Pio_FCI 21.06.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Hej. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie kupno domu oferowanego u mnie w mieście już w stanie surowym otwartym. Sęk w tym, że projekt mi nie odpowiada m.in. z powodu braku garażu. Z racji tego, że działka jest duża (1300m2) można postawić wolnostojący. Ja chciałbym go jednak dobudować i połączyć z bryłą domu. Ale pytanie czy mogę również rozwalić jedną ściankę już istniejącą w pomieszczeniu gospodarczym i zrobić przejście do tegoż garażu? Prosta wizualizacja poniżej, stan budowy na chwilę obecną (tylko śnieg stopniał ) Dobudowany garaż miałby przejście do pomieszczenia gospodarczego i dalej do domu. Niestety zająłby też okienko, które miało być na klatce schodowej. Na zielono garaż, na czerwono wyburzone miejsce na przejście. Ktoś mi jest w stanie w naszym kraju czegoś takiego zabronić? Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Pio_FCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.06.2019 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 No rysować to nie bardzo potrafisz;) To co chcesz zrobić wymaga pozwoleń ............inwentaryzacja istniejącego budynku i projekt rozbudowy , z tym dostaniesz nowe pozwolenie i jedziesz z koksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts