Flo1710 21.06.2019 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Witam wszystkich forumowiczów. Z racji, że po zakupie domu czekają mnie remonty postanowiłem dołączyć do szanownego grona. Nie znalazłem zbieżnego wątku więc do sedna: Kostka z lat 70-ych. Budynek ma okapy betonowe z każdej strony + balkony na 3 ścianach. Nasunęła mi się koncepcja elewacji w nowoczesnej formie: Moje pytanie brzmi czy ktoś kiedyś widział podobną modyfikację dachu? Chodzi mi głównie o konieczność odwrócenia spadku na długości okapu tak aby można było dostawić lekką attykę(konstrukcja drewniana/OSB obłożona styropianem i otynkowana) a rynnę umieścić na linii ściany. Widok mojej koncepcji na rys poniżej: . Efekt ma być taki że attyka zrówna najniższy punkt dachu z jego szczytem (5%spadku) czyli jakieś 30 cm różnicy. Okapy wystają 1,4m. Z góry dzięki za pomoc i opinie pomysłu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.06.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Firma Rockwool ma w swojej ofercie produkty do formowania spadków dachu 2,3 i 5 %. NAjlepiej w tym celu skontaktowac się z regionalnym przedstawicielem którego odnajdziesz pod poniższym adresem:https://www.rockwool.pl/kontakt/kontakt-dzial-sprzedazy-inwestycyjnej/Koledzy wytłumaczą jakie dokumenty należy dostarczyć ( z reguły rzut dachu), następnie zostanie przygotowany projekt wraz z wyceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flo1710 27.06.2019 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Reklama nie jest odpowiedzią na zadane pytanie. Wygląda na to że forum muratora to przykrywka dla akcji reklamowej producentów materiałów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.07.2019 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Pomysł dobry z jednym ale. Absolutnie nie rób koryta rynnowego. Będzie trudne do wykonania i do uszczelnienia. Jak najbardziej spadki OK a odprowadzenie z powierzchni dachu. Profesjonalna firma sobie z tym poradzi. Dobrze byłoby znać rozmieszczenie prętów zbrojeniowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts