matti86 17.06.2019 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Witam Moje pytanie jak w temacie, kilkanaście lat temu była u nas w wiosce moda na malowanie piecy/kuchni kaflowych farbą olejną mój tato takze pomalował kuchnie kaflową ale nikt niezdawł sobie sprawy jakie to szkodliwe dla zdrowia (rozgrzana farba olejna) chciałbym reaktywować kuchnie kaflową ale wpierw muszę usunąć tą nieszczęsna farbę, co byście mi doradzili jak usunąć nieuszkadzając kafli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mskrzypek77 23.06.2019 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Są do tego specjalne środki, sam kiedyś stosowałem na powierzchni której także nie chciałem zniszczyć, smarujesz tym powierzchnię, czekać do godziny, a potem farba schodzi bez problemu, pięknie się łuszczy, podwadzasz i zrywasz, srobakiem plastikowym np. Poszukaj w internecie środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matti86 04.07.2019 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Dziękuje za odpowiedz. A jaki środek byś polecił i czy po takim zeskrobaniu farby trzeba będzie czymś umyć powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts