busy_beaver 18.06.2019 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Chciałbym na wiązary ułożyć płytę OSB 25 mm (na płycie papa + panele fotowoltaiczne)Wiązary mają rozstaw 885 mm pomiędzy osiami (grubość wiązarów 50 mm)Zastanawiam się która płyta będzie lepsza - z prostymi krawędziami, czy frezowana ?Czy rozstaw belek 885 mm nie będzie problemem przy montażu (płyty mają wymiar 2500x1250 mm lub 2500x625 mm) i pewnie część połączeń wyjdzie poza belkami (chyba, że każdą płytę przycinać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 18.06.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 25mm? Pancerna Ja na swoich wiązarach położyłem 18mm, nie ciąłem jak łączenie wypadało pomiędzy, tylko pod spód dawałem deskę (dużo po montażu wiązarów zostało)szer 12cm dłuższą o ok 10cm niż łączone płyty i łapałem wkrętami. Jak będziesz to robił sam, to brałbym połówki bo będzie co targać na górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts