mbz 10.09.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Z tymi mrozami to nie wiadomo, dzis o 6 rano byly tylko 4 stopnie, a w niektorych miejscach w Polsce bylo juz zimniej, brr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 13.09.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Ankalenka - dzieki za podpowiedz. Ale mam qrcze nadzieje, ze jednak bedzie oplacalna, bo od drogi gminnej ( wktorej jest gazociag) odchodzi prostopadle droga prywatna i przy tej lezy moja dzialka oraz trzy inne po jednej stronie, no to chyba dla tylu odbiorcow juz sie bedzie oplacalo? mbz - raczej nie licz na to ze inwestycja w tym przypadku bedzie oplacalna dla gazowni rozumiem ze gazociag bedzie ciagniety w drodze prywatnej - wiec juz zacznij myslec o sluzebnosci na rzecz gazowni- wszyscy wlasciciele tej drogi musza sie na to zgodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.09.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 rozumiem ze gazociag bedzie ciagniety w drodze prywatnej - wiec juz zacznij myslec o sluzebnosci na rzecz gazowni- wszyscy wlasciciele tej drogi musza sie na to zgodzic Z tym to akurat nie problem, bo droga jest wlasnoscia osoby, ktora nam sprzedala dzialke i w akcie notarialnym mamy juz zawarta sluzebnosc na przeprowadzenie wszystkich mediow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 13.09.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 ckwadrat, chcialam bardzo podziekowac tobie za kontakt do pana Wladyslawa, dekarza, ktory podales mi w lipcu. Pod koniec lipca bylismy w gorach, poznalismy tego pana osobiscie, teraz od tygodnia jego ekipa pracuje u nas. Polozyli juz dachowke nad budynkiem gospodarczym/garazem, teraz klada na domu. Jeszcze raz baaardzo dziekujemy za pomoc. ozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 13.09.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 ozzie,czy mogłabyś mi podać namiar na tego Pana?Pomimo wczesniejszych obaw wydaje się, że jednak wystarczy nam kasy na dachówkę w tym roku - byłby to pewnie środek października, jak sądzę. Pozdrawiam. Joasia. PS Czy pod dachówkę kładłaś folię czy deski i papę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 13.09.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Joasiu,nie mam przy sobie telefonu do pana Wladyslawa, ale jak poszukasz w grupie kampinoskiej (chyba dwie strony do tylu), to znajdziesz do niego telefon, ktory podal mi ckwadrat.My pod dachowke dalismy folie, polecam bardzo folie Tyvek, namiar na hurtownie (z Wolomina, maja tylko folie, dostarczyli na czas, w cene byl wliczony transport), moge wyslac pozniej, jak wroce do domu.Tak jak pisalam, jestesmy zadowoleni z pana Wladyslawa i jego ekipy, kulturalni, grzeczni i pracowici, no i najwazniejsze folie oraz dachowke polozyli dobrze. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 14.09.2004 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Ozzie, cieszę się, że p. Władysław nie zawiódł . Widziałem już różne dachy i wiem jaka to ważna sprawa dobry dekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 16.09.2004 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Cześć drodzy sąsiedzi! Tak mi dobrze ostatnio wszystko szło, że moja czujność została uśpiona - a zawsze dziwiłem się, jacy to inni ludzie są naiwni. W zeszłym tygodniu przyszli do mnie tynkarze, umówiliśmy cenę - 10PLN/m2. Wytynkowali górę, znalazłem im trochę poprawek, sprawdzałem łatą tylko tam, gdzie przeschło. Rozliczyłem się za tą górę, nie dopłacając raptem 40 złociszy, no i zatarli na 2 razy klatkę schodową - za to też na szczęście nie dostali ani grosza. Nie obsadzili jeszcze z połowy puszek na górze,mieli jeszcze kapeńkę do do dochlapania ale w końcu - byli z polecenia. Koniec końców - byłem im winien jakieś 100PLN. Jak pojechałem na drugi dzień, to pojeździłem łatą po suchych ścianach - tych błędów i poprawek naznajowałem jeszcze dużo - szczeliny pod łatą dochodzą do 1 centymetra. Ale nie przejmowałem się zbyt mocno, bo nazostawiali gratów na budowie i wiedziałem, że wrócą. W poniedziałek rano przyjął ich mój ojciec (ja byłem w pracy), pokazał poprawki - obiecali poprawić, a kiedy ojciec zostawił ich na godzinkę - uciekli, jeden zapomniał nawet ładnych nowych butów. Później stwierdzili w rozmowie telefonicznej ze mną, że nic nie są mi winni, bo przecież nie dopłaciłem im tych paru groszy. Może i lepiej - bo jakbym im zatrzymał więcej - to zaczęliby poprawiać - i spierdaczyli by jeszcze gorzej. Po niedzieli przychodzi następna ekipa, zacznie pewnie od poprawek, stracę może i niewiele - pewnie jakieś 300-400PLN. Niestety ściany już nie będę miał idealnie prostych na poddaszu. Możecie powiedzieć - po co głupolu im tyle zapłaciłeś - jestem głupol, pierwszy raz się dałem wykołować, mam moralnego kaca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 16.09.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Z innej beczki:Mam trochę dachówki Prodach http://www.prodach.com.pl/index2_2.htm -"podwójną rzymską", brąz - ok. 130 szt, a pewnie i nieco więcej. Moja cena: ze 2zł za sztukę. W przypadku zainteresowania większą ilością, mam namiar na dystrybutora - cena do negocjacji. Stare Babice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 17.09.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Witajcie,szukam pewnej drobnej rzeczy - ceownik hutniczy 280 lub 300 - długość 4 m.Niestety nawet Norma z Babic się poddała. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 17.09.2004 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Marcin, słyszałem, że duża hurtownia stali jest jeszcze w Płochocinie. Nie znam niestety namiarów ale może sa gdzieś w necie albo w Normie mają do nich kontakt. Albo może od razu spytaj w Hucie Luccini (dawniej Warszawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 17.09.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Dzięki CKwadrat, Płochocin też nie handluje takimi przekrojami. Może poproszę projektanta, żeby mi załatwił? Mogą mi to przywieźć ze Śląska, ale tylko całą sztangę 12 m. Może ktoś reflektuje na 8 metrów M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 19.09.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Witam, Troche czasu minelo od moich ostatnich wpisow ale widze, ze u sasiadow duzo sie dzieje. Mam pytanie do osob, ktore stawialy slupki klinkierowe w ogrodzeniu. Gdzie kupowaliscie daszki na slupki? Zdecydowalem sie na klinkier Robena ale sa problemy z daszkami. Czesc wymiarow jest osiagalna (cenowy kosmos) a czesc wogole u nich nie istnieje. Jak sobie z tym radziliscie? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Przemek,a ile kosztują takie daszki? Wiem,że mój sąsiad daszki zrobił z płytek klinkierowych,ale średnio to wygląda,bo każdy wyszedł inny-słupki są różnych wymiarów . Jak bym miała taki problem,to chyba zdecyduję się na zrobienie daszków z karpiówki-wygląda to lepiej niż te płytki. A tak przy okazji-który to Twój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 20.09.2004 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Opal, Maly daszek a wiec na slupek 37x37 kosztuje okol PLN 80,00 a na troche wieksze kosztuje znaczne ponad PLN 100,00 wiec przy ponad 20 slupkach daje to dosc duza kwote Przed moim domem wlasnie muruja ogrodzenie. Parterowy dom z poddaszem, przykryty czerwona dachowka. Dom znajduje sie w Wygledach przy jedynej drodze pomiedzy Lesna a Stoleczna (przy przystanku) - rownolegla do Topolowej. Idac od ulicy Lesnej dom po lewej stronie, mniej wiecej w polowie drogi pomiedzy Lesna a Stoleczna. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.09.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Byłam,widziałam.Kawał domu-gratuluję. Przyjrzałam się też "na trasie" daszkom.A może taki z kształtek klinkierowych?Wygladają lepiej niż płytki i pewno tańsze niż czapeczki? Też będę miała ten problem. Boję się,że karpiówka może się kruszyć i utrącać... Pozdrówka sąsiedzkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 21.09.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Opal, Dziekuje. Odnosnie czapeczek, ksztaltek i innych bede zastanawial sie za kilka dni. teraz jedziemy na wakacje A gdzie jest Twoj domek? Na jakim etapie jest ogrodzenie? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2004 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 U nas ogrodzenie na razie bez słupków jeszcze.Nasz domek to ten pierwszy po prawej,w dół,jak wjedzesz na Leśną w stronę Topolowej.Czerwona dachówka,lukarna.Zaraz za nami stoi duży otynkowany na żółto dom sąsiada.A obok zaczynają budować się dwa domki. Miłych wakacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.09.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Opal, Maly daszek a wiec na slupek 37x37 kosztuje okol PLN 80,00 a na troche wieksze kosztuje znaczne ponad PLN 100,00 wiec przy ponad 20 slupkach daje to dosc duza kwote Przed moim domem wlasnie muruja ogrodzenie. Parterowy dom z poddaszem, przykryty czerwona dachowka. Dom znajduje sie w Wygledach przy jedynej drodze pomiedzy Lesna a Stoleczna (przy przystanku) - rownolegla do Topolowej. Idac od ulicy Lesnej dom po lewej stronie, mniej wiecej w polowie drogi pomiedzy Lesna a Stoleczna. Pozdrawiam, Przemek Jakoś wpadła mi w rękę ulotka firmy Kowalczyk, gdzie w ofertcie specjlanej są daszki z klinkieru Jopek (czerwonego o szerokości 13cm za 5,89 a szerokości 6,5cm za 2,89. Ale to daszki dwuspadowe (nie cztero) więc trzeba pewnie by jakoś kombinować. Ale może warto za tę cenę ? na ulotce mają też stronę http://www.kowalczyk-mb.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.09.2004 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2004 Zdecydowanie taniej te daszki, trza się będzie zastanowić. My dopiero na wiosnę, może stanieją do tegop czasu. Bo to skandal żeby takie czapeczki aż tyle kosztowały. Czy to aż taki problem żeby coś takiego zrobić? Maco, Przemek (bo chyba tylko Wy macie chyba to za sobą) - potrzebuję zrobić strop drewniany i ocieplić skosy. Może macie namiary na fachowców do takich rzeczy. Moi, co robili mi dach, są niestety jeszcze długo zajęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts