DudBut 22.06.2019 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Dzień dobry specjalistom między korytarzem a łazienką mam postawioną ściankę działową z płyt gk. Niestety ekipa remontowa nie umieściła w niej żadnej wełny ani jakiejkolwiek innej izolacji akustycznej co w połączeniu z tym, że na ścianie obok jest sedes, sprawia, że po spuszczeniu wody cały dźwięk "pięknie" rezonuje w pustej przestrzeni między ściankami. Od strony łazienki są już położone kafle natomiast od strony korytarza ściana też jest wykończona. Na ten moment nie mam jeszcze wstawionych drzwi więc przez profil widzę gdzie są pierwsze śruby i jak poprowadzona jest płyta. Tu pojawia się pytanie czy można tę przestrzeń między płytami w miarę bezinwazyjnie w takiej sytuacji wypełnić? Rozważałem odkręcenie gk zaznaczonej na czerwono i umieszczenie w ściance wełny w płytach ale czy profile wytrzymają taką "zabawę"? Z góry dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfosek 22.06.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Jak płyty odkręcisz, a nie wyrwiesz to profilom nic nie będzie. Upewnij się że masz podwójne płyty bo to ważniejsze od wypełnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.06.2019 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 Płyty chyba są pojedyncze a nie podwójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 27.06.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Tak jak wspomniał przedmówca. Jeżeli odkręcisz płyty gk to profilom nic nie będzie. Jako wypełnienie proponowałbym ci wełnę ROCKTON lub SUPERROCK które mają najwyższą klasę pochłaniania dźwięku . Dobrze również jakbyś zastosował podwójne opłytowanie bo to również znacznie polepsza parametry akustyczne takiej ścianki. http://www.rockwool.pl/produkty/rocktonhttp://www.rockwool.pl/produkty/superrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 27.06.2019 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Ja do wygłuszenia użyłem coś ala gąbka guma 3cm i na to filc około 1cm. Gąbka z warstwą klejąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts