grb10 23.06.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2019 Witam. W projekcie i wybudowanym budynku brakuje wentylacji w toalecie, gdzie ma być wc, umywalka i prysznic. Jest tylko niewielkie okno. To mi się nie podoba. Pion wentylacyjny jest oddalony o kilka m, więc jego użycie odpada. Wyciągnąć wentylację do dachu i dać dachówkę wentylacyjną? Czy można to jakoś poprowadzić w ścianie czy muszę mieć rurę w rogu pokoju na poddaszu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grb10 26.02.2020 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Podbijam. Czy przy went. grawitacyjnej mogę dać*do tego WC mały rekuperator ścienny? WC ma jedną*ścianę*zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 26.02.2020 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Reku ścienne raczej odpada. Ma ono chwile kiedy wyciąga powietrze i wtedy może zaciągać z istniejących kominów, albo wdmuchuje i zapaszek rozprzestrzeni się po domu.Optymalnie, byłoby zrobić osobny komin wentylacyjny z izolowanej rury nad dach.W wersji budżetowej, wentylatorek ścienny z klapą zwrotną sterowany czasówką po włączeniu światła w WC. Także w dzień. Bądź krańcówką włączaną otwarciem drzwi. Kiedyś zmajstrowałem taką krańcówkę (bez czasówki) w drzwiach od spiżarki do włączania/wyłączania światła. Jak w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grb10 19.04.2020 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Dzięki @cezary.pl. Nie będę prowadził pionu z powodu nawet nie budżetu, co obecnego etapu prac. Rozwiążę to prawdopodobnie tym wentylatorem z klapą zwrotną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts