pipit 25.06.2019 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Cześć, Mam taki dylemat przed ociepleniem ścian. XPS na ścianie fundamentowej kończy się ok 30 cm poniżej poziomu 0. Ne chcę mieć schodów i stąd mam plan by podjechać kostką brukową opaski do poziomu zero. Czyli te 30 cm izolacji miedzyy zasypanym XPSem a przyszłą listwą startową będzie pod 'ziemią' (kruszywo). Pod nim jest drenaż opaskowy. Robić ten kawałek z XPS'a i potem pokryć go folią kubełkową (to, co widać nie sięgnie do poziomu zero, trzeba dołożyć), czy nie przejmować się chłonnością styropianu i wykończyć tę strefę styropianem, pokryć siatką, na to klej i np dysperbit? Tak, czy inaczej planuję pomalować pustaki przed przyklejeniem izolacji jakimś bitumitem. Co sądzicie? Edytowane 25 Czerwca 2019 przez pipit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remus1108 18.07.2019 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 jak to rozwiazales?Masz jakies zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts