Zwibel 25.06.2019 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Do niedawna widziałem tylko zalety WM z wymiennikiem obrotowym. Jednak znalazłem jedną wadę. Chciałbym na lato założyć bypass żeby jednak w nocy wdmuchać trochę zimnego powietrza. Niestety chyba w tych jednostkach nie ma takiej możliwości. Może ktoś ma w jakiś sposób rozwiązany ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 25.06.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Każda markowa centrala z rotorem, ma opomiarowany wymiennik w 3 punktach i w takim przypadku jak przytoczyłeś zatrzymuje rotor.Centrala nawiewa w takiej sytuacji 100% powietrza świeżego z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwibel 27.06.2019 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Mam niby markowy sprzęt bo Flexita. Zastanawiam się jak by to miało działać. Przecież to sytuacja podobna do zimy, w domu ciepło na dworze chłód. Teoretycznie w takim momencie powinien działać rotor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts