kroyena 25.10.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Znowu jest kogo powspominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.10.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 ....i stojąc na cmentarzu, zamyślić się ... i chyłkiem otrzeć łzę ... to nic to tylko wiatr... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.10.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 zauważyłam,że coraz więcej znajomych mam na cmentarzu http://www.gify.biz/obiekty/gify-swieczki/vela0022.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 28.10.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Smutno mi jak widzę moją mamę jak po 40 latach płacze nad grobem swojego dziecka. Ją to cały czas boli Ale to bardzo potrzebne święto, można się w końcu zatrzymać i pomyśleć o tych których już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 28.10.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Parę lat temu odszedł mój Tata. Nigdy nie mam odwagi iść na cmentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.11.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Mój Tata jest 2500 km stąd..... i nie wiem, czy kiedykolwiek uda mi się Go odwiedzić w ten dzień, choć tak bardzo bym chciała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.11.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 wspominacie tych ktorzy odeszli.ja tez ...chyba najwazniejsze aby jak najlepiej wykorzystac to, co dostalismy od tych ktorzy odeszli dla tych ktorzy przyjda - taka powinna byc nasza rola. Do architektury podchodze zawsze z nostalgia i mimo wszystko chcialbym spytac was o zdanie w sprawie laczacej cmentarze i architekture - o pomniki. Chcialbym pominac tutaj wszystkie kwestie oprocz artystycznej, estetycznej i duchowej. Czy cmentarze wygladaja pod tym wzgledem dobrze? czy lepiej niz kiedys? Czy chodzicie na cmentarze - ja chodze szczegolnie na te stare - takze po to aby pobyc ze starymi kamieniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 02.11.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Lusiu, to smutne co piszesz, 2500 km to bardzo daleko ale najważniejsze że masz Go cały czas blisko siebie tzn w sercu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 28.10.2005 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 No i w tym roku jest kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 28.10.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 z roku na rok ich przybywa;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.10.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Lubię to święto. Mozna trochę zwolnić. Chodzimy, zapalmy lampki, modlimy się. Wieczorami rozgrzewamy skostniałe dlonie ogniem zniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 31.10.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 myślę, że potrzebne są takie dni zadumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 31.10.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Bardzo lubie Dzien Wszystkich Swietych - lubie spacery po cmentarzu wsrod blasku zniczy, wsrod zapachu - zapachu plonacych swiec, z tym milionem mysli w glowie o wszytskich najblizszych ktorych mam w sercu, nie wazne w jaim miejscu zostali pochowani, w jakim miescie, zawsze zapalam dla nich znicz i zawsze wspominam....idac wolno zamyslona, slyszac tylko glosy...glosy w glowie mojej...i szelest lisci.........uwielbiam ten dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 01.11.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 A ja się wkurzam, że nam przytargano jakieś tam halołin. To tak jakby ktoś chciał zupełnie zmienić te święta zadumy i wspomnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 01.11.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Moje osobiste zdanie na temat Tych "przebierancow" jest jedno - to tak jakby ktos robil sobie jaja ze zmarlych...no ale jak juz powiedzialam TO MOJE OSOBISTE ZDANIE i wiem ze sa i tacy co lubia takie przebieranki wiec niech sie przebieraja!!! JA w tej "glupinadzie" nie biore udzialu i jesli kiedys bede miala dzieci to raczej postaram sie im wpoic ze zmarlych sie czci z pokora a przebieranie sie za trupy....wogole nie widze w tym sensu... dlaczego akurat zbieraja slodycze??? co to ma wspolnego ze wspomnieniem osob bliskich??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 31.10.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Stary wątek ,ale co roku aktualny.Żal niektórych ludzi.Jak ktoś umiera ze starości to OK.Tak musi być.Dla niektórych to zbawienie.Gorzej jak umierają ludzie młodzi.Nawet nie liznęli życia a już ich niema.Paru młodych znajomych pochowałem.Mogliby jeszcze dużo zrobić.Klimat tych świąt jest niepowtarzalny.Zawsze wieczorem wybierałem się powtórnie na cmentarz.Wyobrażam sobie, że w tym dniu duchy zmarłych unoszą się wraz z dymem nad głowami odwiedzających groby.Wspominam moją mamę...A przebierańcy? zostawmy to amerykanom,maskarady to ich specjalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.11.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 To święto jest jedyne w swoim rodzaju. Też nie lubię tych amerykańskich przebieranek, są nam obce kulturowo i mentalnie. Naszych zmarłych czcimy w spokoju i zadumie, nie urządzając podśmiechujek ze śmierci. Lubię ten zapach zniczy, blask na wieczornym niebie cmentarza, ciszę i ciepło bijące tego dnia od płonących zniczy. Potrzbny jest mi wieczorny spacer po cmentarzu, chwila zamyślenia, spotkanie z Tymi, którzy odeszli. Tak naprawdę to często czuję, że są ze mną nadal. http://www.pinczow.com/grafika/16/16_34.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 13.10.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Pora podnieś ten temat do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 13.10.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Pora podnieś ten temat do góry. ..jak w marketach.Wszystkie od tygodnia zawalone lampkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 31.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Kolejny rok,kolejna runda po cmetarzach, aby zapalić świeczki na grobach tych, których już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts