Yacek 17.09.2002 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Opal- mój domek niewielki jak napisałem ok 160 m całkowitej,parterowy, bez stropów- 3 pokoje , kuchnia otwarta na salon, zadaszony taras, garaż , łazienka, ubikacja z prysznicem ,garderoba- to wszystko (moze jeszcze hall i przedsionek) -buduje porothrm P+W + styropian, na dachu blachodachówka, wszystko szybkie i raczej tanie- do grobu ze sobą nie zabiorę a dzieci i tak idą w swiat ( takie czasy) To tyle na temat domku W poniedziałek wchodzą ze ścianami! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 18.09.2002 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 opal,Płytki jednokolorowe matowe: białe, zółte, czerwone (nakrapiane)i granatowe oraz błyszczące: białe szare, zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mrojk 18.09.2002 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Opal,Ja dach robiłem w oparciu o firme Big Sak (koło Bronisz), dekarz p.Tomek. Może nie najtaniej ale zero problemów.Telefon do dekarza gdzieś mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mrojk 18.09.2002 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Maco,ja swoją działkę podwyższałem ziemią z uprzednio wykopanego stawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2002 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 mrojk,to znaczy, ze ta firma kompleksowo Cie obsłużyła-zakup dachówki też?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.09.2002 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 mrojk, ja nie zamierzam kopać stawu... Ale sąsiad kopał i trochę mi się dostało ziemii, ale to maaałoooo ! Na razie obdzwaniam okoliczne firmy transportowo wykopowe. Wygląda na to, że ziemia to cenny towar w dzisiejszych czasach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.09.2002 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Maco, to ja ładnych rzeczy się dowiaduję w kawiarence . Wybieracie projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.09.2002 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 EM, szkoda że nie spotkaliśmy się, jak robiłeś obchód naszej budowy . Wyjechałem zaraz po 1-szym SMS-ie ale już Ciebie nie było. Obiecuję poprawę następnym razem, mam nadzieję że niedługo. Właśnie rozładowywałem dzisiaj wieczorem drewno na więźbę. Pan z tartaku (Zaździerz) był na tyle miły, że nie uprzedził aby załatwić sobie dźwig do rozładunku tira.... [ Ta Wiadomość była edytowana przez: ckwadrat dnia 2002-09-18 23:12 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.09.2002 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 ckwadrat, przezież wiecie. Może się przejęzyczyłem z tym wybieraniem. Tworzymy projekt trochę rysując sami ale też oglądamy gotowe projekty i podpatrujemy rozwiązania. Przecież w końcu nasz projekt będzie podobny do któregoś gotowego (możliwe, że nawet go nie widzieliśmy) bo to tylko będzie normalny dom z kuchnią... A rozładowywanie więźby rękami ! NIeźle ! To trochę krzepy nabrałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.09.2002 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Nie, nie, nie rękami. Na szczęście dźwigiem, ale musiałem go najpierw w szczerym polu, prawie w nocy załatwić... i oczywiście później już w całkowitej ciemności rozładowywać... PS. Z projektem myślałem, że zrezygnowaliście z robienia i po prostu wybieracie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.09.2002 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Aaaa ! Ale przygoda ! Źle się wyraziłem z tym wybieraniem. Ale z braku czasu [] rozważamy też wybór projektu gotowego i adaptacja do naszych pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.09.2002 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 A była, była. Wyglądało to jak rozładunek kontrabandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.09.2002 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 PS. A jaka u nas wieczorem rosa! O 21 można było już wszystko wyżymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 19.09.2002 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 A Ty mówisz, że Ci wody brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 23.09.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Cisza tu jakaś, jak nie na budowie.....Wszyscy przenieśli się do kawiarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 23.09.2002 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Yacek,jak tam ściany się pną ?Z tego co widziałem u opalków to takie budowanie z Porothermu idzie piorunem !A więźbę będą Ci robili ci sami ludzie czy kupujesz gdzieś gotowe elementy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yacek 23.09.2002 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 Ta sama ekipa, z polecenia kogoś z forum- dzięki, ale nie nadążam za wszystkim, odezwę sie później do osoby polecającej( muszem odszukac maila - z tysięcy innych) z podziękowaniami- jak na razie nie narzekam na ekipę oby tak dalej, drzewo kupuje wykonawca ( mam uzgodnioną cene za całośc budowy tj. robota + materiały), co "udrze" z dostawcy to jego! Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mrojk 23.09.2002 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2002 OpalUsługa kompleksowa (zakup materiałów, transport, robozizna łącznie z obrókami blacharskimi, zwrot nadwyżek, wymiana stłuczek).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 24.09.2002 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 A ja się właśnie dowiedziałem, że płytę fundamentową legalett którą chcę sobie położyć można układać też w zimie. Warunkiem jest żeby w momencie wylewanie betonu (B20) nie było ujemnej temperatury. Znaczy to, że planowanie będzie najbardziej kłopotliwe ale przy nasszych dodatnich ostatnio zimach daje nam szansę rozpoczęcia przed wiosną. A szkielet można też w zimie stukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 24.09.2002 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 Może nawet lepiej poczekać do zimy na jakieś ocieplenie bo porzymrozki to chyba już są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts