woj_s 25.10.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Zdecydowalem sie zrobic cos takiego ... i mam ... wraz ze szwagrem zrobilismy (jeszcze nie jest skonczone) obudowe do kominka ... 4 podstawy z cegly czerwonej co 40cm (wiec 3 pola na drewno), na to stare zbrojone, betonowe parapety (oczuwiscie pojawi sie na nich odpowiednia terakota), za kominkiem siatka stalowa aby zwierzaki sie nie dostaly, posrodku serce a po bokach scianki z cegly zakotwiczone w sciane. Calosc zwiazana zaprawa szamotowa ... wynik do tej pory jest jak najbardziej pozytywny ... jak na razie dopiero od tygodnia palimy i jak na razie wyglada to niesamowicie. dodatkowo kominek stoi obok komina ...wiec i cegly kominowe sa odsloniete ... efekt .. naprawde ciekawy .. a co najwazniejsze ... obudowa jest inna niz te sandardowe, sprzedawane w sklepach czy marketach. Polecam pomyslcie o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 25.10.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 a może jakieś zdjątko byś wkleił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 25.10.2004 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 jutro bedzie ..ale mam prosbe .. nie mam mozliwosci wystawienia zdjecia .. podeslalbym komus, komu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 25.10.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Poprosze zdjęcia na:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 25.10.2004 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Z tym ze poki co to mam to jeszcze nie dokonczone ... oraz 2 warianty do wyboru ..albo zrobic lukiem taka duchowke (??? nie wiem czy tak sie to pisze, z pozostalych cegiel klinkierowych) .. np dla podtrzymania temp potraw.... czy wykorzystac stara gruba belke i dac ja dokola tak to maja kominki ..czy zamiast belki dac cegle. I tutaj licze na Wasza pomoc ... ten luk mimo wszystko wyjdzie dosc duzy (wielkosc cegiel itp) ... ale czy oprocz tej zalety opisanej powyzej .. nie wprowadzi wiecej wad ? .. np estetycznej .. widoczna rura kominowa oraz czy cieplo nie bedzie uciekalo tym lukiem ... dodam ze chce z nad kominka przy suficie porobic kanaly aby poprowadzic cieple powietrze do innych pomieszczen ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 25.10.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Też bym prośił o zdjęcia bo już od dawna się zastanawiam nad taką obudową.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 15.11.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Panowie, czy podzielicie się zdjęciami ? [email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 16.11.2004 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Popros Michala_B, plytke z frotkami pozycztlem, od razu podpowie Ci jak mu sie to podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts