KrzysiekSw 18.10.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Witam sąsiadów.Czy ktoś może zamawiał kontener na śmieci na swoją budowę, potrzebuję wywieźć śmieci wszelakie (gruz, resztki styropianu i blachy itd). Ceny, jakie dotychczas sprawdziłem:- MPO: 4m3 - 260PLN, 7m3 - 300PLN,- SITA: 4m3 - 290PLN.Do cen należy doliczyć 7% VAT. Będę wdzięczny za namiary. Może ktoś też potrzebuje, to byśmy ponegocjowali na 2,3,4 budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 18.10.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Hej, klinkier ma być czerwony, mam ofertę Wienerberga za 1,78 brutto. To mój pomysł odpada, bo ja mam zupełnie inny kolor (ciemny piasek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.10.2004 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Witam sąsiadów. Czy ktoś może zamawiał kontener na śmieci na swoją budowę, potrzebuję wywieźć śmieci wszelakie (gruz, resztki styropianu i blachy itd). Ceny, jakie dotychczas sprawdziłem: - MPO: 4m3 - 260PLN, 7m3 - 300PLN, - SITA: 4m3 - 290PLN. Do cen należy doliczyć 7% VAT. Będę wdzięczny za namiary. Może ktoś też potrzebuje, to byśmy ponegocjowali na 2,3,4 budowy? Krzysiek, ja jeszcze kontenera nie zamawiałem, ale uzbierało mi się na budowie już sporo śmiecia, więc jeśli uda Ci się zbić cenę za drugi kontener to od razu w to wchodzę (chętnie większy kontener - namiary do mnie wysłałem Ci na priv). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.10.2004 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 ckwadrat! Jeżeli chodzi o kontener na śmieci, to:- 5,5m3 - 240PLN netto- 7m3 - 290PLN netto.Cena może pozostać netto. Jeszcze szukam, może uda się coś taniej... Generalnie ceny zwalają z nóg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 21.10.2004 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Zdecydowanie taniej te daszki, trza się będzie zastanowić. My dopiero na wiosnę, może stanieją do tegop czasu. Bo to skandal żeby takie czapeczki aż tyle kosztowały. Czy to aż taki problem żeby coś takiego zrobić? Maco, Przemek (bo chyba tylko Wy macie chyba to za sobą) - potrzebuję zrobić strop drewniany i ocieplić skosy. Może macie namiary na fachowców do takich rzeczy. Moi, co robili mi dach, są niestety jeszcze długo zajęci. ckwadrat, Pewnie juz za pozno na odpowiedz ale dopiero teraz zagladam na forum. Nie robilem stropu drewnianego wiec i tak nie moglbym pomoc a moich fachowcow od dachu sciagalem z bardzo daleka. Pozdrawiam, Przemek72 Przemek, ten namiar to by mi się jednak przydał. Okazało się bowiem, że strop to jednak najlepiej zrobić na końcu, po mokrych pracach. A do ich zakończenia i jako takiego przeschnięcia jeszcze pare tygodni u mnie. No i namiarów nigdy dosyć - często dopiero 3-cia, 4-ta ekipa ma akurat wolny termin, kiedy potrzeba, więc poproszę o namiar, jeśli są oczywiście warci polecenia. A ile ten gaz miejski kosztuje w przeliczeniu na kWh ? Maco, cena samego nośnika (gaz ziemny) to ok. 10 gr za KWh. Zobacz ten wątek: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=34591 - tam sa podane dokładne dane w arkuszu, który udostepnił KvM. ckwadrat, Ekipa byla OK ale z tego co wiem, w najblizszych 2 miesiacach nie maja zbyt wielu wolnych terminow. Sam umowilem sie na styczen na realizacje kolejnego etapu... ale faktem jest, ze nie naciskalem na to by bylo wczesniej. Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 21.10.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Nie uwierzę jak nie zobaczę - ale zapowiada się dobrze : "Warszawiacy skorzystają też z inwestycji realizowanych przez samorząd województwa. Dostaną zmodernizowaną drogę do Leszna (39 mln zł unijnej dotacji) oraz przebudowane drogi Jabłonna - Nowy Dwór Maz. (26,9 mln zł) i Kazuń - Błonie przez Puszczę Kampinoską (31,5 mln zł). - Modernizacja tych dróg pozwoli usprawnić komunikację ze stolicą. " (Pełny tekst znajduje się tu). Czyżby powrót do domu w 15 minut ... Pozdrawiam, Maciek Jot A czy ktos wie, kiedy maja rozpoczac sie te prace? Dzis rozpoczeli prace przy poszerzaniu Gorczewskiej!!! Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 21.10.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Pilnie szukam namiarów na hydraulików - rozprowadzenie instalacji wodnej i co. ckwadrat, Ja bylem zadowolony ze swojego hydraulika. Polecilem go swojemu znajomemu - jutro zapytam czy tez jest zadowolony i jesli potwierdzi bede smialo go polecal. Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 21.10.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witam sąsiadów. Czy ktoś może zamawiał kontener na śmieci na swoją budowę, potrzebuję wywieźć śmieci wszelakie (gruz, resztki styropianu i blachy itd). Ceny, jakie dotychczas sprawdziłem: - MPO: 4m3 - 260PLN, 7m3 - 300PLN, - SITA: 4m3 - 290PLN. Do cen należy doliczyć 7% VAT. Będę wdzięczny za namiary. Może ktoś też potrzebuje, to byśmy ponegocjowali na 2,3,4 budowy? KrzysiekSw, Ja tez wstepnie deklaruje zainteresowanie. Nie znam jeszcze terminow ale z cala pewnoscia bede musial zrobic u siebie porzadek. Pozdrawiam, Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.10.2004 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Dzięki Przemek, już mam hydraulika - właśnie wczoraj zaczął zgrzewać rurki. A jeśli chodzi o kontener śmieciowy, to myślę, że sami go zamówimy bo Krzysiek ma sporo chętnych z grupy Stare Babice. Myślę, że nie warto mu robić problemu bo jesteśmy jednak sporo dalej. Skoro jesteśmy blisko siebie, załatwmy to sami, tylko trzeba poczekać aż Krzysiek rozezna ceny i powie, która firma jest najtańsza. Z tego co pisał na grupie babickiej to na ogół kontener jest podstawiany tylko na 3 dni - w tym czasie trzeba go napełnić i zgłosić do wywiezienia bo inaczej trzeba dopłacać. A gdzie zaczęli poszerzać Górczewską?? Wczoraj nią jechałem i nic nie widziałem. A w poniedziałek był reportaż w Stołecznej, że ludzie, którzy mieszkają na rogu Górczewskiej i Powstańców nie wyniosą się ze swoich harabud (grożą nawet samobójstwem) i wstrzymują właśnie prace przy poszerzaniu Górczewskiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.10.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Z tego, co gdzies czytalam, teraz maja poszerzac Gorczewska od Auchan do Powstancow Slaskich. Dalej zalezy wlasnie od tych mieszkancow, bo podobno z glownym wlascicielem terenu juz sie dogadali, a tylko z tymi mieszkancami nie, bo oni chca mieszkan wlasnosciowych, a miasto moze im dac tylko komunalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.10.2004 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Tak, ci, co nie chcą się wynieść nie są już właścicielami tego, gdzie mieszkają. Właścicielem ich działki jest J.W. Construction, z którym miasto się miało dogadać w tym tygodniu. Więc teoretycznie chyba wszystko będzie ok. Choć ci ludzie stracili działkę na podstawie jakiegoś przekrętu i dlatego pewnie chcą mieszkań własnościowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 24.10.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2004 Hej witam po sasiedzku Chetnie i szybko sprzedam stemple ponad 300 szt. dl. od 2,7 do 3 m, wielka kupa desek po szalunkach. Do odbioru w Zielonkach. Ceny do ustalenia. Ponadto chetnie pozbede sie gruzu - oddam za friko Tylko sprawa jest pilna - jesli do wtorku nie odezwie sie jakis chetny - sama niechetnie wywioze. Mam tez do sprzedania barak, calkiem solidny - z lozkami. Cena startowa 1200. Ale oczywiscie do negocjacji. pzdr Marsjanka [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 25.10.2004 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 A jeśli chodzi o kontener śmieciowy, to myślę, że sami go zamówimy bo Krzysiek ma sporo chętnych z grupy Stare Babice. Myślę, że nie warto mu robić problemu bo jesteśmy jednak sporo dalej. Skoro jesteśmy blisko siebie, załatwmy to sami, tylko trzeba poczekać aż Krzysiek rozezna ceny i powie, która firma jest najtańsza. Z tego co pisał na grupie babickiej to na ogół kontener jest podstawiany tylko na 3 dni - w tym czasie trzeba go napełnić i zgłosić do wywiezienia bo inaczej trzeba dopłacać. Śmieci Nie szukałem już za dużo - pytałem jeszcze w dwóch miejscach. Najtaniej, z tego co znalazłem - wywozi śmieci Byś: - 5,5m3 - 240PLN netto - 7m3 - 290PLN netto. Są to kontenery na śmieci wszelakie - bo tańsze kontenery są na segregowane śmieci, ale to raczej na budowie w grę nie wchodzi. W cenie 3-dniowe przetrzymanie pojemnika. Ja reflektowałbym na 5,5m3. Z Babic wstępnie reflektowały jeszcze chyba 3 osoby, ja czwarty, w Bysiu mówili, że rabat raczej od 5-ciu chętnych, więc, nie widzę problemu, żebyście się podczepili, ale oczywiście nie chcę być namolny Tel. Byś - 835-40-48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 25.10.2004 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Krzysiek, jeśli tak się sprawy mają, to oczywiście wchodzę w ten pojemnik . Myślę, że na razie też mi starczy 5,5 m3. Zresztą cena wywózki m3 śmieci jest przy obydwu zbiornikach prawie taka sama (dla 7 m3 - 43,63 zł i dla 5,5 m3 - 41,42 zł), więc lepiej nie ryzykować, że się tego większego nie zapełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 25.10.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Ten pojemnik też mnie interesuje, a to przecież Babice!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 26.10.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Krzysiek, Ja wywozilam smieci/gruz juz kilka razy i wynegocjowalam niezla cene: 200 PLN za 7-8m3 autko. Pan wychodzi od 250 ale warto go troche pomeczyc. Powodzenia, jesli jeszcze nie wywiozles... 602 673 049 Pozdrawiam, Ania Pan wyszedł od razu z ceną 200 PLN + ew. VAT. W powyższej sytuacji chyba rozwiązujemy spółkę, ponieważ rabat daje powyżej 10-ciu samochodów i powiedział, że najlepiej umawiać się indywidualnie - cena dla Babic j.w. 200. Dla Leszna ok.250 PLN - ale myślę że to jeszcze można ponegocjować W cenie 2 doby przetrzymania kontenera, kontenery 4-7m3. Jak dużo gruzu, to mniejsze (mógłby nie unieść 7m3 gruzu), jak pomieszane śmieci, to większe, ja umówiłem się w tej cenie na 6m3. Oferta chyba najbardziej atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.10.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Witajcie Jak mowia - kosci zostaly rzucone, a moj wniosek o pozwolenie na budowe wlasnie dzis zostal zlozony w Starostwie. Uprzejmie prosze o trzymanie kciukow za pomyslne zalatwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.10.2004 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Krzysiek, Ja wywozilam smieci/gruz juz kilka razy i wynegocjowalam niezla cene: 200 PLN za 7-8m3 autko. Pan wychodzi od 250 ale warto go troche pomeczyc. Powodzenia, jesli jeszcze nie wywiozles... 602 673 049 Pozdrawiam, Ania Pan wyszedł od razu z ceną 200 PLN + ew. VAT. W powyższej sytuacji chyba rozwiązujemy spółkę, ponieważ rabat daje powyżej 10-ciu samochodów i powiedział, że najlepiej umawiać się indywidualnie - cena dla Babic j.w. 200. Dla Leszna ok.250 PLN - ale myślę że to jeszcze można ponegocjować W cenie 2 doby przetrzymania kontenera, kontenery 4-7m3. Jak dużo gruzu, to mniejsze (mógłby nie unieść 7m3 gruzu), jak pomieszane śmieci, to większe, ja umówiłem się w tej cenie na 6m3. Oferta chyba najbardziej atrakcyjna No tak, przy takiej cenie inni odpadają, i nawet spółdzielnie nic tu nie wskórają . A że ten pan przyjechał do AniaK to byłem naocznym świadkiem bo akurat wtedy u niej byłem, tylko wtedy jeszcze o śmieciach nie myślałem. Witajcie Jak mowia - kosci zostaly rzucone, a moj wniosek o pozwolenie na budowe wlasnie dzis zostal zlozony w Starostwie. Uprzejmie prosze o trzymanie kciukow za pomyslne zalatwienie sprawy Będziemy trzymać. Będzie ok - przecież to formalność. I tak teraz nie zaczniesz a do wiosny jeszcze dalekooo, więc rezerwy czasowe masz w razie czego ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 27.10.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ale mnie wywaliło. A już taką piękną tyradę napisałam na temat starostwa. Może to dlatego ? Mają swoje wtyki w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 27.10.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Moim zdaniem, odkąd sprawy załatwia się w starostwie, dużo więcej czasu trzeba poświęcić , żeby coś zrobić z własną budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts