fajnynick21 23.06.2019 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Czesc W projekcie mam wysokosc sciany fundamnetowej na 55 cm i 40cm w garazu. Posadowienie jest na wysokosci 85 rejon dolnoslaskie. Czy jest mi ktos w stanie powiedziec z jakich bloczkow murowac sciany fundamentowe tak zeby wyszedl wymiar 55cm? Kto ustali na jaka głebokosc kopac, tzn kto ustali poziom zero w terenie? Jak duza tolerancja jest mozliwa, czy trzeba jakos docinac bloczki betonowe co do cm? Wybaczcie za glupie pytanie ale dopiero sie zaznajamiam z tematem. Z gory dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raghuwar2 04.07.2024 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) Nasze wylewane ściany kosztują 2,5x ilość bloków. Wybraliśmy wylewane ze względu na elastyczność, mieliśmy na myśli konkretny projekt, który wymagał dokładnej wysokości ścian (nie jestem pewien, czy dałoby się to zrobić z bloków). Po drugie, mój betoniarz (nie ten, który pracuje czy zarabia, tylko przyjaciel), zapewnił mnie, że ściany z bloczków w pewnym momencie przeciekną i zapewnił, że wylane ściany nie będą przeciekać. YMMV https://9apps.ooo/ Edytowane 8 Lipca przez raghuwar2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts