Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stary balkon, stary klej.. wszystko stare. Pomocy!

m4ayhem

Recommended Posts

Hej, witajcie!

Otóż zabrałem się za balkon, który ma około 25 lat, i w tym czasie nie było nic ruszane.

Takie to remonty starych chałup..

Na pierwszy front poszły płytki, które odeszły gładko, ponieważ kleju miejscami w ogóle się nie trzymały.

W innych miejscach, klej trzymał się dość dobrze.

Sam balkon od spodu w miejscami jest lekko spękany, jednak tragedii nie ma.

Do rzeczy, płytki pozdejmowałem, klej w większości ręcznie skułem (miejscami również i folię która była położona na beton pod płytki), ponieważ odchodziło to po prostu różnie.

Dodatkowo większość zeszlifowałem szlifierką do betonu, aby stworzyć w miarę równą powierzchnię której nie dobija waga (lata robią swoje..)

Jak wygląda to mniej więcej teraz ?

Tutaj wrzucam filmik :

Generalnie rzecz biorąc, wciąż na balkonie są nierówności względem posadzki a kleju, chociaż większość została wyrównana i się dobrze kupy trzyma.

Miejscami folii nie ma. Chciałbym to teraz zabezpieczyć oraz niskim kosztem wykończyć.

Myślałem wyrównać całość balkonu klejem do płytek, zaś na wierzch położyć żywicę. Jednak obawiam się że żywica nie zda egzaminu, ponieważ nigdy jej nie kładłem. Płytek po raz kolejny na balkonie nie chcę.

Myślałem żeby położyć jakąś warstwę chemikaliów nieprzepuszczającej wody i ewentualnie sztuczna trawa na wierzch.

Jak najlepiej teraz takie podłoże przygotować?

Co polecacie?

Dziękuję za pomoc :)