konkretny 22.06.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Witam Posiadam zagospodarowany ogród, a muszę teraz doprowadzić nowy kabel do budynku gospodarczego na jego drugim końcu.Nie wszędzie mam możliwość zakopać kabel na 60-80cm.Czy można kabel ziemny kłaść płyciej? jak to zrobić?Miałem plan aby włożyć go w celach ochronnych do rury niebieskiej wodociągowej, a w miejscach gdzie będzie zaraz pod ziemią (są to miejsca wzdłuż ogrodzenia) zabetonowaćMoże ktoś potrafi coś doradzić Z góry dziękuję Chyba znawców tematu brak.... jak zapytam jak głęboko kopać wszyscy wiedzą.... Edytowane 27 Czerwca 2019 przez konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 04.07.2019 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Czy można kabel ziemny kłaść płyciej? Nie można. jak to zrobić? Po południu albo w nocy, jak Inspektor Nadzoru nie widzi. Dla purystów: to jest żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkretny 07.07.2019 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Dzięki za żart. .. a prawda jest taka ze mam problem i nikt nie umie pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 07.07.2019 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Twoja ziemia, Twój kabel potem Twój problem. Daj go w rurę ochronną tam gdzie płytko. Zapamiętaj, że tam jest jakbyś kiedyś kopał w tych okolicach i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.07.2019 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Twoja ziemia, Twój kabel potem Twój problem. Daj go w rurę ochronną tam gdzie płytko. Zapamiętaj, że tam jest jakbyś kiedyś kopał w tych okolicach i tyle. A jak kura wygrzebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 08.07.2019 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 A jak kura wygrzebie? To będzie miał pieczoną od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkretny 08.07.2019 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 Dzięki za odpowiedź. . Rurę ostatecznie zalejemy cienką warstwą betonu, tak aby kury nie ruszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.07.2019 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Dzięki za żart. .. a prawda jest taka ze mam problem i nikt nie umie pomóc? Koledzy doradzili Ci w sposób łopatologiczny, to co ja napisałem miedzy wierszami. Co nie zmienia faktu, że jest to niezgodne zarówno ze sztuką jak i z przepisami. A tak z ciekawości, co jest przeszkodą w wykopaniu na 80 cm we własnym ogrodzie? Bo ja kopałem tak w terenach przemysłowych, silnie uzbrojonych i zawsze się dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkretny 30.07.2019 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2019 (edytowane) Największym problemem jest dostępność, duża ilość drzew powoduje że ciężko dostać się między nie a ogrodzenie, nie mówiąc już o kopaniu...tam gdzie jest dostęp będzie na 80 cm, ale mam takie 30-40 m gdzie świerki przechodzą za ogrodzenie... w innych miejscach są rury z rynien i od nawodnienia... dziękuję za pomoc..Będzie rura PE 40 mm w niej kabel i na to cienka warstwa betonu... (i to na głębokości 40 cm) a tam gdzie się da to na 80 cm.. Edytowane 30 Lipca 2019 przez konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts