hajtowow 18.06.2019 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Dzień dobry. Byłem umówiony na konkretną kwotę za m2 wykończenia poddasza (docieplenie, płyty, itd). Pan w trakcie robót stwierdził, że dodatkowo policzy za zamurowanie tejże wnęki/otworu przy łączeniu góry ściany z płytą. Zdjęcie które wstawiłem jest z wcześniejszego stanu, po dołożeniu wełny i ułożeniu płyt mimo wszystko została szpara, a Pan miał podać cenę zamurowania jej przed wykonaniem, abyśmy mogli się zdecydować. Niestety zrobił ją bez konsultacji z nami. Do dyspozycji miał 2 worki goldbandu, które zakupiliśmy wcześniej z materiałami, a sam miał coś dorzucić aby skrócić jej głębokość. Łączna długość do zamurowania to ok. 15 metrów takiego niskiego otworu. Jaką wy byście brali cenę za jej zamurowanie? Bo jednak wydaje mi się że gość przesadził z ceną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 24.06.2019 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 przy tej pogodzie to conajmniej tysiąc pińcet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.06.2019 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Tysiąc pińćset to za samo wystawienie FV , robota drugie tyle A serio to ile mu to zajęło czasu i dlaczego nie ujął tego w początkowej wycenie - w cenie 1m2 ? Nikt tego nie widział ? Jaka jest cena za 1m2 i ile oczekuje za "dodatkową" pracę ? Edytowane 24 Czerwca 2019 przez d7d literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 05.07.2019 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Dzień dobry. Byłem umówiony na konkretną kwotę za m2 wykończenia poddasza (docieplenie, płyty, itd). Pan w trakcie robót stwierdził, że dodatkowo policzy za zamurowanie tejże wnęki/otworu przy łączeniu góry ściany z płytą. Zdjęcie które wstawiłem jest z wcześniejszego stanu, po dołożeniu wełny i ułożeniu płyt mimo wszystko została szpara, a Pan miał podać cenę zamurowania jej przed wykonaniem, abyśmy mogli się zdecydować. Niestety zrobił ją bez konsultacji z nami. Do dyspozycji miał 2 worki goldbandu, które zakupiliśmy wcześniej z materiałami, a sam miał coś dorzucić aby skrócić jej głębokość. Łączna długość do zamurowania to ok. 15 metrów takiego niskiego otworu. Jaką wy byście brali cenę za jej zamurowanie? Bo jednak wydaje mi się że gość przesadził z ceną. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]431584[/ATTACH] Ja przy zabudowie poddasza ten otwór zaklejam gratis ,bo czas wykonania jest krótki, a wogóle doliczanie za każdy dodatkowy szczegół żle świadczy o wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts