MarcinM 22.04.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 hej, drogo. Pozostaje naturalnie pytanie o projekt i technologię, bo mój jest bardzo prosty. nasz dom jest w sumie nieco większy (dom 175 + garaż 42) na podstawie moich rozmów myślę, że za tyle z położeniem dachówki i obróbkami można byłoby się zastanawiać. Ja bym potargował, jeśłi efekty prac tej ekipy są w porządku. Naturalnie znajdziecie wielu mówiących o bardzo niskich cenach, ale to się zdarza rzadko (choć znam takich, nawet na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 22.04.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 To trochę przydużo (wg mnie o ok. 5000PLN) - ale trzeba pamiętać o jednej sprawie że forum jest pełne osób które mówią ile ich kosztowac będzie budowa. Dziwne że jak już coś faktycznie zbudują jakoś przestają pisać jak się miały ich preliminarze do rzeczywistości i co faktycznie zostało ZBUDOWANE (ile błędów, co zostało spartolone, jakie wydatki zostały przesunięte (np. stan surowy bez tarasów, schodów, ścianek działowych, chudziaka, obsypania i izolacji fundamentów, zasypania podłogi na gruncie))..... i przede wszystkim w jakim czasie to coś powstało.... Uff na szczęście ja już 1.5 się przeprowadzam do domu więc mam już to z głowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 22.04.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 pozdrawiam wszystkich - dawno mnie tu juz nie było ale przypominam się. Opal, Ckwadrat - gratulacje , a jak sobie radzicie z nowym domownikiem w mieście? w ostatnim muratorze przeczytałam o waszych kłopotach z prądem ale widzę, że już wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 22.04.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ola i Piotr,Ja tez uwazam, ze to troche duzo. Wszystko zalezy jednak od zakresu prac jaki ma byc wykonany. Spotkalem sie z masa interpretacji terminu "stan surowy otwarty". Nie wiem takze, czy w cenie zostaly uwzglednione prace ciesli. Napisaliscie, ze "bez dachowki" ale czy uwzgledniona jest sama konstrukcja? Zgadzam sie w 100% z MarcinM i Alexsoft - wszystko zalezy od zakresu prac, doswiadczenia i profesjonalizmu ekipy. Moim zdaniem warto/trzeba ponegocjowac. Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 22.04.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam, Czy ktos z Was przetestowal juz z dostawcami rozwiazanie "7% VATu na material przy zamowieniu razem z robocizna"? Co mowia na ten temat wykonawcy? Jakie materialy mozna w ten sposob kupic? Ja wczoraj uslyszalem, ze np. bramy garazowej sie nie da bo to nie bedzie czescia mieszkalna... Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.04.2004 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 pozdrawiam wszystkich - dawno mnie tu juz nie było ale przypominam się. Opal, Ckwadrat - gratulacje , a jak sobie radzicie z nowym domownikiem w mieście? w ostatnim muratorze przeczytałam o waszych kłopotach z prądem ale widzę, że już wszystko w porządku. Witaj Dolores! Już myślałem, że na dobre zapomniałaś o Muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.04.2004 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Witam, czy 35000 netto za stan surowy otwarty bez polozenia dachowki domu 190 m2 to drogo jak na okolice Wiktorowa czy mozna cos znalezc taniej? Pozdrowienia Piotrek To może nawet i 10 tys. za drogo. Zależy jeszcze, jak skomplikowany projekt, technologia itd. Ja dałem ok. 17 tys. za swój 160 m2 z 2-spadowym dachem, pod papę (mur na razie 1-warstwowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 23.04.2004 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Witam,projekt sie w sumie nieskomplikowany, ot pare scian (dwuwarstwowe) na dom o powierzchni okolo 150 m2 + garaz 40 m2. Wiezby wliczone, ale krycie dachu juz nie. PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.04.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Kochani szukam ekipy budowalnej - dobrej, w miarę taniej, sprawdzonej i polecanej do remontu domu (wyburzenie ścian, postawienie nowych, naprawienie więźby). Robota byłaby w Ząbkach. A i jeszcze jedno - może być potrzebny na ich prace rachunek. pozdrawiam serdecznie Maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.04.2004 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Maluszek, zapomnij o ekipie! Nie pozwolę Ci zburzyć tego, co raptem skończyliście budować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 25.04.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Witam, Czy na swojej działce mogę wykopać studnię czy też wymagane na to są jakieś szczególne pozwolenia (ogólne lub też wynikające z sąsiedztwa parku narodowego)? Pozdrawiam,Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 25.04.2004 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 Jeśli małą (są ograniczenia zarówno w głębokości bodajże 30m jak i wydajności, znowu bodajże 5m3/h max ) to nie musisz. tylko trzeba zachować pewne odległości - znowu niestety nie pamiętam... Ale na pewno było o tym na Forum nie raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.04.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2004 Maluszek, zapomnij o ekipie! Nie pozwolę Ci zburzyć tego, co raptem skończyliście budować . :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 01.05.2004 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 No i wreszcie dopadła nas ta Unia. Nawet w tych naszych leśnych ostępach płącimy od dziś 15% więcej za materiały budowlane . Gdybym wiedział, że tak to się skończy, to głosowałbym przeciw akcesji, czy jak niektórzy mówią anschlussowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.05.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Dopadła. I nie odpuści jak np zima (nie przymierzając). To jest mój pierwszy post ze wsi !!! Przez GPRSa melduję posłusznie, że już trzecią nockę w nowym domu przespałem. Reszta rodziny na razie jeszcze tu nie śpi, bo sie okazało, że w środku o wiele chłodniej niż się spodziewałem. We wtorek będzie zamontowane ogrzewanie więc pewnie pod koniec tygodnia wszyscy już będziemy tu nocować. Ale kumkanie żab i świeże powietrze jest nie do pobicia. Zapraszamy przy okazji na herbatkę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.05.2004 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Oooo! Maco, coż za europejskie tempo ! A na herbatkę to niewykluczone, że dzisiaj wpadniemy to pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 04.05.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Hej,gratulacje Maco. Podziwiam tempo, w końcu byliśmy u Was ze 2 tygodnie temu, gdy prace trwały na całego.Pozdrowienia dla Grupy.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.05.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Maco - wielkie gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palma 04.05.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Szukam kierownika budowy - budowa w Zgorzale (między Piasecznem, a W-wą) - mozecie polecić kogoś sprawdzonego, z kogo byliście zadowoleni? Ekipę już mam, ale nikt z nich nie ma uprawnień kierownika budowy. Dzięki Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 04.05.2004 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Palma, weź koniecznie takiego kierownika, który mieszka jak najbliżej budowy - najwyżej parę km. Do zakończenia stanu surowego otwartego on musi być dosłownie pod reką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts