Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przestroga przed dziwnym składem materiałów instalatorskich

Jan_Ost

Recommended Posts

Witam,

chciałem przestrzec przed mało profesjonalnym i co najgorsze chamskim traktowniem klienta w firmie R&Z TECHNIKA GRZEWCZA mieszczącej się w Józefowie przy ul. Nadwiślańskiej 99,

jej strona internetowa to http://www.r-z.pl

Żeby nie być gołosłownym przedstawiam opis sytuacji:

udałem się do tamtejszego punktu razem z moim instalatorem z Krakowa. Sprzedawca (chyba właściciel) zaraz po wejściu powiedział, ze trzeba będzie czekać :( - OK czekanie, ludzka rzecz.

Później traktował nas "z buta" gdy prosiliśmy o przygotowanie oferty na armaturę do kotłowni itp. twierdząc, ze jego system nie daje mu takiej możliwości. Gdy jednak zorientował się, ze suma tej transakcji jest na pewno powyżej 1000zł wtedy przygotowanie oferty stało się możliwe, :-? zaczał klikać, szukać, mylić się. Generalnie wyszedł na jaw jego brak profesjonalizmu, znał się co prawda na podstawowych elementach, ale jak mój instalator przedszedł do kwestii bardziej zaawansowanych sprzedawca poległ :( - OK ludzka rzecz niewiedza.

Gdy oferta juz była na ukończeniu poprosiliśmy o jej wydruk i tu nagle sprzedawca się przeraził, nagla oferta w komputerze się skasowała, nagle nie było juz jej mozna wydrukować. Patrzyliśmy na to jak wryci :roll:

Dalej gdy sprzedawca zorientował się, ze instalator jest z Krakowa zaczął bardzo po nim jechać, odradzał mi jego usługi, zapewniał, ze i tak będzie pewnie musiał po nim poprawiać, podważał kompetencje instalatora, wszedł z nim w otwarty spór co do jakości wyrobów Viessman vs. Wolf. :o :o :o Generalnie cała masa pomyj wylana na Bogu ducha winnego człowieka, chcącego coś u niego kupić. :oops:

Zaczał straszyć mnie konsekwencjami posiadania wykonawcy z Krakowa (tak daleka), a instalatorowi zarzucał, ze ZABIERA PRACE warszawskim instalatorom. :o

Jakimś cudem udało nam się ułagodzić pana i ewakuować z jego sklepu, do którego poprzysięgliśmy nigdy nie wracać.

Jak widzicie stałem się mimowolnym świadkiem takiego przedstawienia, po którym uznałem, ze musze podzielić się z Wami moim negatywnym doswiadczeniem.

To tyle.

Pozdrawiam

W tej firmie jest zawsze spora dawka chamstwa . Wiedza sprzedawcy opiera się tylko na ogólnych rzeczach a najlepiej w stylu "Wolf jest najlepszy i że on ma wszystko oryginalne a nie podróby". Tak się składa, że większość sklepów ma w ofercie identyczny towar ,a podrób raczej w tej branży brak.

Wracając do wiedzy pracownika firmy to jest ona raczej na poziomie szkoły podstawowej, którą chyba z trudem ukończył. Dla przykładu podać warto, iż zbaraniał zapytany o np. grupę bezpieczeństwa zasobnika, rurę kanalizacyjną fi 32, zawór różnicowo upustowy itp rzeczy. Swoją drogą potencjalny instalator to dla niego kretyn który wymyśla jakieś niestworzone rzeczy, bo ON wie co w instalacji jest potrzebne, i jak o czymś nie wie albo czegoś niema to biada temu który o to zapyta. Sklep a'la hurtownia kiepsko zaopatrzony, ceny wysokie, i brak klientów (czemu nie należu się dziwić).

Odradzam kategorycznie robienie interesów w tej firmie, lepiej szukać innych

• 2 weeks później...

To zabawne, ale całkiem przypadkowo byłem tam przedwczoraj. Planuję zakup Wolfa i dowiedziałem się, że mają dobrą ofertę. Oferta cenowo jest rzeczywiście o.k., ale ten facet z którym rozmawiałem (właściciel) jest naprawdę nerwowy. Z uporem maniaka wciskał mi kocioł, którego nie chciałem ze względu na jego pewne cechy funkcjonalne, a kiedy przedstawiałem mu argumenty, powtarzał, że bzdury opowiadam.

Dobry z niego chłop, ale nerwowy... :wink: