Mellanogaster 17.06.2019 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Witajcie, Chciałem się zapytać Was czy są pompy ciepła które będą obsługiwać CO i CWU? Jeśli tak to kto ma i czy jest zadowolony? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 17.06.2019 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Witajcie, Chciałem się zapytać Was czy są pompy ciepła które będą obsługiwać CO i CWU? Jeśli tak to kto ma i czy jest zadowolony? Pozdrawiam! Praktycznie poza specjalistycznymi sprzetami to każda. Tak, jeśli jest dobrana dobrze, to jesteśmy BARDZO zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 17.06.2019 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Chyba większość jest właśnie taka. Do pompy musisz mieć zbiornik do cwu z dużą powierzchnią wężownicy, lub droższa pompe z wbudowanym zbiornikiem. Komfort super, rachunki niskie. Jedynie przy przejściu z wody grzanej prądem trzeba sie oswoić że w kranie masz wodę gorąca na tyle że się nie poparzysz. Temperatura wystarczająca w 99% przypadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 18.06.2019 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Witajcie, Chciałem się zapytać Was czy są pompy ciepła które będą obsługiwać CO i CWU? Jeśli tak to kto ma i czy jest zadowolony? Pozdrawiam! tak tak powiem więcej moja robi CO, CWU i chłodzenie w lecie witamy w cywilizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mellanogaster 18.06.2019 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 dzięki wszystkim za odpowiedź!A jeszcze pytanie - macie pompy powietrzne? Zadowoleni czy gdyby wam przyszło drugi raz to jednak wybralibyście gruntową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 18.06.2019 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Musiałby się wypowiedzieć ktoś kto miał gruntową i zmienił na powietrzną - lub na odwrót. Ja biorę powietrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 19.06.2019 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Zadowoleni czy gdyby wam przyszło drugi raz to jednak wybralibyście gruntową? tak. Jednak mniej problemów jak f-gazy czy hałas. Ale tu gra kasa, a gruntówek też nierobià na małe moce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlaty69 20.06.2019 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Ludzie o jakim hałasie my mówicie. Kotły gazowe z zamkniętą komorą spalania bardziej hałasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 20.06.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Ludzie o jakim hałasie my mówicie. Kotły gazowe z zamkniętą komorą spalania bardziej hałasują. uprzejmie informuję, ze się nie zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 20.06.2019 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) Jeśli tylko kwestia finansowa to powietrzna, dla pozostałych powodów można gruntową sobie sprawić ale im mniejszy domek i stosunek CWU do CO jest wiekszy tym gruntowa ma mniejsza racje bytu. Edytowane 20 Czerwca 2019 przez zibizz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 21.06.2019 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Witajcie, Chciałem się zapytać Was czy są pompy ciepła które będą obsługiwać CO i CWU? Jeśli tak to kto ma i czy jest zadowolony? Pozdrawiam! To norma, że obsługują c.o. i cwu. Sterowniki pomp można zaprogramować w ten sposób, by włączały zarówno c.o. i cwu o określonych porach. Jest to przydatne szczególnie dla osób posiadających taryfę G12 i pochodne, gdyż PC odpowiednio zaprogramowana na korzystanie z tańszej taryfy generuje znacznie niższe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konty 25.06.2019 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 ja mam pompe kaliko (de dietrich) i jak najbardziej starcza i do co i do cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 26.06.2019 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 dzięki wszystkim za odpowiedź! A jeszcze pytanie - macie pompy powietrzne? Zadowoleni czy gdyby wam przyszło drugi raz to jednak wybralibyście gruntową? Jesteś zainteresowany pompą ciepła? Polecam powietrzne pompy ciepła z rodziny Vitocal marki Viessmann! Do końca czerwca trwa promocja ekosystem Twojego domu - warto zapoznać się z ofertą! W naszym katalogu znajdziesz zarówno powietrzne typu split jak i monobloki, lub takie tylko do cwu. Mamy oczywiście również gruntowe. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 28.06.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Witajcie, Chciałem się zapytać Was czy są pompy ciepła które będą obsługiwać CO i CWU? Jeśli tak to kto ma i czy jest zadowolony? Pozdrawiam! Witam, Oczywiście są takie pompy, zarówno gruntowe jak i powietrzne. Podgrzewanie ciepłej wody użytkowej zachodzi w podłączonym zasobniku CWU (analogicznie jak w przypadku kotła gazowego lub stałopalnego). W sprawie doboru takiej pompy zachęcam do kontaktu z autoryzowanym instalatorem marki Junkers - Bosch. Nasi specjaliści doradzą w doborze oraz wykonają instalację. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania, którzy pomogą z doborem odpowiedniego urządzenia oraz wykonają jego montaż. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się wszystkie informacje odnośnie pomp ciepła z rodziny Bosch Compress: http://www.junkers.pl/produkty/pompy-ciepla/ Pozdrawiam ________________________________ Konsultant Junkers - Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts