Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ponawiam pytanie.

Oto skopiowana odpowiedz z poprzedniej strony.

Przeoczyłem ze to 2,5 bara, w domu mam taki jak zmontował monter 3 lata temu, ale raczej jest na 6 bar, bo dziś przy grzeniu na grupie zegar wskazał 4,5 bara i ani kropla nie pociekła, zresztą 3 lata nie popuszczał, aż do teraz.

Czyli zawór zwrotny musi być szczelony skoro ciśnienie się cofa?

Mam ograniczony dostęp do niego i aby go wymienić muszą spuścić całe 250 l wody.

To może założę go zaraz za reduktorem, że nie cofalo się do reduktora to jakieś 7- 8 metrów od zasobnika cwu.

Można tak? Że będą dwa zawory zwrotne?

Wczoraj wstępna na przeponowym ustawiłem 2,8 a w sieci mam 3, chyba się udało bo woda nie cieknie, a z drugiej strony dlaczego przy grzaniu wzrasta do 4,5?

Skoro przez 2 lata wzrastało o 3 dziesiąte bara?

Gdy pompowałem naczynie przeponowe to zakręciłem dopływ i otworzyłem kran z ciepła woda, ale nic z niego nie ciekło, może dlatego że jest preto wyżej i po drugiej strony domu.

Można tak no nie, czy trzeba jednak demontować naczynie aby dobrze ustawić ciśnienie?