Marcowy70 16.06.2019 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Dzień dobry, pytanie może proste, ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi: czy prostą pompę głębinową (śrubową) o wylocie 1 cal można podłączyć do węża 3/4 cala za pomocą jakiejś przejściówki? Pompa będzie służyć tylko do podlewania ogrodu, na razie nie planuję instalacji hydroforu ani innych urządzeń. Przeryłem internet i nie znalazłem takiej przejściówki, poza tym wydaje mi się, że takie bezpośrednie dławienie pompy może się skończyć jej spaleniem albo pęknięciem węża. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 16.06.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Nic się nie stanie to pewne tak samo jest pewne że jest co najmniej kilka przejściówek 1 cal na 3/4 cala czy to metalowe czy to PE , zakładaj podlewaj i nie męcz głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.06.2019 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Wiesz jaka będziesz miał wydajność pompy i ciśnienie na wylocie?Jeżeli nie będziesz za bardzo dławił przez np. pistolet z małym wylotem to może będzie to poprawnie działać.W jaki sposób włączysz i wyłączysz pompę?Silnik pompy musi być chłodzony wodą więc tez musi być odpowiedni przepływ wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 16.06.2019 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Wiesz jaka będziesz miał wydajność pompy i ciśnienie na wylocie? (...) W jaki sposób włączysz i wyłączysz pompę? Na razie chcę kupić tanią pompę - 750 W, 40 l/min, jakieś 260 zł na Allegro. Pompa będzie włączana i wyłączana włącznikiem na przedłużaczu. Czyli konstrukcja będzie maksymalnie prosta - ma obsłużyć podlewanie + budowę ogrodzenia, ewentualnie także budowę domu. Nie chcę kupować lepszego sprzętu, bo działka raczej na odludziu, nieogrodzona, a sprzęt na razie będzie w szopie. No i nie potrzebuję 1-calowego węża, który jest mega drogi, więc chciałbym podłączyć 3/4 :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts