na działce i w pracy zawodowej, że aż nie wiem czy na pewno żyję Grzegorzu, ja buduję dom drewniany z bali, tylko z drugiej strony Puszczy, w Sowiej Woli, gm. Czosnów. I wcale mi nie przeszkadza, że moi sąsiedzi mają murowane domy. Mój przynajmniej jest charakterystyczny i gdy coś tłumaczę, to wszyscy od razu wiedzą gdzie mieszkam Jeśli będzie zainteresowany, to mogę Ci przesłać zdjęcie. Pozdrawiam Świerszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.07.2003 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 świerszczu, a może chcesz być zaznaczony na mapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Tak!!! właśnie przed chwilą to napisałam... Sowia Wola, gm. Czosnów Iwoo!!! jesteśmy sąsiadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 30.07.2003 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 W dokumentacji urządz. melioracyjnych znaleźli na mojej działce sączki oraz ich odprowadzenie. Aby uzyskać pozwolenie na budowę, muszę zrobić projekt przeniesienia w/w urządzeń. Narysować nową trasę to "pryszcz" nie mam natomiast pojęcia co do przekrojów i oznaczeń rurek oraz studzienek (ponoć niezbędne do łączenia sączek z odprowadzeniami) Może ktoś to już przechodził? Dla mnie sprawa superpilna Pozdrawiam P.S. Buduję (zamierzam) w Babicach St. Tam są ponoć duże rozbieżności pomiędzy planami sączek a rzeczywistością (cudowne lata 60-te!). Może odezwie się ktoś z przyszłych sąsiadów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.07.2003 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Krzysiek, ja nie miałem żadnych urządzeń melioracyjnych więc niestety nie potrafię Ci pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Ja też niestety nie, sorry, szambo mam i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 30.07.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Hej, niestety nawet nie wiem co to sączki, więc nie podpowiem. Iwona, witaj, wnioskuję, ze stawiasz na projekt indywidualny u architekta? ja mam już dość katalogów; mam w zanadrzu jeden wybrany projekt, ale nie na zasadzie - "ten jest suuuper", ale "ten jest optymalny". Chociaż może to dobrze, wybór z rozsądku może się sprawdzić w praniu, a funcjonalność to najważniejsza rzecz w użytkowaniu. świerszcz, chętnie obejrzałbym zdjęcie Twojego domu. u mnie w czasie narad nad projektami często wraca temat drenianego dfomu (działka jest przy puszczy), ale często obawiam się, że pośró murowańców drewno traci wiele uroku. widziałem kiedyś na osiedlu Czarny Las pod Grodziskiem dwa piękne identyczne domy (ich foto jest w większości reklam firmy Misoni - pomarańczowe bale z wiechą). Jeden był na obrzeżu i wyglądał cudnie, identyczny pośród murowanych już tak nie ujmował. pozdrawiam całą grupę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 30.07.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Marcin, Nie wiem czy to będzi erada czy tylko spostrzeżenie... ale myśmy po pewnym czasie doszli do wniosku, że po jakimś czasie mieszkania wygląd zewnętrzny domu traci na znaczeniu. Po prostu widok się "opatrza" i coś co zachwycało pięknem lub zwracało uwagę brzydotą powszednieje i nie razi (ani nie urzeka...) Więc postawiliśmy na funkcjonalność i praktyczność mieszkania. To że dom nasz (parterowy bungalow) nie bardzo będzie pasował do sąsiednich (architektura dworkowa) to już nie ma takiego znaczenia jak rok temu, kiedy zabieraliśmy się do wybierania projektu. Trzymajcie się i życzę, żebyście byli zadowoleni ze swoich wyborów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 30.07.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 hej Maco, święta prawda przy zachowaniu naturalnie estetyki i dopieszczeniu elewacji ważne jest to, czy meble ogrodowe wstawię do schowka tuż przy nim a nie obchodząc cały dom; czy będzie pokój dla osoby, która przyjedzie w odwiedziny i czy nie będzie wrażenia ciasnoty wnętrza. jednak zawsze człowiek chce mieć coś SUPER.... dlatego jeszcze nie zamówiłem projektu, choć znam chyba wszystkie pracownie z gotowcami. nie wiem, czy nie skończy się na indywidualnym projekcie, choć tu też nie ma pewności, że architekt czegoś nie spaprze. widziałem fotkę domu swierszcza. to są chwile, kiedy człowiek myśli, że może jednak drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 30.07.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Świerszczyku, jako wielbicielka domów drewnianych, chętnie obejrzałabym zdjęcie Twojego. Przyślij mi plizzzzz Ja zrezygnowałam z domu z bali i właściwie, nie wiem dlaczego Chciałam grubaśne bale, a takie wyszły drożej niż dom murowany, ale teraz tak sobie myślę, że to kiepski argument, bo ostatecznie koszty nie różnią się aż tak bardzo. No i stoi juz stan surowy z ceramiki, a tak pięknie wyglądałby z drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Marto, na życzenie przesłałam na Twoją prywatna skrzynkę. Bo niestety, jeszcze raz powtarzam nie potrafie przesłać go na forum,. jesli potraficie cos z tym zrobić, to bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 30.07.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Dostałam. Cudo! Marcin, buduj drewniany Ja uwielbiam drewno i w moim murowanym domu będzie go dużo od zewnątrz (okna, balkon, kolumienki, wszystko, co się da ). Ale to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 30.07.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Mówisz Marta drewniany.... hmmmm muszę rozpocząć skomplikowany proces myślowy podobają mi się skubane, ale jestem raczej nastawiony na murowańca. naniosłem już poprawki do wybranego projektu. jeśli mi ręka zadrży i nie zamówię, to może jeszcze zmienię zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Też się cieszę, że wam sie podoba. Ale na żywo wygląda jeszcze lepiej. Zapraszam na wieś - Sowia Wola, gm. Czosnów - zreszta na mapie Forumowiczów już też jest. Moja działka jest pod koniec wsi. Zapraszam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 30.07.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Świerszczu, my, gdy podjęliśmy decyzję o budowie domu z bali (jakieś 2 lata temu), rozpoczęliśmy wędrówkę po wybudowanych domach konkretnych firm. No i pierwszy oglądany przez nas dom był właśnie w Sowiej Woli. Na końcu wsi.Czy to nie gdzieć obok Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 30.07.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 O rany, nie wiem. A może w Sowiej Woli Folwarcznej, bo u mnie, tzn. w Sowiej Woli jest tylko jeden - czyli mój. My zaczęlismy budowę w dopiero w ubiegłym roku w listopadzie. Teraz powstaje jeszcze jeden, bardzo ładny, ale ogromny... Z tym, że tamten jest jakby na początku Sowiej Woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 30.07.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Hmmm, może w Folwarcznej (jeśli jest blisko). Tamten jest mały (jakieś 110 m2), ale bardzo ładny. No i ze 2-3 latka już stoi. W każdym razie okolicę macie bardzo przyjemną. Niech Wam się tam wspaniale mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 30.07.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Świersz przyślij mi zdjęcie swojego domu to ci go umieszczę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 30.07.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Tak, postawilam na projekt indywidualny, bo mam specyficzne wymagania i nic gotowego mi nie pasowalo. Dzisiaj mialam pierwsze spotkanie z architektem i wydawalo sie Ok, zobaczymy jak bedzie jutro jak pani zadzwoni z propozycja ceny. W piatek mam spotkanie z kolejnym architektem tak dla porowniania, mam nadzieje, ze na kogos uda nam sie zdecydowac.Pozdrowienia ps czy ktos orientuje sie w cenach projektow indywidualnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts