świerszcz 05.11.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Noooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 05.11.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 to i tak lepsze od halasu samochodow, sasiadow zza sciany itp. To chyba nie znasz psa Świerszczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 05.11.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 O wypraszam sobie!!!! Ja mam przecież małego rocznego szczeniaczka!!!! Mastifcia!!!!! Waży jedynie 65 kg!!!!! Drobinka I jeszcze rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 05.11.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Jeszcze trochę i będzie większy od własnej Pani a może i od pasących się nieopodal koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.11.2003 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 O, qrka, rzeczywiscie jej psa nie znam , ale ostatnia informacja (o tych koniach) to mnie niezle ubawiles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka 06.11.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 i kolejna prośba do lepiej zorientowanych o radę ... po wizycie w Gminie okazało się, że w przyszłym roku wchodzą zmiany w planach zagospodarowaniaprzestrzennego i warunkach zabudowy -zwiększenie wielkości min. działki do 1500 i tu właśnie pojawił się dylemat: jeśli w tym roku kupię działkę 1000m to w przyszłym nie dostanę pozwolenia na budowę ?? Budowę chcemy rozpocząć w 2004, choć bardziej realny jest 2005.Panie w Urządzie jakoś nie rozwiały w naszych wątpliwości i nie do końca były przekonywujące w swoich zapewnieniach, że będzie OK.Ja już mam wizję zostania "z ręką w nocniku" a raczej z ziemią na której nic nie mogę zbudować i nie mogę sprzedać, bo nie spełnia norm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.11.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 A jaka gmina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka 06.11.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Leszno ... to na czym również nam zależy przy wyborze działki to jakaś rozsądna komunikacja. Tereny polecane przez Ciebie są bliskie mojemu mężowi, ale komunikacji bezpośredniej z Wawki chyba tam nie ma (raczej z Nowego Dworu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.11.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Dziwne w Lesznie już od bodaj 1998 roku obowiązuje 1500m jako minimum i max. (chyba) 20% zabudowy. Z Sowiej Woli są bezpośrednie połączenia autobusowe do dworca Marymont. A i dojazd lsamochodem lepszy, zawsze to dwupasmówka. Przejedz się rano z Leszna do Warszawy w godzinach takich jakich będziesz musiała dojechać do wawy i zrób powrót w Twoich zwykłych godzinach powrotów. U mnie Sowia wypadła na korzyść ok. 15-20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 06.11.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Grzegorz,a czy liczyłeś km i paliwo ? Jak to wypadło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 07.11.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Do Maco Tak - liczyłem. Z Leszna do miejsca pracy mam 39 z Sowiej - 41. Na trasie gdańskiej i dalej mostem Grota jadę płynniej i nie stoje jak np. rano od Babic do Wola Park. Trochę utrudnień na Pułkowej ale dalej spokojnie. A na trasie Leszno-wawa jest jakaś kolizja to stoi wszystko. Mój b.dobry kolega mieszka w Lesznie i wyjeżdza albo o 6.30 i jest na 7.15 albo wyjeżdza o 8.45 i jest na 9.30. Jeżeli wyjedzie o 7.45 to i tak jest na 9.30 Tak jak mówie. Przed zakupem działki przez kilka tygodni (2-3 razy w tygodniu) jechałem rano z domu na miejsce ew. działki i wracałem do wawy. Wieczorem wracałem na miejsce i bacznie się przyglądałem. Chyba największy koszt w zakupie działki to były moje wojaże po okolicach bo przy okazji objeżdzałem wszystkie okoliczne drogi i dróżki. Ale to jest w mojej naturze powsinoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka 07.11.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 W takim razie nic już nie rozumiem - dlaczego mówią, że to zmiana skoro już funkcjonuje i dlaczego działki są sprzedawane 1000m i nie ma problemów z pozwoleniami na budowę ... Kilka kursów już odbyłam i tam i do Sowiej Woli też i po południu (w godz. powrotu z pracy) czas był mniej więcej ten sam, zostały mi jeszcze trasy poranne ... i dzięki za info. o dworcu Marymont ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 07.11.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Grzegorz,Dzięki. Widać, że zrobiłeś profesjonalną analizę ! Podziwiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świerszcz 07.11.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 A do tego ja przekonałam Go swoim urokiem osobistym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 08.11.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 TO cieszę się, że mam takich sąsiadów przez lasek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.11.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Wielokrotnie jeździłam w godzinach szczytu na działkę i nie zauważyłam żadnych przestojów.Jedynie tuż przy Górczewskiej robi sie czasem korek,ale miarowo się posuwa. Podejrzewam,że dalej Górczewską może być już problematycznie,ale jakoś to będzie z czasem rozwiązane,można też jechać inną drogą.Ten w miarę spokojny dojazd wpłynął m.in. na nasz wybór zakupu działki. Mam nadzieję,że nie będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 10.11.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 W takim razie nic już nie rozumiem - dlaczego mówią, że to zmiana skoro już funkcjonuje i dlaczego działki są sprzedawane 1000m i nie ma problemów z pozwoleniami na budowę ... Kilka kursów już odbyłam i tam i do Sowiej Woli też i po południu (w godz. powrotu z pracy) czas był mniej więcej ten sam, zostały mi jeszcze trasy poranne ... i dzięki za info. o dworcu Marymont ... Jeżeli podział dziłai był przed 1998 rokiem to mozna i mniejsze. Po 98 tylko 1500. Poproś w gminie o wgląd do warunków zabudowy i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.11.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 witajcie mam pytanie czy mozna u was kupic tania kostke brukowa?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 11.11.2003 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Teska,Ja się na razie nie orientowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sza 13.11.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Nikogo z Łomianek? Gośka Mela, ja co prawda od 4 lat koczuję w Warszawie (grr!) ale sercem i duszą ciągle należę do Łomianek. Mam nawet działkę na Dąbrowie i nie powiem gdzie ją sobie mogę wsadzić, bo się nie będę wyrażać . Poletko niemałe, bo 2 tys. metrów, z uroczym słupkiem "bardzo wysokiego napięcia" (urywa z 400 metrów!), do tego działka w strefie ochronnej kampinosu (obok pełno domów, ale to tylko "stare zaszłości"), a żeby było jeszcze fajniej teren od 50 lat zablokowany pod budowę autostrady... Z tego też powodu NIE! buduję się, bo pieniądze (a raczej ich brak) to już inna kwestia. Wiadomo, że jak sie ma działkę budowlaną, to nie ma bata, żeby czegoś w końcu nie wybudować Pozdrawiam całą grupę kampinoską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts