cazliz 19.06.2019 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Witam Buduję dom, nie ma w nim narazie źródła ciepła. Okna, tynki, ogrzewanie podłogowe jest gotowe. Mam zamiar skorzystać z dotacji z programu Czyste Powietrze i mam 2 pytania. 1. Należy podać termin rozpoczęcia i zakończenia przedsięwzięcia. Czy to oznacza, że najpierw muszę zakończyć instalację i dopiero potem mogę prosić o dotację? Jak to wygląda? 2. Czy to prawda, że w nowo budowanym budynku wszystkie koszta muszą być poniesione do 31 grudnia 2019? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 01.07.2019 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Witam, Zgodnie z definicją w Programie Czyste Powietrze rozpoczęcie przedsięwzięcia można rozumieć jako poniesienie pierwszego kosztu kwalifikowanego (np. data wystawienia pierwszej faktury) związanego z realizacją przedsięwzięcia. Natomiast zakończenie przedsięwzięcia to data wystawienia ostatniej faktury. Jeśli wnioskuje Pan tylko o źródło ciepła z lub bez przyłącza to należy rozliczyć wszystkie koszty do końca 2019 roku. Czy zastanawiał się już Pan nad wyborem rodzaju źródła ciepła? Marka Junkers-Bosch posiada w swojej ofercie bogaty wybór kotłów kondensacyjnych oraz pomp ciepła. Nasze produkty cechują się solidnym wykonaniem oraz wysoką sprawnością pracy. W celu doboru odpowiedniego urządzenia grzewczego, zachęcam do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Instalatorów Junkers-Bosch. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od miejsca zamieszkania. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie naszych urządzeniach grzewczych: http://www.junkers.pl/produkty/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts