andy939 18.06.2019 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Witam.Przepraszam za taki temat, ale nie mogę znaleźć potrzebnych mi informacji, i nie wiem gdzie się jeszcze mogę o to zapytać.Jakie są przeważnie wymiary otworów na okna, wysokość sufitu, w starych kamienicach, w takich gdzie ten sufit jest wysoko.Są to jakieś standardowe okna, czy robione nawymiar? Na przykład taki budynekhttps://polska-org.pl/foto/95/Dworzec_kolejowy_Trzebnica_Trzebnica_95207.jpg jakie to mogą być wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 18.06.2019 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 nie ma czegoś takiego.gdybyś zawęził do miejsca, okresu i typu zabudowy (np warszawsko-praska kamienica czynszowa z lat 1905-1916) to można by mówić o pewnej typologii.mimo to - wysokość każdego piętra może być różna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.06.2019 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Każdy otwór jest inny (w sensie: w każdym innym budynku). Po co Tobie takie info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy939 19.06.2019 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 żeby zrobić wizualizacje, dotej pory robiłem, z planów architektonicznych, i miałem wszystkie wymiarymyślałem że w takich kamienicach są jakieś normy, ale rozumiem, za każdy budynek będzie mógł być troszkę innywięc zostaje mi robić na oko, skoro nie mam wymiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts