justiX 25.10.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Prosze was o wszelkie propozycje w jaki sposob podzielic pokoj? Niestety sciana nie bedzie prosta, tylko zlamana, tzn. takie wyprostowane Z, jak na rysunku, no i milo by bylo zeby w tej nowopowstalej sciance dalo sie zrobic jakies drzwi ) Dzielenie pokoju parawanem raczej odpada, licze na troche ambitniejsze rozwiazania problemu. Pozdrawiam! http://juuusti.w.interia.pl/podzial.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justiX 25.10.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 ps. czy jesli podziele pokoj sciana gipsowo-kartonowa to bedzie mozna zrobic w niej drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 25.10.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 napisz cos wiecej. jakiej wielkosci pokoj i do czego maja sluzyc obie czesci? Czy to tylko wydzielenie katow funkcjonalnych czy musisz miec dwa pokoje? Jak z oknami itd. Bo tak na podstawie paru kresek na rysunku ciezko cos wymyslac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.10.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Ostatnio jak byłam w BEL - POLu to widizałam takie systemy drzwi przesówanych chowanych w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenka1719499715 09.11.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Dzielenie jak najbardziej płytami gipsowymi. Da się zrobić drzwi, bo przecież wstawiasz futrynę. I tak całą ścianę mocujesz na stelażu. Przy tego typu załamaniach będziesz miał najwyżej trochę więcej zabawy z przycinaniem płyt, bo odległości masz mniejsze od szerokości płyt. Przewiduję sporo odpadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyska 09.11.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 OCZYWIŚCIE, ŻE NIE MA NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW Z WYKONANIEM DRZWI W ŚCIANIE G-K. NIE WIEM NA JAKĄ AMBITNĄ ODPOWIEDŹ LICZYSZ!DA SIĘ I JUŻ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.11.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 hmm, jesli ten pokoj ma 2 m szerokosci i w proporcjach jest taki jak narysowales to pomysl nie jest za dobry - pewnie jeszcze wydzielisz pomieszczenie bez okna - a to juz kompletne nieporozumienie - nigdy go nie przewietrzysz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2004 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 hm, dałaś nam chyba niewykonalne zadanie, bo jeśli proporcje są zachowane, to to pierwsze pomieszczonko ma chyba ze 4 m2.A jeśli to wina rysunku i z wielkościami nie jest tak żle, na pewno da się coś zrobić.Można np. zastosowac ściankę z płyt, z których wykonuje się drzwi do szaf wnękowych.To były by najcieńsze ścianki ii drzwi nie zajmowały by miejsca, a wszystko było by jednak zasłonięte.Szyny były by na suficie i podłodze.Dla lekkości można by wykorzystać w tych płytach elementy półprzezroczyste (pleksi).Dla efektu - rattan lub lustro w ramie z aluminium.Nawet można by zrobić takie ramy wypełnione tkaniną - nie przezroczystą, ale przewiewną, jakiś rodzaj lnu, albo np. ścianki z lamelek sosnowych - też przewiewne i przepuszczające trochę światła.wszystkie potrzebne elementy i wykonanie zakupisz w markecie budowlanym typu Castorama, hurtowni budowlanej sprzedającej płyty laminowane i osprzęt do szaf wnękowych - Stanley, Komandor,Ikea itp.Napisz moze, jakie to będa pomieszczenia, bo pomysłów mam setki, tylko dużo zależy od kosztów, wystroju, czy ma to być rozwiązanie tymczasowe - mniej kosztowne, czy raczej bardziej trwałe.Czy chodzi o konkretne oddzielenie - zachowanie intymności, ciszy światła, czy też takie oddzielenie funkcji, jak. np. kącik sypialniany w kawalerce.Pozdrowionka mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.11.2004 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Właśnie przypomniała mi się Martyna w Japonii.Moze takie lekkie ścianki?I były by też od razu drzwi, bo to systemy przesuwne, takie jak napisałam powyżej, ale specyficzne w stylistyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martynaa 09.11.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 a ja mam pomysl na ten podział... ścianka ze szkła matowionego np w połowie rozsuwana http://www.szklanedrzwi.pl http://www.gipsykings.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.11.2004 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 oj Martyna, dalabys juz sobie spokoj z tą reklamą (co drugi post) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martynaa 10.11.2004 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 a zły pomysł na podział ? pozatym ciężko nazwać to reklamą ... nawet nie wiemy skąd jest justiX ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 10.11.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 nie, pomysl nie jest zly - sam mam taką rozsuwaną sciankę do lazienki (ale od bylych pracowników kingsów) tylko jakos co znajde Twojego posta to wciaz o jednym... moze sie przewrazliwilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts