milorzab 11.07.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 A może wiecie co to za dziwna hala rośnie w Wyględach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 12.07.2005 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 A może wiecie co to za dziwna hala rośnie w Wyględach? A gdzie dokładnie ta hala rośnie? Musi jak na drożdżach, bo w niedzielę jeszcze nic nie widziałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milorzab 12.07.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Hala rośnie w okolicy niezwykle uroczego komina - okolice Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej, blisko Warszawskiej. Mam dziwne wrażenie, że z naszego domu jest najlepszy widok na obie te piękne budowle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.07.2005 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Hala rośnie w okolicy niezwykle uroczego komina - okolice Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej, blisko Warszawskiej. Mam dziwne wrażenie, że z naszego domu jest najlepszy widok na obie te piękne budowle. Może widok i nie najlepszy ale hala ma tak lekką konstrukcję, że wygląda to na szczęście tylko na magazyn a nie na budynek produkcyjny czy w jakimś stopniu uciążliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 22.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witam Kampinos! Może ktoś z Was może mi polecić wykonawcę podbitki (drewnianej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 22.07.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Miało być: Może ktoś może polecić mi przyzwoitego kierownika budowy? j.w. pilnie poszukiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 22.07.2005 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Hala rośnie w okolicy niezwykle uroczego komina - okolice Rolniczej Spółdzielni Produkcyjnej, blisko Warszawskiej. Mam dziwne wrażenie, że z naszego domu jest najlepszy widok na obie te piękne budowle. Milorzab, A gdzie mieszkasz skoro masz taki widok na te budowle. To musi byc gdzies blisko mnie (juz prawie mieszkam na ulicy Kwiatowej) bo ja tez nie narzekam - widze je dosc dobrze Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milorzab 22.07.2005 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Mieszkam na Jelonkach A budujemy się przey Sosnowej. Jak będziemy w Wyględach, to zobaczę gdzie jest Twoja Kwiatowa. A budowla to BONA - ma coś wspólnego z bakaliami. Zrobiliśmy zdjęcia, ale jakoś nie mamy czasu ich wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1konsul 23.07.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 witam, czy ktoś może polecić jakiegoś dobrego i niedrogiego architekta? chodzi mi o zwykłe wpisanie projektu w mapkę i pewnie jakieś małe zmiany wewnątrz. no i fajnie by było jakby w razie czego był później ewentualnie skłonny podjechać na budowę jakby było trzeba (Marianów). Na razie mam ofertę za 800 pln za wpisanie projektu w mapkę + extra za modyfikacje (jeśli drobne to 200-300pln). Wydaje mi się jednak że można chyba znaleźć tańsze oferty. Ta moja jest z biura projektowego na Bartyckiej, akurat tak się składa że firma jest przedstawicielem warszawskim firmy od której kupuję projekt. Proponowali mi już geodetę za 1000 pln twierdząc że za Marianów to standardowa cena, a znalazłem gościa na forum co to samo robi za 600 pln. Dlatego też wydaje mi się że architekta można jednak tańszego znaleźć. pozdrawiam,!konsul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 23.07.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 czy ktos z Was robil lub bedzie robil instalacje odgromowa? wiem ze w domach prywatnych raczej malo kto teraz to robi ale zaczelam sie zastanawiac czy moze jednak nie zrobic jesli macie to dajcie jakies namiary na wykonawcow pozdrawiam sasiadka ze starych babic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 23.07.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 Proponowali mi już geodetę za 1000 pln twierdząc że za Marianów to standardowa cena, a znalazłem gościa na forum co to samo robi za 600 pln. Dlatego też wydaje mi się że architekta można jednak tańszego znaleźć. gosc z ktorego uslug korzystalem bierze 600 za projekt zagospodarowania dzialki. zmiany w projekcie to juz zalezy od zakresu zmian jak jestes zainteresowane to pisz na PW btw - gdzie w marianowie bedziesz budowal? jaka ulica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ditu 24.07.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Potrzebuje mapke do celow projektowych, wiem ze trzeba jechac do Osrodka Dokumentacji Geodezyjnej w Borniszach. Czy kazdy rejon ma przydzielonego jakiegos geodete, czy moze lepiej skontaktowac sie wczesniej z jakims poleconym geodeta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 24.07.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Potrzebuje mapke do celow projektowych, wiem ze trzeba jechac do Osrodka Dokumentacji Geodezyjnej w Borniszach. Czy kazdy rejon ma przydzielonego jakiegos geodete, czy moze lepiej skontaktowac sie wczesniej z jakims poleconym geodeta? Pozdrawiam mapke zalatwia za Ciebie geodeta i moze to byc dowolny geodeta. Na tej stornie juz bylo o mapkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 24.07.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Mieszkam na Jelonkach A budujemy się przey Sosnowej. Jak będziemy w Wyględach, to zobaczę gdzie jest Twoja Kwiatowa. A budowla to BONA - ma coś wspólnego z bakaliami. Zrobiliśmy zdjęcia, ale jakoś nie mamy czasu ich wrzucić. Milorzab, No to budujesz gdzies bardzo blisko mnie. Ulica Kwiatowa to ulica rownolegla do ulicy Sosnowej (Kwiatowa jest blizej Warszawy) - to ta ulica, ktora mozna wjechac na nasze osiedla od ulicy Stolecznej (tuz za przystankiem). Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1konsul 28.07.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 witam, czy ktoś miał może do czynienia z panem Krzysztofem Żarem? jest kierownikiem nadzoru i z tego co wiem 'robi' dużo domów, szczególnie w okolicach Leszna. Ktoś mi go polecił, więc chciałbym gościa trochę wybadać. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 28.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witaj 1 konsul, parę słów wysłałem Ci na priv. Domek bardzo fajny, trochę podobny do naszego Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 28.07.2005 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Mieszkam na Jelonkach A budujemy się przey Sosnowej. Jak będziemy w Wyględach, to zobaczę gdzie jest Twoja Kwiatowa. A budowla to BONA - ma coś wspólnego z bakaliami. Zrobiliśmy zdjęcia, ale jakoś nie mamy czasu ich wrzucić. Milorzab, No to budujesz gdzies bardzo blisko mnie. Ulica Kwiatowa to ulica rownolegla do ulicy Sosnowej (Kwiatowa jest blizej Warszawy) - to ta ulica, ktora mozna wjechac na nasze osiedla od ulicy Stolecznej (tuz za przystankiem). Pozdrawiam, Przemek To faktycznie macie do siebie rzut beretem. Do mnie to już czymś cięższym, ale powinno dolecieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 28.07.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Witam wszystkich,jestem tu nowa i dopiero na etapie szukania działki, ale z tego co wiem ta hala w Wyględach to będzie pakowanie bakalii. Czy uciążliwe? Trudno powiedzieć, może trochę, bo to zawsze i jakies samochody przyjeżdżają i cos tam szumi, ale chyba tragedii nie będzie.Wiecie może o kimś, kto chce sprzedać dzialkę w Wyględach? Oglądaliśmy taki teren na samym końcu Sosnowej, ale nie do końca wiem, jak tam z mediami... Podobno ci, którzy już sie budują ciągną wodociąg na własny koszt, to prawda Milorzab?Za wszelkie namiery na wolne działki będę wdzięcznaI pozdrawiam ewentualnych przyszłych sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 29.07.2005 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Witaj Bettka! Widzę, że od razu trafiłaś w najpiękniejsze okolice KPN , gdzie nie jest jeszcze za daleko do Wawy na codzienne dojazdy a są jeszcze rozsądne ceny działek. I gdzie jest prawdziwa wieś (las, pola) nieskażone nawet tubylczymi zabudowaniami w bezpośednim sąsiedztwie. Jednak ostatnio w okolicach, gdzie mieszkamy dość moco rozkręciły się budowy i poznikały tabliczki o sprzedaży działek. A w zeszłym roku jeszcze były. Jest jednak jeszcze ogromy pas działek, należący do jednego rolnika. Ciągnie się od Stołecznej/Warszawskiej, równolegle do Topolowej (ok. 100 m od niej w stronę Wawy), aż do Rybna (Rybno to kilkanaście domków, które stoją już w samym lesie, jakieś 100-200 m od Topolowe na wschód, patrząc z Leśnej). Co prawda rolnik ów się jeszcze ze 2 lata temu zarzekał, że niczego nie sprzeda ale na linii ul. Gościniec (następna polna droga za Leśną, jadąc Topolową w kierunku Rybna, Wólki, Mariewa) ma już postawione (w tym roku) skrzynki prądowe przy działkach. Ale czy on już chce część działek sprzedać, to nie wiem. Jeśli nie on, to spróbuj się jeszcze dobrze rozejrzeć, bo pustego pola, jak zapewne widziałaś, jest jeszcze tam sporo. Ostrzegam jednak, że na prąd możesz czekać 2 lata (to standard w naszym ZE Pruszków) a wodę (jeśli wiercenia studni, jak w naszym przypadku, nic nie dadzą) będziesz musiała sama ciągnąć. My budowaliśmy 250 metrów wodociągu do spólki z 3 sąsiadami. Z tego co wiem, jest jednak na Leśnej komitet, który będzie ciągnął wodociąg do zabudowań, które widać w oddali stojąc na polnej częsci Leśnej i patrząc w stronę Starych Babic. Czytałem też na Grupie SB, że byłaś już w 2 agencjach. Uważaj na jedną z nich, bo choć mają sporo ładnych działek w ofercie, to właśnie braki w uzbrojeniu i wirtualne dojazdy (nad którymi przechodzą do porządku dziennego) to niestety ich specjalność, o czym się przekonałem na własnej skórze ja i moi bezpośredni sąsiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 31.07.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Ckwadrat, dzięki za miłe powitanie Działki chwilowo szukamy z pomocą lokalnego geodety, ale przerażają mnie te braki w uzbrojeniu, bo ja sie na tym nie znam. Moznaw wiedzieć, ile kosztował was ten wodociąg indywidualny? CZy jeśli domy przy ul. Sosnowej prąd już mają, to nam na końcu tejże ulicy będzie łatwiej? Aha, w Wyględach nie ma chyba słupów, czy to znaczy że kabel idzie w ziemi? Poszukamy rolnika od tego pasa ziemi, o którym pisałeś. A, i jeszcze jedno pytanko: jak się załatwia różne sprawy w urzędzie gminy Leszno? Bo Wyględy urzekły mnie bardzo, tylko gmina Leszno trochę mnie odstrasza... wolałabym Babice Stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts