jj 26.05.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Przemek72, Ha, ha ...ubawiłam się setnie. Swoją drogą 72 domy mieć - piękne ale budować - jakby mniej. Dziękuję pięknie za namiary na studniarza. Pozdrawiam, jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.05.2004 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Jedna przestroga odnośnie studniarzy. Nie zawsze jest woda na działce. Więc najlepiej się chyba z nimi umówić, że zapłaci im się dopiero jak trafią na wodę. U mnie nie trafili, choć wcześniej robiłem badania geoelektryczne (fakt że wyszły nie najlepiej). I musiałem studniarzowi zapłacić 40% umówionej ceny z metra za ślepy odwiert. Choć standard to ponoć 50%. ps. I te 40% to było tylko od jednego otworu, a wywiercił 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 26.05.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Mam nadzieję, że u mnie woda będzie. U sąsiada jest na głębokości 17m. Poza tym sosna wskazuje na wodę, a cała działka w sosnach. Robiłam badania geotechniczne i gruntowa jest na wys.ok.2,5 m. Pozdrowieniajj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Zajac 27.05.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Może ktoś ma do odsprzedznia barak i ogrodzenie.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 01.06.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Hej, u mnie zaczyna się zabawa. Pan Koparkowy zdjął mi już humus, mam niezłą stertę na tyle działki. Być może w czerwcu będziemy mieli fundament. Szybko się to zaczęło toczyć. Z zazdrością patrzę na stojące już domy - tych co już przeszli przez pierwszy etap budowania. Pozdrowienia dla Grupy sądzący po braku aktywności wszyscy na budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 01.06.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Drodzy Grupowicze z okolic Wiktorowa,Jezeli jestescie zainteresowani przylaczeniem sie do gazu ziemnego (ktorego jeszcze w terenie oczywiscie nie ma), to wrocilem wlasnie z Urzedu Gminy w Lesznie i dowiedzialem sie, ze do tej pory tylko 10 osob zlozylo wnioski o wykonanie przylacza gazowego. Jako, ze motorem napedowym rozpoczecia inwestycji jest zapotrzebowanie w danym terenie na gaz ziemny, to dopoki nie zbierze sie wymagana liczba chetnych inwestorow, dopoty inwestycja nie zostanie rozpoczeta. Dlatego chcialbym zasugerowac, jezeli myslicie powaznie o przylaczeniu sie do gazu ziemnego, koniecznie zlozcie wniosek w gminie. Im wiecej wnioskow, tym szybciej bedziemy mieli gaz. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 01.06.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Ja złożyłem wniosek o podłączenie do gazu ziemnego w gazowni ok. 8'2003 jako że nie wierzę w to że mój wniosek w najbliższych latach będzie pozytywnie rozpatrzony - mam już od 12'2003 gaz z butli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 01.06.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Planuje zrobic dokladnie to samo, ale nie chcialbym, aby zostalo tak na wieki. Myslalem o dostarczeniu wniosku do gazowni w Warszawie, ale pomyslelem, ze jak zawioze do gminy, to beda swiadomi ilu chetnych jest na ich terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 03.06.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 ja niedługo też składam wniosek w gazowni i zachęcam nowo poznawanych sąsiadów. Udało mi się sprzedać temat kilku osobom. Cena gazu z rury jest dużo przyjemniejsza, a poza tym nie ma koło domu szpecącego zbiornika. A z innej beczki - wdzięczny będę za przemyślenia dotyczące dobrych (tanich) miejsc kupna stali, betonu i bloczków fundamentowych. Wiem, że ceny zwariowały, ale być może jest hurtownia, która w okolicy ma najprzyjemniejsze ceny. Pozdrowienia M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.06.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Drodzy Grupowicze z okolic Wiktorowa, Jezeli jestescie zainteresowani przylaczeniem sie do gazu ziemnego (ktorego jeszcze w terenie oczywiscie nie ma), to wrocilem wlasnie z Urzedu Gminy w Lesznie i dowiedzialem sie, ze do tej pory tylko 10 osob zlozylo wnioski o wykonanie przylacza gazowego. Jako, ze motorem napedowym rozpoczecia inwestycji jest zapotrzebowanie w danym terenie na gaz ziemny, to dopoki nie zbierze sie wymagana liczba chetnych inwestorow, dopoty inwestycja nie zostanie rozpoczeta. Dlatego chcialbym zasugerowac, jezeli myslicie powaznie o przylaczeniu sie do gazu ziemnego, koniecznie zlozcie wniosek w gminie. Im wiecej wnioskow, tym szybciej bedziemy mieli gaz. Pozdrawiam Wszystkich Dla tych, co jeszcze nie mają doświadczeń to uważajcie jak rozmawiacie z naszym wójtem (gm.Leszna). Bardzo można się podbudować a potem... jeszcze bardziej załamać jak się okaże jakie to są obietnice... Przecież bodajże rok temu była rozesłana do wszystkich właścicieli działek ankieta dotycząca podłączenia gazu, gdzie każdy mógł zadeklarować czy i kiedy i ile by chciał kupować. Wiem, że wszystcy moi sąsiedzi (ja też) złożyliśmy taką ankietę w gminie. Czy oni ją jeszcze mają ? Niedawno odkryłem sklep 24h w Zaborowie ! Jest wygoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 03.06.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Buduję w Zaborowie i nie wiedziałem że mam "delikatesy' nocne na miejscu . Czytaj a bedziesz poinformowany : Dzięki Maco Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 04.06.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Maco, Dziekie za info.A gdzie jest ten sklep?Gdzies przy glownej ulicy (Stolecznej)? Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 04.06.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Maco,Weszłam na twoją stronę internetową i widzę, że domek najeżony nowinkami technicznymi. Zwłaszcza rury pod podłogą sprawiają kosmiczne wrażenie. Czy ta płyta grzejna to jedyne źródło ciepła? Czy można regulować temperaturę wewnątrz pomieszczenia (oczywiście nie chodzi o otwieranie okien). No bo jak masz kocioł to sobie wyregulujesz temperaturę na kotle + termostaty na grzejnikach, a tu?Czy to ma takie ograniczenia jak podłogówka - tzn trzeba odpowiednio dobrać materiał wykończeniowy na podłogę. No i po trzecie czy to bezpieczne umieszczać wymiennik ciepła pod domem - rozumiem, że ma jakąś długość życia.Będę wdzięczna za oświecenie,Pozdrawiamjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 07.06.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Witam, No i zaczelo sie...wykop juz jest, pewnie przed swietami lawy wyleja.Milo patrzec jak jest dziura w ziemi, pewnie jeszcze milej jak dom bedzie rosl dzien po dniu. PozdrowieniaPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 07.06.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Hej, Idziemy Waszym tropem Ola i Piotr za tydzień wykopy pod ławy fundamentowe, fundament pewnie do końca czerwca. pozdrowienia To ponoć najwdzięczniejszy czas budowy, bo widać, że za wydane pieniądze domu przybywa M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 08.06.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Witam wszytkich sąsiadów mam pytanko czy ktos zalatwiał energie w Truskawiu albo w okolicy i moze chce sie podzielić doswiadczeniami? Jak na razie odbiłem sie od energetyki z braku stosownego papierka a jestem ciekaw co bedzie jak zgromadze potrzebne dokumenty i ile bede czekał na podłaczenie bo tym razem niczego sie nie dotykam dopóki nie bede miał pradu na dzialce a porzednio tam gdzie budowałem trwało to ponad rok i sporo pieniedzy zanim raczyli połozyc przyłacze. Pozdrawiam wszystkich puszczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 08.06.2004 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Masz rację Rbit. Grunt to prund . Ja czekałem na niego aż 2,5 roku i stan surowy pobudowałem na agragacie prądotwórczym. Drugi raz już na pewno bym nie miał tyle zapału a i tak żeby wykańczać musiałem poczekać na "prawdziwy" prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 08.06.2004 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 A wracając do gazu ziemnego w okolicach Wiktorowa i Wyględ, to wiem, że sprawa jest cały czas w toku. Właśnie m.in w sprawie gazu ma się odbyć w tę sobotę u jednego inwestora w okolicach Leśnej (w części należącej do Wyględ) zebranie. Jeśli ktoś chce tam być, to dam znać dokładnie kiedy i gdzie (jak tylko sam dostanę potwierdzenie, że zebranie się odbędzie). Ma być też mowa m.in. o telekomunikacji. Generalnie chodzi o to, żeby każdy złożył zapotrzebowanie w telepunkcie w Ożarowie na telefon. Im więcej osób się zgłosi (musi być co najmniej 25 z jakiejś okolicy), tym większe szanse na światłowód a nie beznadziejną radiolinię (którą tepsa oferuje zdaje się od ręki), przez którą Internet sączy się z prędkością... 33,6 kb/s. W złożeniu wniosku (bardzo krótki) nie jest przeszkodą, że nie ma jeszcze domu (adresu); wystarczy miejscowość i numer działki (dlatego trzeba go znać jadąc tam!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.06.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Radiolinia też nie jest od ręki. Mają zdaje się kłopoty z urządzeniami dostępowymi. Czasami trzeba poczekać do kilku miesięcy. A internet to albo nie działa albo działa z szybkością 9600 bipsów. Mam taką radiolinię i rozmawiać się da, ale na nic więcej nie liczę. Nie wiem jednek czy nie zrezygnuję z tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 08.06.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Ja też się pisze na światlowód jak by co. Zaborów W samym środku Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts