Cash115 29.06.2019 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2019 Witam, Zabieram się powoli do podłączenia do instalacji wodnej w domu wody ze studni głębinowej. Poniżej wrzucam schemat jak planuje podłączyć. Proszę zerknąć czy wszystko ok i niczego nie brakuje. Nie wiem czy dobrze myślę odnośnie rodzaju filtrów jakie chce zastosować. Jeśli chodzi o stację to myślałem o Viessmann Aqua Mix, ale w przyszłym tygodniu jeszcze chcę zrobić badania wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 30.06.2019 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Witam, Zabieram się powoli do podłączenia do instalacji wodnej w domu wody ze studni głębinowej. Poniżej wrzucam schemat jak planuje podłączyć. Proszę zerknąć czy wszystko ok i niczego nie brakuje. Nie wiem czy dobrze myślę odnośnie rodzaju filtrów jakie chce zastosować. Jeśli chodzi o stację to myślałem o Viessmann Aqua Mix, ale w przyszłym tygodniu jeszcze chcę zrobić badania wody. [ATTACH=CONFIG]431946[/ATTACH] Co do filtrów to faktycznie zacznij od zbadania wody i od tego będzie zależało co instalować (w zasadzie to może też od tego zależeć wybór pompy i hydroforu). Po drugie nie dawałbym filtra pomiędzy pompą a hydroforem - jeśli się zatka to będzie problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 01.07.2019 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Witam, Zabieram się powoli do podłączenia do instalacji wodnej w domu wody ze studni głębinowej. Poniżej wrzucam schemat jak planuje podłączyć. Proszę zerknąć czy wszystko ok i niczego nie brakuje. Nie wiem czy dobrze myślę odnośnie rodzaju filtrów jakie chce zastosować. Jeśli chodzi o stację to myślałem o Viessmann Aqua Mix, ale w przyszłym tygodniu jeszcze chcę zrobić badania wody. [ATTACH=CONFIG]431946[/ATTACH] Tak jak pisze kolega Qbek - zacznij od analizy wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts