wg39070 28.06.2019 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Z całym szacunkiem ale za 200 to można wybudować ...spory garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.06.2019 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 No to mieszkam w "sporym garażu" ogrzewanym gruntową PC. Wszystko za 225k. Napisz coś o swoim "garażu" - metraż, ocieplenie, okna (producent, typ) system grzewczy, wykończenie wnętrz, pokrycie dachu i typ więźby, brama garażowa i napęd (producent), itp. Czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 28.06.2019 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Napisz coś o swoim "garażu" - metraż, ocieplenie, okna (producent, typ) system grzewczy, wykończenie wnętrz, pokrycie dachu i typ więźby, brama garażowa i napęd (producent), itp. Czekam. A mnie jeszcze ciekawi w jakim rejonie polski powstał ten “dom”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 28.06.2019 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2019 Panowie ale po co się produkujecie. W pierwszym moim poście dobrze zdiagnozowalem pacjenta jak widać. Ciagnijcie to dalej, a skończy się na cięższych inwektywach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek17-18 30.06.2019 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Bytam bo sam nie jestem w stanie zrobic bundamentów scian davhu i okien reszte potem moge zrobic ale to na czym sie nie znam to nie biore sie za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 01.07.2019 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Tutaj macie koszty kapitalnego remontu pod klucz kawalerki - 155tyś PLN Zapamiętajcie sobie słowa klucz: REMONT | KAWALERKI | 155tyś PLN (na meblach kuchennych z ikei, także powiedziałbym, że średni standard). Więc za 200tyś domu nie można wybudować ekipami, chyba, że 35m2 - budynek gospodarczy na zgłoszenie. Chyba niedokładnie obejrzane. Pomijając fakt, że ten remont dotyczył też wyburzania i przenoszenia wszystkich działówek (co raczej nie dzieje się zbyt często na budowie nowego domu z choć trochę przemyślanym projektem), to tam jest parę rozwiązań trochę droższych niż "meble z Ikei" (korpusy może i średnia półka z Ikei, ale blaty już kwarcowe - sprawdzić po ile kwarc u Szwedów - więc wie pan, komfort... meble na zamówienie, zabudowy od stolarza prawie w każdym pomieszczeniu, etc.). Plus projekt aranżacji wnętrza za 7000PLN (serio?). Serio, kto tu na forum liczy do kosztu budowy projekt wnętrza (no OK, w Dziennikach spotkałem ze dwa przypadki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon_rysiu 02.07.2019 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Jestem w trakcie budowy małego domu, którego niektórzy uważają za wiekszy garaż, o powierzchni 95 m2, na działce 800 m2. W tej chwili będę miał zakładana hydraulikę , ogrzewanie i wylewaną posadzkę. Dotychczas wydałem ok 250 000 zł. W tym działka 50 tys, projekty i wszystkie papiery i pozwolenia. Ogrodzenie, fundamenty, ścianki działowe, ocieplenie, sufity podwieszane i kostkę przed domem mam zamiar zrobić albo juz zrobiłem SAM. Planuje wydać na budowę jeszcze ok 150 000 zł. Czyli razem wyjdzie ok 400 000 zł z kompletnym wykończeniem domu, ogrodu, ogrodzenia. Sama budowa myślę, że bedzie stanowiła ok 300 000 zł. Dodam jeszcze, że raczej materiały wybierałem ze średniej półki. Sądzę, że jak bym wszystko zlecał to spokojnie do tej ceny należałoby doliczyć 100 000 zł. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 02.07.2019 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Planuje wydać na budowę jeszcze ok 150 000 zł. Czyli razem wyjdzie ok 400 000 zł z kompletnym wykończeniem domu, ... To ile planujesz a ile wydasz to dwie rozne sprawy. Wróc za 2 lata jak skonczysz dom i podziel sie wtedy wnioskami. Ja też na dom z działka planowałem wydać 430tyś. a wydałem 550 i jeszcze czekam na brukarza, kolejnego ktory ma w d... podjazdy i ogrody prywatne bo ma tryliard innych wiekszych powierzchniowo inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 03.07.2019 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 KOMPLETNE WYKOŃCZENIE DOMU - temat rzeka...Dla jednego oznacza tylko tyle, że może się wprowadzić i przez następnych parę lat DOKAŃCZAĆ inwestycję.Dla drugiego oznacza podlewanie trawnika i ewentualne dosadzenie zieleniny.Różnica między tymi dwoma podejściami do tematu, na przykładzie domu 150 m2, .może wynieść tylko i aż 100.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon_rysiu 15.07.2019 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Nie rozumiem, po co planowałeś skoro wydałeś ponad 100 tys więcej. Jak narazie tyle ile zaplanowałem i skostorysowałem to tyle wydałem. Trzymam się ściśle kosztorysu i jak założyłem na płytki 100 to tego się trzymam a nie wydaje nagle 200. Wolę kupić rzeczy tańsze ale wykończyć cały niż robić jak niektórzy że lodówka 2 drzwiowa za 8 tsyięcy a stołu w salonie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelajasinska121 31.07.2019 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Pytanie jak do wróżki. Wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg641 23.11.2019 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Witam remont kapitalny domu parter + podasze użytkowe 140m2 po podłodze dom czesciowo murowany częściowo z bali powojeny remont obejmował -zmiana konstrukcji dachu na wielospad -instalacja elektryczne -przyłącze gazowe do działki i do domu -instalacje co i cwu -2 wylewki + izolacja 15 cm styro -parter podlogowka /góra grzejniki -wszędzie nowe regipsy i sufity gdzie niegdzie dekoracyjne -dach 230m2 wełna rocwool 25cm -nowa podłoga na podaszu z osb + ścianki i zabudowy Obecny stan wszystko po szpachlowaniu zrobiona kotłownia na tip top z piecem gazowym vaillant exluziwe eco tec działka wyprzatnieta był syf posadzone tuje plac wyrównany działka 20ar obecny koszt remontu z kupnem nieruchomości 120 tys w tym piec uzyskany z programu czyste powietrze pozdrawiam Firma robiła tylko dach reszte ja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 26.11.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Rok budowy 2017Dom 17/10, poddasze użytkowe, dach dwuspadowy, materiał + robocizna do stanu surowego otwartego 180 tys, stan deweloperski na dziś 330 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts