zuczek1981 22.06.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Witam,mam pytanko może ktoś coś doradzi, na razie to tylko planowanie. Będę robił nową/dodatkową łazienkę w domu jednorodzinnym, parterowym, bez piwnicy. Poziom mieszkań 50cm nad gruntem. Chodzi o odprowadzenie z sedes, wanna, umywalka, pralka bezpośrednio do nowego szamba które będzie oddalone o max 45m.Nie mogę zrobić grawitacyjnego spływu ponieważ wody gruntowe są wysokie ( pomimo susz), szambo aby wkopać to już będzie wyczyn ponieważ jest Burzawa, zbiornik znajdzie się max 30-40 cm pod ziemią. Działka z racji że wąska i długa to jej spadek jest od szamba w kierunku łazienki. Aby grawitacyjnie poszło to zbiornik na takiej odległości musiałbym zakopać na min 3,5m pod ziemią, technicznie niemożliwe. Nowy zbiornik 2 x 2,5 x 1,4 wys - przy takiej wysokości to coś mogę zrobić jeszcze.Wygooglowałem że chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zastosowanie takiego urządzenia za sedesem gdzieś, podpięcie wszystkich urządzeń i tłoczenie do szamba.- miejscowość nie ma kanalizacji sanitarnej pomimo że jest oczyszczalnia. Może kiedyś w przyszłości będzie- nie mogę się wpiąć w stare szambo ani stare rury bo już przepuszcza i będę go likwidował. Czy tego typu rozdrabniacz mogę ukryć w łązience pod podłogą? wtedy nie będę musiał podnosić posadzki aby spadek od wanny był.Jak jest z wyjściem z takiego rozdrabniacza? wszędzie na stronach jest że musi iść do góry, w moim przypadku mógłbym już go ukryć w posadzce i wyjść na zewnątrz. czy 30cm pod ziemią starczy aby ukryć wąż odprowadzający, oczywiście w zostanie to jakoś zaizolowane aby nie przemarzać. Jak ze spadkiem na takiej odległości? nie ukrywam że na minimalnych wartościach będę musiał iśćJeśli udałoby się jedną łazienkę tak rozwiązać to analogicznie 2 w taki sposób.Może ktoś coś doradzi.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts