biku11 17.06.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2019 Witam,Mam do zafugowania spoinę pomiędzy lustrem a ułożoną glazurą ( lustro jest wstawione pomiędzy płytki) . Czy możecie mi w prostych słowach opisać jak to zafugować? ( Nikt nie chce przyjść to takiej drobnostki zrobić mi to więc dlatego podejmuję się sam to wykonać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 18.06.2019 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Normalnie, upychasz fugę w szczelinę gumową szpachlą do fugowania, ściągasz nadmiar (tą samą gumą) zostawiasz na chwilę, zmywasz resztki z płytek pacą z gąbką, jak nie masz pacy i wiadra z wałkami do odciskania, a nie ma tego dużo, to zwykła byle w miarę twarda i dobrze odciśnięta gąbka też się nada. Dwie istotne rzeczy. Po pierwsze dokładnie okleić lustro taśmą maskującą żeby się nie zmatowiło przy nakładaniu i zmywaniu resztek fugi.Po drugie, często płukać i dokładnie wyciskać gąbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.06.2019 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Ostatnie 2 porady o płukaniu i wyciskaniu weź sobie do serca i płucz bardzo często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 23.06.2019 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Tam powinien być silikon bo słyszałem o przypadku ze pękło lustro bo było na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts